Top
  >  Eten & Drinken   >  5x nieuwe hotspots in Zwolle
Nieuwe-hotspots-zwolle

Laatst bijgewerkt op september 16, 2020

In Zwolle hebben ze niet stilgezeten en daardoor zijn er weer wat nieuwe hotspots uit de grond gesprongen. Van een proeflokaal waar je hun eigen speciaalbier kunt drinken tot een roze koffiebar en een plek waar je gastronomisch kunt lunchen en dineren. Wij zetten de hotspots voor je op een rijtje. 

1. Zus

Zus is een koffiecafé, maar hoef je hier niet een standaard kopje koffie te verwachten. De mooiste creaties worden er namelijk gemaakt en alles heeft een gezellige roze kleur. Dit vind je niet alleen terug in de dranken en de zoete snacks, maar ook in het interieur. En zie je iets wat je leuk vindt? Dan is de kans groot dat je het ook kunt kopen. De koffiebar verkoopt namelijk ook leuke accessoires en cadeaus en zelfs de kunstwerken aan de muur zijn te koop. Handig!

Adres: Broerenstraat 9, 8011 VB Zwolle
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 17:30 uur. Op donderdag doet Zus ook mee met de koopavond en sluit de koffiebar pas om 21:00 uur.

Koffiebar-Zus-Zwolle2. DAVO Zwolle

DAVO heeft naast Deventer en Arnhem nu ook een proeflokaal in Zwolle. Aan het Grote Kerkplein om precies te zijn. Leuk om te weten is dat de eigenaren in 2012 zijn begonnen om vooral zichzelf van bier te voorzien. Dat was zo’n succes dat ze nu een brouwerij hebben en drie bars. Op de menukaart vind je uiteraard hun eigen bier en is er een terras aanwezig waar je onder het genot van een lekker biertje van de zon kunt genieten.

Adres:  Grote Kerkplein 9, 8011 PK Zwolle
Openingstijden: Maandag en dinsdag van 12:00 uur tot 22:00 uur, woensdag en donderdag van 12:00 uur tot 00:00, vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 01:00 en zondag van 12:00 tot 23:00.

3. Meli Melo

Bij Meli Melo is het een mengelmoes van smaak en beleving en hier komen de Frans- Indische en Nederlandse roots van eigenaresse Marina samen. Het resultaat: gerechten die in een nieuw jasje zijn gestoken en voor een smakelijk avontuur zorgen. Je kunt hier terecht voor lunch, diner of om gezellig te borrelen. Op het terras of binnen op de loungebank waar je prima uren kunt vertoeven.

Adres: Assendorperstraat 45, 8012 DE Zwolle
Openingstijden: Donderdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur.

Melo-Melo-Zwolle

4. Restaurant Noïs

Bij restaurant Noïs – lees No-ies- is het gastronomisch genieten geblazen. De gerechten die je op de menukaart krijgt zijn niet de alledaagse gerechten en chef Vincent maakt een waar kunstwerk op je bord. Het resultaat: kleurrijke gerechten die een lust voor het oog en de mond zijn. Heb je keuzestress door alle lekkernijen op de menukaart? Dan kun je ook de ”ik kan niet kiezen” plank nemen waarmee je een klein proeverijtje krijgt.

Adres: Oude Vismarkt 10, 8011 TB Zwolle
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 22:00 en zondag van 11:00 uur tot 20:00 uur.

5. Restaurant Leonardo’s

Restaurant Leonardo’s brengt een stukje Italië naar onze Hanzestad. In het voormalige pand van Pho Kitchen opent eigenaar Leonardo op 1 september de deuren van zijn gelijknamige restaurant. Verwacht een combinatie van Italiaans, Turks en Amerikaans. Eigenaar Leonardo: ‘We gaan een eigen draai geven aan bekende gerechten. Zo zal er een pizza komen met Nutella en KITKAT en krijgt ook de kapsalon een make-over’. Kortom, dat belooft wat!

Adres: Nieuwe Markt 8, 8011 PE Zwolle
Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 16:00 uur tot 02:00 uur.

Restaurant-Leonardos-Zwolle6. Corners Cake

Wie zoete trek heeft, moet zeker een bezoek brengen aan Corners Cake. Ze noemen zichzelf de zoetste lunchroom van Zwolle en de menukaart maakt dit ook helemaal waar. Zo vind je er pink french toast, freak shakes en een uitgebreid aanbod aan taarten en cupcakes. Altijd al zelf taart willen leren maken? De lunchroom organiseert ook verschillende workshops waarmee je zelf de fijne kneepjes van het vak leert.

Adres: Sassenstraat 20, 8011 PC Zwolle
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.


Wil je vooraf eerst nog winkelen in Zwolle?

Lees hier waar je de 4 leukste boetiekjes in Zwolle kunt vinden

post a comment