Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  15x kerstmarkten in Nederland in 2019
kerstmarkten-nederland

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Het is weer de tijd van de winter, kerst en… gezelligheid! Het leukste aan deze tijd zijn natuurlijk de uitstapjes naar de kerstmarkten met de knusse wintersfeer. Maar welke kerstmarkt in Nederland is nou echt de moeite waard om eens te bezoeken? Wij hebben de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet. En ben je het struinen over de kerstmarkten even zat, dan zijn er in Nederland super leuke kerstevenementen. Ook deze staan voor je op een rij. Merry Christmas!

Kerstmarkt in Valkenburg

15 november 2019 – 5 januari 2020
In de Gemeentegrot, onderaan de Cauberg, bevindt zich de nostalgische kerstmarkt van Valkenburg. Deze kerstmarkt is één van de meest bezochte kerstmarkten in Europa en dat is niet zo gek: je waant jezelf in de ondergrondse gangen in een magische wereld vol met lichtjes, muziek, prachtige kerstkramen en de leukste kerstcadeaus.

Kerstmarkt in Deventer

15 december  2019
Onder de toren bij het Grote Kerkhof vind je de kerstmarkt van Deventer. De stad is helemaal in de kerstsferen en de markt is prachtig versierd. Je vindt er zo’n 75 kraampjes, waar je onder andere lekkernijen, cadeautjes, handgemaakte artikelen en kleding kunt kopen. Het binnenterras van de kerk staat ook vol met lekkere hapjes en streekproducten.

Kerstmarkt in Haarlem

7 en 8 december 2019
In 2019 viert de Haarlemse kerstmarkt haar 26-jarig bestaan. Tijdens deze kerstmarkt staan er op en rondom de Grote Markt zo’n 350 kerstkramen, loopt er onder andere een Dickensorkest door het centrum van de stad en hoor je de leukste kersthits. Op verschillende monumentale locaties treden er ook diverse koren op.

Kerstmarkt in Arnhem

15 december 2019
Het is de grootste kerstmarkt van het Oosten: de kerstmarkt van Arnhem. De winkeliers pakken groots uit en voor iedere kerstliefhebber is er wat wils. Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winkelstraten gevuld met kerstkramen die vol staan met prachtige aanbiedingen, er is livemuziek aanwezig, Rudolph het rendier staat klaar om geaaid te worden en er vinden vrolijke kerstacts plaats. De stad is rijk aan horecagelegenheden waar je lekker op kunt warmen met een warme choco of een lekker glaasje glühwein.
kerstmarkten-nederland-2018

Zweedse kerstmarkt in Groningen

7 en 8 december 2019
Voor iedereen die stiekem een beetje verliefd is op Zweden of gewoon gek is op de Noorse landen, is Groningen the place to be! In de voormalige Suikerfabriek bevindt zich namelijk een heuse Zweedse kerstmarkt. Er staan 90 kraampjes, er wordt livemuziek gespeeld en ook treden er koren op. Hoe je het ook went of keert: genoeg redenen om deze bijzondere kerstmarkt te bezoeken.

Kerstmarkt in Rotterdam

8 en 9 december 2019
Op het veld aan de Charloisse Kerksingel in Rotterdam vindt de Chairlosse Winterfair plaats. Twee dagen is alles overdekt in mooie tenten met 23 kraampjes, sfeervolle verlichting, gezellige aankleding en live muziek. Een leuke plek om te genieten van de kerstsferen.

Kerstmarkt in Leeuwarden

14 en 15 december 2019
De binnenstad van Leeuwarden wordt omgetoverd tot een waar Charles Dickens festijn. Acteurs en figuranten uit de Victoriaanse tijd als Oliver Twist, Ebenezer Scrooge, Fagin en de Dievenbende zullen te vinden zijn op de straten van de Friese hoofdstad. Vele kerstkramen, kerstkoren, oude ambachten, een levende kerststal, entertainment en foodtrucks zijn aanwezig en maken het een waar kerstparadijs.

De drijvende kerstmarkt in Leiden

13 december – 24 december 2019
In Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. De kerstmarkt is opgebouwd op een plateau dat in de Nieuwe Rijn ligt. Op het plateau staan 75 versierde chalets. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een perfecte kerst.

Kerstmarkt in Noordwijk

15 december 2019
Ook dit jaar wordt de straat en het overdekte winkelcentrum van Noordwijk weer in de kerstsferen gebracht met 40 kraampjes, koren, entertainment in Dickens style, verschillende oude ambachten en een heuse kerstpartyband. Bij de kraampjes koop je onder andere lifestyle artikelen, winterkleding, tassen, sieraden en natuurlijk kerstproducten. Uiteraard kun je er ook genieten van verschillende lekkernijen.
kerstmarkten-nederland-2018

Kerstmarkt in Amsterdam

21 december – 5 januari 2020
15 dagen lang bevindt zich een mega kerstmarkt in de RAI in Amsterdam. Er is van alles te beleven. Zo is er een schaatsbaan, een Christmas Cinema, een Beer Village, sauna’s, jacuzzi’s en een foodmarket. Langlaufen doe je er tussen de kerstbomen, vanaf de top van het 50 meter hoge reuzenrad kijk je uit over Amsterdam en je kunt er ook nog meedoen met een sneeuwballengevecht. Ofwel: dé plek om jezelf onder te dompelen in de kerstsferen.

Kerstmarkt in Zwolle

22 december 2019
Er is genoeg te beleven op de kerstmarkt bij wijkboerderij de Eemhoeve in Zwolle. Zo staat er een springkussen, kun je broodjes bakken boven het houtvuur of maak je een mooie kerstkaart om naar je vrienden en familie te sturen. Je zult er geen last hebben van een lege maag, want er is meer dan genoeg lekker eten te verkrijgen. Zo geniet je er bijvoorbeeld van een lekker kopje erwtensoep of een heerlijke oliebol. Op de markt vind je leuke kerstspullen, kerststukjes en ook kerstbomen.

Kerstmarkt in Almere

30 november – 1 december, 7 december – 8 december, 14 december – 15 december 2019
Als je op zoek bent naar dat ene exclusieve kerstcadeau, dan zit je bij de overdekte kerstmarkt Almeer tuincentrum in Almere goed. Drie weekenden voor kerst staat het tuincentrum vol met gezellige kerstkraampjes en warme chocomel.

Kerstmarkt in Dordrecht

13 december – 15 december 2019
De kerstmarkt in Dordrecht wordt de grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland genoemd. In de historische binnenstad van Dordrecht kun je de ultieme kerstsfeer ervaren tussen honderden leuke kraampjes en meerdere podia. Het decor wordt gevormd door de vele monumenten en de binnenhavens die de stad rijk is.

Kerstmarkt in Maastricht

29 november – 31 december 2019
De hoofdstad van Limburg pakt ieder jaar groots uit als het aankomt op de kerstmarkt. Je kunt er meedoen aan de gezelligste activiteiten, zoals schaatsen op de overdekte schaatsbaan, genieten van het prachtig uitzicht vanuit het reuzenrad en glijden van de mega glijbaan. Naast deze activiteiten zijn er natuurlijk ook vele kerstkraampjes aanwezig, waar je kunt genieten van lekkere oliebollen of een glaasje glühwein, maar natuurlijk ook de leukste cadeautjes kunt scoren. Ook de kerstchalets met rode daken ontbreken niet; versierd met sprankelende guirlandes geven deze een waar kerstgevoel.

Kerstmarkt in Den Haag

12 december – 23 december 2019
De kerstmarkt van Den Haag vindt plaats in het historische centrum van de stad. Ruim 80 kerstpagodes, duizenden lichtjes, glühwein, een divers cultureel programma, een heuse kinderkerstmarkt en the one and only Kerstman: je vindt het allemaal op deze kerstmarkt.
kerstmarkten-nederland-2018

Evenementen

Winter Wonderland in Noordwijk

1 december 2019 – 26 januari 2019
Vanaf 1 december 2019 is het Zuiderbad-restaurant aan het Noordwijkse strand omgetoverd tot een waar winter paradijs. Hier schaats je rondjes op de mooie ijsbaan. En als je nou niet zo van schaatsen bent, dan kun je oer-Hollandse spelletjes spelen zoals Jenga, vier op een rij en trekbiljart. Nieuw dit jaar: het Sports café. Hier bekijk je met z’n allen jouw favoriete wedstrijd, en natuurlijk zullen bierpong en een dartbord niet ontbreken.
kerstmarkten-nederland-2018

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

14 december 2019 – 1 maart 2020
Bij deze activiteit kom je letterlijk in de winterse sferen. Bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle staan er allemaal ijssculpturen in een grote vrieshal van wel -10 graden Celsius! Brrr… Erg koud dus, maar wel heel bijzonder. Je geniet er vanaf 14 december van de ijssculpturen die allemaal met het thema wereldberoemde verhalen te maken hebben. Vergeet voor deze activiteit niet je sjaal en wanten aan te doen!

Kerst in de Efteling

2 december 2019 – 2 februari 2020
Geniet van speciale winterattracties en warme vreugdevuren bij de Winter Efteling. Ook tijdens de kerstdagen! Je vindt er talloze lichtjes, besneeuwde dennenbomen en sfeervolle pleinen met entertainment en lekkernijen. Sluit de sprookjesachtige dag af met bijvoorbeeld een heerlijk kerstdiner in het restaurant.

Het wereldberoemde verhalenfestival in Zwolle

21  december 2019- 26 december 2019
Van Pinokkio, Roodkapje, en The Never Ending Story tot King Arthur, Thor en Zeus: verhalen uit het oude testament en andere wereldberoemde boeken worden vertelt tijdens het verhalenfestival in Zwolle. De voorstellingen van 15 minuten vinden plaats in tenten, kelders, winkels, achtertuinen, huiskamers, en in de horeca in het centrum van de stad. Het startpunt bevindt zich op het sfeervol ingerichte Broerenkerkplein.


Meer kerstmarkt inspiratie?

post a comment