Top
  >  Europa   >  Dit zijn de leukste winterse activiteiten in Avoriaz in Frankrijk
wintersport-activiteiten-avoriaz-frankrijk

Tegenwoordig draait wintersport niet alleen om skiën of snowboarden. In iedere plaats zijn er altijd leuke activiteiten te beleven, die jouw vakantie nog leuker maakt! Neem eens een dagje rust en begin je ochtend met een les Aqua Yoga en ga in de middag sleeën met honden.

Duik onder het ijs

Voor de echte durfal: duiken onder het ijs van het meer van Montriond. Het Montriond meer is de op drie na grootste meer in de Haute Savoie, na het meer van Geneve en het meer van Annecy. Het meer van Montriond heeft een maximale diepte van 19 meter, een lengte van 1320 meter en een breedte van 235 meter. Bang hoef je niet te zijn voor deze activiteit. Ze hebben hier namelijk al meer dan 15 jaar ervaring, en is daarnaast geschikt voor alle niveaus. Geen probleem als je nog nooit eerder hebt gedoken dus!

Sleeën met honden

In Avoriaz kun je sleeën met honden door de prachtig wit besneeuwde omgeving. Tijdens de proefles leer je hoe je voor een team van drie sleehonden kunt zorgen en hoe jij ze kunt besturen. Na het oefenen mag je zelf de sleehonden besturen en een ritje maken. Tijdens deze rit volg je de leider die de route aflegt. In totaal duurt deze activiteit drie uur, inclusief uitleg. Een hele bijzondere en toffe activiteit! Daarna is het natuurlijk tijd voor een lekker drankje.
Informatie: de minimale leeftijd voor deze activiteit is 12 jaar. Er zijn twee tijd opties om deze activiteit te boeken: 10:00 uur in de ochtend en 14:00 uur in de middag.

Ontdek het gebied in de avond op een sneeuwmobiel

Zin in wat meer actie? Ga op ontdekking met de sneeuwmobiel. Het toffe aan deze rit op de sneeuwmobiel, is dat je start om 17:30 uur in de namiddag, tot middernacht. Je kunt deze activiteit met een groep doen of met minder mensen, het is zelfs mogelijk in je eentje! Onderweg kom je langs de mooiste plekken, verlichte dorpjes, en geniet je van de zonsondergang. Daarnaast is het mogelijk om de sneeuwmobiel zelf te besturen. Hier moet je natuurlijk wel 18 jaar oud voor zijn en in bezit van een geldig rijbewijs. Wil je meer genieten van het uitzicht en een ander het werk laten doen? Dan kan je deze activiteit boeken als passagier.
Informatie: de minimale leeftijd als passagier is 10 jaar en de maximale leeftijd is 75 jaar, wanneer meneer of mevrouw nog in goede lichamelijke gezondheid is.

Start je dag goed met Aqua Yoga

Even helemaal tot rust komen tijdens je actieve wintersportvakantie? Ga 45 minuten mee doen met een les Aqua Yoga. Yoga draait om lichaam en geest met elkaar te verbinden of in evenwicht te brengen. Tijdens deze les doe je verschillende oefeningen zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspannende oefeningen. Aan het einde van de les kun je 15 minuten genieten in de jacuzzi. En dan moet je dag nog beginnen… heerlijk toch!
Informatie: de Aqua Yoga lessen kun je boeken van maandag tot vrijdag en start om 10:30 uur in de ochtend.

Doe een dansje bij La Folie Douce

Gelegen op een hoogte van 1800 meter, vind je La Folie Douce. Of je nu jong of oud bent, met je gezin of met je partner; La Folie Douce is altijd een goed idee om naar toe te gaan. Een wintersport is namelijk niet compleet zonder een goed apres-ski feestje. En dat kan bij La Folie Douce het beste! Dit café zit altijd vol, waardoor het er altijd gezellig is. Bestel een drankje en sluit je dag goed af!

post a comment