Top
  >  Hotels & Accommodaties   >  Hotel de Tabaksplant
hotel-tabaksplant

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Amersfoort is hipper dan ooit en enorm in opkomst voor een weekendje weg. Een gezellig centrum, ruim aanbod aan winkels, een rijke historie en met toffe horeca concepten zoals SEM, Alberts eten&drinken en Brood & Zoets is het een mooie stad die een bezoek waard is. Maar ondanks de snelle groei in horeca, valt het aanbod aan hotels tegen. Toch wisten wij een leuke Bed & Breakfast te vinden: Hotel de Tabaksplant.
In hartje centrum, aan de Coninckstraat, is Hotel de Tabaksplant in een prachtig monumentaal pand gelegen. Met 25 kamers, verdeeld over diverse panden en onderverdeeld in 6 kamertypen, is het een heus boetiek hotel. Ook aan de long-stay gast is gedacht, met een aanbod aan zes appartementen.
Hotels in Amersfoort
De panden waarin het hotel gevestigd is, zijn rond 1600 gebouwd en kennen een rijke historie. Het huis wordt gekenmerkt door een zogenaamde Haarlemse–lijstgevel met de opmerkelijk rode strekken. In de 18e eeuw werd tabak verbouwd tussen Amersfoort en Nijkerk en gedroogd in één van de panden waar nu het hotel is gevestigd.
Hotels in Amersfoort
De entree, de receptie en het restaurant zien er huiselijk uit met een prachtig landelijk interieur. Door de verscheidenheid van het aantal kamersoorten is de landelijke stijl (nog) niet in elke kamer terug te vinden. De binnentuin is ruim en gezellig aangekleed. Een fijne plek om je even terug te trekken. Hier vergeet je heel even hoe centraal dit hotel gelegen is, aangezien het er enorm rustig is! Ook het personeel is goed bereikbaar gedurende de dag en zeer vriendelijk!
Hotels in Amersfoort
De kamers zijn vrij standaard ingericht, maar er zit verschil in aankleding en grootte. Kijk dus voordat je boekt naar je gewenste kamertype. Wij hadden een kamer met een stoomkabine in de douche. Dit is vooral tijdens de wintermaanden erg prettig. De kamer die wij hadden was enorm gehorig, houd hier dus wel rekening mee. Wellicht kunnen ze een andere kamer inboeken als je geen ochtendmens bent.
Hotels in Amersfoort
Het hotel is de perfecte plek wanneer je op zoek bent naar een hotel midden in het centrum van Amersfoort. Op steenworp afstand van de Krommestraat en de Langestraat. Het theater de Flint zit op nog geen 5 minuten lopen van het hotel. Hier kun je tevens ook de auto parkeren. Kom je met het openbaar vervoer, dan is het hotel lopend goed te bereiken, maar ook per bus. En er ligt nog zoveel meer op steenworp afstand, zoals de stadsmuur, diverse uitgaansgelegenheden, horeca gelegenheden, fiets- en wandelroutes, musea, etc. Kortom: een goed Bed & Breakfast hotel op een perfecte ligging in hartje Amersfoort.
Hotels in Amersfoort
Website: De Tabaksplant

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

post a comment