Restaurant Mercat

Mercat Amsterdam
Mercat Amsterdam

In onze koude, regenachtige, Hollandse hoofdstad kan je zomaar ineens het gevoel hebben dat je over een typisch Spaanse markt loopt. Alleen loop je niet echt, maar zit je vooral. En het is niet echt een markt, maar een restaurant. En eigenlijk is het ook niet echt Spaans, maar vooral Catalaans. Wat je daarvoor moet doen? Mercat bezoeken!

Laat je verrassen door de heerlijke Catalaanse keuken. Van tapas en pinchos, tot spareribs en kip. De chef haalt zijn inspiratie uit alles wat de Catalaanse keuken zo smaakvol maakt. Hierdoor heeft Mercat een diverse en uitgebreide kaart, die veel meer biedt dan alleen tapas. Maak een keuze uit het a-la-carte-menu of doe je tegoed aan één van de specialiteiten van het huis: paella.

Mercat Amsterdam

Mercat, Amsterdam

Interieur

Een ruime keuze aan wijnen en cava en diverse pinchos, zorgen ervoor dat je er ook welkom bent voor een borrel en een bite. Het ruime terras is daar ideaal voor. Neem plaats aan tafel of plof in één van de grote zitzakken onder een boom. Typischer kan haast niet.

Of toch wel? Want misschien nog wel het meest typische van alles, is dat Mercat gevestigd is in het oude, industriële Panamagebouw, dat grote gelijkenissen toont met het wereldberoemde Mercat de La Boqueria in Barcelona. Prachtige grote en kleurige ramen, hoge plafonds en de sfeer die dit gebouw uitstraalt, maakt het niet een gebouw dat toevallig beschikbaar was voor dit restaurant, maar hét gebouw dat, zonder enige toeval, bestemd was voor dit restaurant.

De inrichting met grote kasten gevuld met pinchos, olijven en chorizos, Spaanse jamón dat boven de bar hangt, robuuste industriële lampen en de eenvoud van de tafels en stoelen is een perfecte weerspiegeling van de grote Spaanse markthallen.

Mercat Amsterdam

Mercat, Amsterdam

Thema avonden

Toch nog op zoek naar iets extra’s? Wees er dan bij in september. Mercat bestaat namelijk twee jaar en dat wordt traditioneel Spaans gevierd. Van 11 tot 17 september kun je elke dag genieten van een thema avond. Van cocktail en paella tot Flamenco. Tijdens deze thema-avonden verstopt de chef iedere avond een gouden prikker in één van de pinchos. Zie ie in die van jou, dan win je een diner cheque ter waarde van €25,-.

Openingstijden: Mercat is tijdens de zomermaanden doordeweeks geopend voor lunch, borrel & diner! Ma. t/m do. 11.00 tot 01.00 uur Vrij. en Zat. 11.00 tot 02.00 uur Zo. 11.00 tot 01.00 uur Keuken: Zo. t/m do. van 12.00 tot 22.30 uur, Vrij. & zat. van 12.00 tot 23.00 uur.

Mercat Amsterdam

Mercat, Amsterdam

Visca Mercat y visca Catalunya!

Psst. Do(n’t) tell!


>> Nog meer gezellig tafelen? Ontdek alle tips in de categorie eten & drinken. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *