Top
  >  Oceanië   >  5x De mooiste stranden aan de oostkust van Australië
mooiste-stranden-oostkust-australie-whitsundays

Australië is een van de meest veelzijdige landen die ik bezocht heb. Juist deze diversiteit maakt het de perfecte bestemming voor een rondreis. Van het paradijselijke Whitsunday Islands tot de iconische Bondi Beach. Ga je op rondreis langs de oostkust van Australië, dan kan ik je zeker een stop bij deze 5 kustplaatsen adviseren. 

Aanschouw het natuurschoon van de Great Ocean Road

Misschien niet direct de omschrijving van een ‘dagje strand’ maar vanaf de levendige stad Melbourne, waar veel rondreizen door Australië langs de oostkust starten, kun je gemakkelijk een dagtour langs de 243 kilometer tellende Great Ocean Road plannen. Immense rotsformaties langs de ruige kliffen, met uitzicht over prachtig helder zeewater en natuurlijk de 12 Apostelen: een reeks van kalkstenen pilaren die zich uitstrekken tot in zee. De pilaren kunnen wel 50 meter hoog zijn! Op dit moment kun je nog 8 pilaren spotten, maar desondanks behoudt het zijn naam ’The Twelve Apostles’. Naast de kustroute kun je er nationale parken, maar ook het monument de Great Ocean Road Memorial Arch bezoeken.

mooiste-stranden-oostkust-australie-great-ocean-road

Ga surfen, wandelen of juist niets doen op Bondi Beach

De grootste stad van het land, Sydney, is gelegen aan de oostkust wat ervoor zorgt dat je naast Bondi Beach ook Manly Beach hebt om te bezoeken. De stranden zijn perfect voor een dagje zwemmen of surfen. Tip: vanaf het strand kun je een prachtige wandelroute van zo’n 6 kilometer langs de kustlijn volgen, genaamd Bondi to Coogee walk. De route neemt je mee langs de mooiste uitzichten over de kustlijn, stranden zoals Bronte Beach, parken, rotspoelen en eindigt in Coogee Beach.

mooiste-stranden-oostkust-australie-bondi-beach-

Naast het strand heb je vast wel eens de Icebergs Swimming Club gezien; een openluchtbad dat gelegen is aan de kustrand en uitzicht biedt over zee. De golven komen af en toe zo hoog, dat het water in het zwembad belandt. Wat ooit (1929) begon als een zwemvereniging waar de life guards in de winter konden blijven bewegen om fit te blijven, is vandaag de dag een leuke plek om te bezoeken.

mooiste-stranden-oostkust-australie-bondi

Laid back in Byron Bay

In New South Wales vind je het bekende hippieplaatjes Byron Bay. Naast de hippie-vibe staat deze kustplaats ook bekend om haar surfstranden (Main Beach, Tallow Beach en Wategos Beach), gezellige nachtleven en ruime keuze aan restaurants. Niet gek dat dit plaatsje niet alleen bij toeristen, maar ook Australiërs in de smaak valt.

mooiste-stranden-oostkust-australie-byron-bay

Wissel moeras met boulevard af in Noosa

Het kustplaatsje Noosa is geleden aan de Sunshine Coast in Queensland en staat met haar Main Beach bekend als een van de beste surfstranden van Australië.

De boulevard van Noosa vraagt natuurlijk om lekker overheen te slenteren. Vanuit hier kun je ervoor kiezen om het Noosa National Park of Great Sandy National Park in te gaan, te ontspannen op het strand of juist wat actiefs te doen zoals kajakken door het moerasgebied, de Noosa Everglades. De Noosa Everglades is een van de twee everglade-systemen ter wereld. Kajakken door mangrovebossen en moerassen maakt dit een unieke beleving.

mooiste-stranden-oostkust-australie-noosa

Bezoek het witste zandstrand van de wereld

De Whitsundays bestaan uit heel veel eilanden, maar het bekendste en grootste eiland heet Whitsunday Island, met ’s werelds bekendste strand Whitehaven Beach. Vanaf Airlie Beach vertrekken dagelijks diverse tours naar Whitehaven Beach om het witste zandstrand van de wereld te kunnen aanschouwen. Je kunt niet blijven overnachten op dit eiland, ook mogen boten niet aanmeren. Vanaf je boot ga je met een kleiner bootje naar het strand en kun je, wandelend via het nationale park genieten van al het natuurschoon! Tip: bewandel de Solway Circuit om te genieten van het uitzicht vanaf het uitkijkpunt.

Liever toch op het vaste land overnachten? Op 8 van de 74 Whitsunday eilanden mag je wel overnachten en staan dan ook de mooiste, meest luxe resorts.

mooiste-stranden-oostkust-australie-whitsunday-island

Meer tips over een rondreis door Australië? Lees dan ook ons artikel: Rondreis langs de oostkust van Australië: dit zijn de 5 mooiste bezienswaardigheden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Van Verre, de expert in rondreizen door onder andere Australië. Op de website van Van Verre kun je complete rondreizen boeken of deze zelf samenstellen aan de hand van bouwstenen. Plan jij een vakantie naar Australië? Raadpleeg dan zeker de website van Van Verre om inspiratie op te doen en je reis te plannen met een van de Australië reisadviseurs.

post a comment