Top
  >  Eten & Drinken   >  De nieuwe guilty pleasure: gezonde snackbar in Amsterdam
gezonde-snackbar-amsterdam

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Na een avondje doorhalen sta ik mezelf wel eens toe om helemaal buiten het boekje te gaan met een kapsalon, hamburger of iets anders van de snackbar. Onlangs deed ik dit, gewoon, op een zondagmiddag. Echt snacken, maar zónder mezelf helemaal schuldig te voelen, omdat het zelfs wel gezond is! Bij restaurant SNCKBR in Amsterdam kan dit. Dit wíl je proberen!
Gezonde snackbar Amsterdam
Of eigenlijk, waar moet je zijn? In ieder geval in Amsterdam, hier zijn er twee locaties voor geoorloofde guilty pleasures: een in de kinkerstraat in West en een in de Van Woustraat midden in de Pijp. SNCKBR genaamd, waar de sfeer gelijk goed is. Veel groen, duurzame materialen, veel hout. Het is er gezellig druk op de zondagmiddag. Binnen de deuren van SNCKBR wordt alles duurzaam en healthy georganiseerd. De uitstraling past daarbij, en ook het finger licking good eten wordt omgetoverd tot gezonde varianten, zoals minder vet, vrij van geraffineerde suikers en koolhydraatarm waar mogelijk. Waar kunnen we beginnen?
Gezonde snackbar Amsterdam
Shoarma, hamburger, kipsalon of hete hond, zijn maar een paar voorbeelden van de kaart. Dit doet je gelijk aan een goede snackbar denken. En dat is precies wat het is … een goede snackbar, want per gerecht staat aangegeven hoeveel calorieën het bevat en bijvoorbeeld of het glutenvrij of lactosevrij is. En ik kan je verklappen, die calorieën komen echt niet hoog uit. Broodjes zijn gemaakt van speltmeel, geserveerd met skinny mayonaise en de patat wordt gemaakt van zoete aardappelen. Het is serieus lekker.
Gezonde snackbar Amsterdam
Overigens staan er ook salades, soepen en sandwiches op het menu. Je kunt er voor het ontbijt terecht, overdag schenkt de bar verse smoothies van groente en fruit, maar ook voor het diner is er gezonde keuze. Dan zie ik er zelfs bloemkoolpizza, risotto en zuchini spaghetti op staan. Wij zijn er dus binnenkort weer te vinden.
Klik hier voor meer informatie over SNCKBR en de menukaarten.
nieuwsbrief aanmelding

post a comment