Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Musea op een wel heel bijzondere locatie
musea-bijzondere-plek

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Een bezoek aan een museum is het perfecte dagje uit. Maar wat nou als dat dagje uit al kan beginnen vanaf de weg ernaartoe? Europcar heeft 44 Nederlandse musea in kaart gebracht die te bereiken zijn via een wel heel bijzondere route of die gelegen zijn op een unieke locatie. Wij bezochten het Kröller Müller museum gelegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo.
Musea gelegen in een binnenstad zijn goed te combineren tijdens een dagje weg of een middagje shoppen in één van onze Nederlandse steden, maar eigenlijk best zonde, want veel musea zijn buitenaf gelegen en hebben een prachtige omgeving of aanrijroute. Goede reden dus om eens een dagje een auto te huren via Europcar en wat cultuur te snuiven!

Een auto huren via Europcar

De auto ophalen is een piece of cake en hoeft niet langer te duren dan 15 minuten. Alles wordt netjes uitgelegd, eventuele vragen behandeld en voor je het weet zit je met een volle tank op de snelweg. Navigatie aan en gaan!

Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo

Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Na zo’n half uurtje snelweg, kwamen wij aan bij een grote slagboom. Even verbaasd en afvragend of wij wel juist waren, werden wij vriendelijk door het personeel welkom geheten en konden wij door rijden. Hier begon de pret.
Zo’n 15 minuten rij je door het Nationaal Park de Hoge Veluwe, wat prachtig! De zon scheen zo nu en dan en de temperatuur was goed. Onderweg kom je mensen tegen die aan het fietsen, wandelen of sporten zijn. Maar dat niet alleen, zo stonden er ineens een aantal auto’s naast elkaar waarbij de bestuurders met verrekijkers reeën aan het spotten waren. Na een klein praatje en hier en daar wat gespot, reden wij door naar het museum.

Één van Europa’s grootste beeldentuin

Eenmaal aangekomen vonden wij het eerst weleens tijd voor een bakkie. Ok en wat nacho’s. En een hotdog. Anyway, de tuin van het museum is prachtig! Het museum staat ook bekend om haar grote tuin, genaamd de beeldentuin, gevuld met prachtige beeldwerken.

Kröller Müller museum

De beeldentuin in het Kröller Müller museum

Het is één van Europa’s grootste beeldentuinen met ruim 160 sculpturen van onder andere Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe. Genoeg te bewonderen en met heerlijk weer zoals wij dat hadden, dan ook een fijne manier om een museum te bezoeken.

Kröller Müller museum

De beeldentuin in het Kröller Müller museum

In de beeldentuin is ook een buitenrestaurant gelegen waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.
Kröller Müller museum
Binnen gaat het museum verder in bijzondere collecties, waaronder die van Van Gogh. Dit is de op één na grootste van Gogh verzameling ter wereld met ruim 180 tekeningen en 91 schilderijen. De Van Gogh collectie hangt in het hart van het gebouw, wat volgens mij de liefde voor deze schilder goed symboliseert. De liefde voor de schilder en de grote aankopen van het echtpaar, hebben sterk bijgedragen aan de bekendheid die de schilder vandaag de dag nog heeft.

Het museum, het museumhuis

Helene Kröller-Müller begint in de eerste jaren van de twintigste eeuw met het verzamelen van kunst. Vanwege het kapitaal van haar vader, en later van haar man, kan Helene kunst gaan verzamelen. Tussen 1907 en 1939 verzamelt zij zo’n 11.500 kunstvoorwerpen. Het verzamelen van de kunst is echter nooit alleen voor haarzelf geweest. Ze heeft namelijk het opzetten van een museumhuis als droom, die ze aan de gemeenschap wil schenken zodat iedereen hiervan kan gaan genieten. In 1938, een jaar voor haar dood, komt haar droom uit en is het Kröller Müller museum een feit.

Kröller Müller museum

De Van Gogh collectie in het Kröller Müller museum

Naast de grote collectie van Van Gogh, kun je er ook kunstwerken bewonderen van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Kröller Müller museum

De Van Gogh collectie in het Kröller Müller museum

Onderweg weer naar huis stoppen we toch nog even voor wat mooie fotomomentjes in de bijzondere omliggende omgeving voordat we de auto weer terugbrengen. Het prettige is dat je hierbij niet de tijd in de gaten hoeft te houden. Ben je na 18.00 uur terug en is het kantoor gesloten? Dan parkeer je de auto netjes voor de deur en laat je de sleutel in de daarvoor bestemde sleutelbus achter. Again, easy peasy.

Musea op een bijzondere locatie

Vanaf 1 oktober gaat de Europcar Museummaand van start. In totaal zijn er 44 musea die deelnemen tijdens deze maand, die goed met een auto te bereiken zijn en ook nog eens een prachtige ligging hebben. Dit kan de locatie zelf zijn, maar ook de route ernaartoe. Benieuwd welke musea dit zijn? Alle musea zijn gebundeld in een boekje die verkrijgbaar is bij een Europcar vestiging en de deelnemende musea, en via de website over de Museummaand. Boek je via Europcar een museum, dan kun je gebruikmaken van een speciale aanbieding. Boek je een museum en wil je gebruikmaken van een Europcar auto, dan krijg je via het museum korting op de autohuur.

Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo

Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo

Heerlijk dagje zo in eigen land! Wat is jouw favoriete museum wanneer het op locatie aankomt?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Europcar. Travel Rumors kiest alleen samenwerkingen uit, wanneer wij daadwerkelijk achter het product, de dienst of het bedrijf staan. Het moet volledig bij ons passen en zijn daarom erg blij met dit soort samenwerkingen, omdat wij deze verhalen graag met jullie delen!


 

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment