Top
  >  Centraal-Amerika   >  Esta aanvragen voor je vakantie naar Amerika: alle info en tips!
esta-aanvragen

Laatst bijgewerkt op januari 13, 2021

Staat de Route 66 al lang op je bucketlist? Of ga je kerstshoppen in ‘The Big Apple’? Dan moet je, naast je enorm verheugen natuurlijk, toch ook wat belangrijke dingen regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van je ESTA. Zorg dat je ‘m op tijd aanvraagt. Het is allemaal niet zo spannend, maar wel fijn als je het vast geregeld hebt.

Wanneer heb ik een ESTA nodig?

Je bent verplicht om een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen wanneer je Amerika wilt bezoeken. Je hebt ‘m nodig wanneer je alleen een bezoek gaat brengen aan Amerika, maar ook als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Canada of Mexico, of een tussenstop hebt. Kom je over land binnen, dan hoef je geen ESTA aan te vragen, wel dus wanneer je per vliegtuig of boot naar Amerika reist.
(Als je over land de VS betreedt, dan is een ESTA overbodig en dien je bij de grensovergang het I-94W formulier in te vullen. Dit is een soortgelijk formulier als het ESTA formulier).

Wanneer moet ik een ESTA aanvragen?

Om op safe te spelen adviseren we je om een week of 4 van tevoren je ESTA aan te vragen. Officieel mag het Amerikaanse CBP hier 72 uur voor nemen, maar stel dat de aanvraag om wat voor reden dan ook wordt afgewezen, dan heb je altijd nog tijd om een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Waar en hoe vraag ik een ESTA aan?

Bij eVisa Application Services kun je gemakkelijk je ESTA online aanvragen. Via het aanvraagformulier vul je je persoonlijke gegevens in. Dit kun je voor jou alleen doen, maar het is ook mogelijk voor een groter gezelschap.

Waar moet ik op letten?

Om gedoe te voorkomen is het belangrijk dat je alle gegevens die op je paspoort staan exact overneemt op het aanvraagformulier. Let even goed op, want zie je in je paspoortnummer de letter O staan? Houd er dan rekening mee dat dit het cijfer 0 moet zijn, omdat de O niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer. Copy, paste. Dat werk.

Welke gegevens heb ik verder nodig?

  • Paspoort
  • Werkgevergegevens
  • Verblijfadres in de VS, indien van toepassing
  • Nood contactpersoon
  • Betaalpas

Hoe lang is de ESTA geldig?

Een ESTA is twee jaar geldig vanaf het moment van goedkeuring, tenzij je paspoort verloopt. De ESTA is namelijk elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Dus wanneer je je paspoort laat verlengen komt de ESTA automatisch te vervallen. Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen achtereen in Amerika verblijven. Uiteraard kun je in die twee jaar meerdere keren Amerika bezoeken.

Kan ik mijn gegevens achteraf nog wijzigen?

Controleer je aanvraag goed voordat je deze betaalt. Kom je er toch achter dat er een foutje is ingeslopen, neem dan zo snel mogelijk op contact met eVisa, zodat ze dit nog voor je kunnen aanpassen. Zodra de ESTA verwerkt is, kunnen ze alleen het verblijfadres nog aanpassen.

Wat zijn de kosten?

Een ESTA vraag je gemakkelijk online aan, met een standaard totaalprijs van €25,- per ESTA. In deze prijs zitten de bemiddelings-en administratiekosten van €12 en de kosten van ESTA zelf welke door de Amerikaanse overheid is vastgesteld op $14 (USD). Betalen is mogelijk met zowel een creditcard als met iDEAL.

Instructie video

Is het toch nog onduidelijk voor je? Bekijk dan onderstaande video met uitleg.

Nu je ESTA vast geregeld is, kan je je eindelijk bezighouden met de leukere dingen van reizen. Wat ga je doen? Wat wil je allemaal zien? En hoe maak ik van mijn trip de aller- aller tofste? Heb jij Amerika-reisinspiratie? Laat het ons weten in de comments hieronder en deel jouw must-see!


Dit artikel is geschreven op verzoek van eVisa application services. Op basis van onze eigen ervaring sprak dit onderwerp ons aan en hebben wij dus besloten er een artikel over te schrijven. Zo zijn wij deze zomer op vakantie geweest naar Mexico, en hebben wij zowel op de heen- als op de terugweg een tussenstop op Amerika gemaakt waarbij een ESTA vereist was. 

post a comment