Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Den Haag – Festival agenda september
festivals-Den-Haag

Den Haag in september, dat vraagt om een serieuze festivalplanning. Van het zomerseizoen rolt de stad zo het culturele seizoen in, en hoé: alleen al het eerste weekend is het een uitdaging een goede keuze te maken uit de Haagse festivals met de Museumnacht, Haagse Grachtenpracht, het Embassy Festival, Art & Fashion en het Haags UIT Festival.
Aftrap cultureel seizoen
4,5 en 6 september
Het eerste weekend van september is één doorlopend evenement. Vrijdag start de Haagse Grachtenpracht met acts op en rond het water, onder bruggen, op boten en langs kades. Zaterdag 5 september is Art & Fashion rondom het chique Noordeinde. Een oranje loper verbindt de verschillende straten met elkaar, fungeert als catwalk en zorgt voor een aaneenschakeling van exposities, culinaire hoogstandjes, streetart, kunst en mode. Even verderop aan het Lange Voorhout is het Embassy Festival: met een internationale markt en eten, drinken en dans uit alle windhoeken. De Museumnacht op zaterdagavond staat in het teken van de naakte waarheid met het thema Open en Bloot. Zo is er een naaktstrand in Panorama Mesdag en leer je een naaktmodel schilderen in het Mauritshuis. Op zondag zorgen onder meer Huub Stapel, Paul de Leeuw en het Nationaal Toneel voor de nodige cultuur op het Haags UIT Festival.
Daar krijg je TREK van
10 t/m 13 september
Men neme een knus stadspark, originele, creatieve en mobiele keuken(tjes), theater en kleinkunst et voilà: je hebt een groot openluchtrestaurant waar de gerechten variëren van oesters tot worst en biologische frietjes. Het Food Truck Festival TREK strijkt van 10 t/m 13 september neer in het Haagse Westbroekpark.

Food Truck Festival Den Haag
Gouden Koets voorlopig voor ’t laatst
Prinsjesfestival 12 t/m 15 september
Ook dit jaar wordt rondom Prinsjesdag het Prinsjesfestival georganiseerd. Hoogtepunt is Prinsjesdag op dinsdag 15 september. Hier is ook de Gouden Koets voorlopig voor het laatst te bewonderen voor deze gerestaureerd wordt de komende drie jaar. Met het Prinsjesfestival wordt de democratie vier dagen lang gevierd met bijvoorbeeld debat, lezingen, cabaret, een heuse Hatwalk (gepresenteerd door Viktoria Koblenko), vissersopera of een Prinsjescabaret en -film.
Grootste Freestyle event van de Benelux
18 en 19 september
Atleten uit de BMX-, MTB-, snowboard- ski-, wakeboard- en skateboardwereld vertonen dit weekend hun mooiste flips en kicks rondom de Hofvijver en op het Spuiplein.
The Hague Pro Freestyle
Just Peace
19 t/m 21 september
Van Vredesrally en Vredesloop tot Peace in the Park of een bezoek aan het Vredespaleis ‘by night’. Het Just Peace Festival laat bezoekers ervaren dat je in Den Haag terecht in de stad van Vrede en Recht bent. Dit jaar wordt het festival voor de tweede maal georganiseerd en daarmee is een nieuwe traditie gestart; vieren van de Internationale VN dag van de Vrede en dat maar liefst vier dagen lang.
Festivals rondom het Haagse strand
25 t/m 27 september
Het laatste weekend van september spelen de festivals zich grotendeels af rondom het Haagse strand. Met hedendaagse kunst tijdens TodaysArt, rondom de Scheveningse Pier op 25 en 26 september. Wat te denken van bijvoorbeeld clubavonden boven de golven en een speciaal verlichte Pier? De grootste vlieger van Europa is te bewonderen tijdens het Vliegerfestival; het grootste internationale vliegerfestival van Nederland. Gegarandeerd een adembenemend schouwspel voor jong en oud.
Heb jij al zin om te gaan? Deel hier je ervaring met ons.

Psst. Do(n’t) tell!

post a comment