5X Nederlandse Kerstmarkten

kerstmarkten nederland
Kerstmarkt Floor 17 in Amsterdam

De maand december is aangebroken. Het is weer de tijd van de winter, kerst en… gezelligheid! En het leukste van deze maand zijn natuurlijk de uitstapjes naar de kerstmarkten met de knusse wintersfeer. Maar welke uitstapje is nou echt de moeite waard om eens te bezoeken?  Lees verder voor deze 5 leuke kerstmarkten en winter parades van Nederland.

Floor17 in Amsterdam

Een kerstmarkt op een rooftop. Ja, het is echt zo. Heel anders dan een gewone kerstmarkt, want naast de kerstmarkt staan er ook twee curlingbanen! De curlingbanen staan vanaf 8 december op de rooftop. Een echt uitstapje die er bovenuit springt. In het weekend van 16 en 17 december kan je deze kerstmarkt met ruim dertig kraampjes op een leuke kerstbeat afstruinen en natuurlijk een potje curling wagen.

kerstmarkten nederland

Kerstmarkt Floor 17 in Amsterdam

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

Bij deze activiteit kom je letterlijk in de winterse sferen. Bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle staan er allemaal ijssculpturen in een grote vrieshal van wel -10 graden Celsius! Brrr… Erg koud dus, maar wel heel bijzonder. Vanaf 23 december tot 4 maart kan je genieten van de ijssculpturen die allemaal met het thema wereldberoemde verhalen te maken hebben. Vergeet voor deze activiteit niet je sjaal en wanten aan te doen!

In de binnenstad komen komen vanaf 5 december verlichte objecten in het centrum en kun je een pirouette draaien op de ijsbaan.

Winter Wonderland in Noordwijk

Vanaf 1 december is het Zuiderbad-restaurant aan het Noordwijkse strand omgetoverd tot een ware winter paradijs. Voor zes euro huur je schaatsen en kan je genieten van de schaatsbaan. En als je nou niet zo van schaatsen bent dan kan je oer-Hollandse spelletjes spelen zoals Jenga, vier op een rij en trekbiljart.

kerstmarkten nederland

Winterwonderland in Noordwijk

De Amsterdamse Winterparade

Nieuw dit jaar en een echte aanrader is de Amsterdamse Winterparade. Dit is voor iedereen, er zijn namelijk superveel activiteiten! Bijvoorbeeld een winterplein met onder andere  een reuzenrad, een vuurkorf (waar je marshmallows kan roosteren!) en een foodmarket. Daarnaast is er ook een schaatsbaan, een kerst bioscoop en een beer village! De Amsterdamse Winterparade is vanaf 21 december tot 1 januari.

Allerhande Kerstfestival in Utrecht

Op 8, 9 en 10 december wordt het Spoorwegmuseum veranderd tot het Allerhande Kerstfestival. Een kerstmarkt die in het teken staat van eten en drinken. Naast dat het heel lekker en leuk is, kan je ook nog eens wat inspiratie opdoen voor je eigen kerstdiner.

Kerstmarkt Nederland

Allerhande Kerstfestival in Utrecht


Meer kerstmarkt inspiratie? Ontdek de leukste kerstmarkten in Duitsland, de leukste kerstmarkten in België of ontdek de leukste kerstmarkten van Europa.


Dit artikel is geschreven door Merel Wever, student redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Merel doet niets liever dan nieuwe plekken ontdekken. Ze brengt graag mensen bij over de leukste hotspots, de lekkerste eettentjes en de ultieme reis tips en tricks. Als zij aan het reizen is, zal je haar zien met een camera in haar hand. Als ze niet aan het reizen is, is ze druk met alle indrukken verwerken tot een goed reisverhaal. Lees jij met haar mee?


nieuwsbrief aanmelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *