Top
  >  Rumor has it   >  De grootste reis van dit jaar: onze bruiloft
bruiloft-decoratie

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Hoe cliché het ook klinkt, maar van alle reizen die we hebben gemaakt, was dit toch wel de grootste en meest bijzondere: onze bruiloft. Op 29 juli 2018 gaven wij elkaar het ja-woord in Slot Doddendael te Ewijck. Een bruiloft met alleen maar daggasten, een kleine setting van 45 personen, waar we een heel weekend van hebben genoten. Wij geven je een kijkje in deze bijzondere dag, inclusief video trailer van onze bruiloft (helemaal onderaan het artikel), en vertellen je ons verhaal, maar ook tips voor de aankleding, bruiloft decoratie, live muziek, DJ en band, en nog veel meer!

De verloving

Tsja, laten we dan ook maar meteen bij het begin beginnen. Onze verloving. Op 17 oktober stond er een date gepland in onze agenda. Overdag, op een doordeweeksedag. Het had eigenlijk zo’n twee weken ervoor al moeten plaatsvinden. Ik moest die dag in mijn agenda vrijhouden, want Karel zou wat leuks voor ons organiseren. Die ochtend was hij druk aan het bellen. Het regende en waaide hard. Iets kon niet doorgaan, vertelde hij mij, maar wat, tsja dat mocht ik niet weten. Dus werd het de 17e.
We waren overdag aan het werk en zouden einde middag op de fiets ergens heen gaan. Ik moest mij netjes kleden, maar toen ik met hakken de trap af kwam, werd mij toch wel even vriendelijk verzocht ‘praktischere’ schoenen aan te trekken. Ik weet nog goed dat ik dat raar vond en dacht: hij neemt mij vast in de maling.

Surprise!

Tijdens het fietsen merkte ik dat hij ons rondjes liet rijden. Wederom dacht ik: wat is dit! We gaan zeker weer terug naar huis. Want ja, zo goed is de humor van Karel. Eenmaal van de fiets afgestapt, liepen we richting een park waar een brasserie zit. Nog heel even ging er door mijn hoofd dat het wel eens een vervroegde surprise-party kon zijn voor mijn 30e verjaardag. Tot dat Karel zei: en, weet je het al? Ik snapte hem niet, tot dat ik dus goed keek en zag dat ze druk bezig waren met het klaarzetten van een luchtballon. Ik was door het dolle!
Achteraf kreeg ik vaak de vraag: ahh dus toen wist je al dat hij je zou gaan vragen? Nee. Echt waar niet. Ik was zo blij verrast dat wij dit zouden gaan doen. Ik had dit nooit verwacht! Tijdens één van onze eerste dates heb ik Karel namelijk verteld dat dit op mijn wensenlijstje stond. Hij heeft dit in zijn telefoon gezet en altijd bewaard tot dit moment. Dat hij dus zoiets voor mij geregeld had, vond ik écht te gek! Daarnaast heb ik sinds de laatste jaren steeds meer last van hoogtevrees. Eenmaal in dit bakje, begon dit dan ook tot mij door te dringen. Ik was dus vooral druk met andere zaken.

verloving-bruiloft

De verloving

We’re flying high

Eenmaal hoog in de lucht, genietend van het uitzicht, was het idee geland dat wij gewoon in een luchtballon zaten. Hoe bijzonder was dat! Een glimlach van oor tot oor, wat knuffels en kusjes later, begonnen we foto’s te maken. En het moment dat Karel van mij een foto zou maken, draaide ik mij naar hem om en zag hem op één knie gaan. And the rest is history…

verloving-bruiloft

De verloving

De voorbereiding

Nadat we iedereen geinformeerd hadden, het idee wat was geland, werd het tijd voor de voorbereiding. Het budget, de locatie, heel belangrijk: de datum, dan de gastenlijst, save the dates en het organiseren kan beginnen.

De locatie

Na lang speuren kwamen wij bij Slot Doddendael uit. Helaas voor ons een erg gewilde locatie, want er waren alleen nog een paar maandagen, dinsdagen en zondagen vrij. Althans, als wij in 2018 wilden trouwen, en dat was wel ons plan. Dus wij kozen voor zondag 29 juli. Achteraf gezien is de zondag een prima dag. Iedereen is de dag ervoor al vrij. Heeft van alles in eigen huis kunnen doen, kan nog naar een kapper of nagelstylist en als ze de dag erna rustig aan willen doen, hoeven ze alleen de maandag (ochtend) vrij te nemen.
Voor ons waren een aantal dingen erg belangrijk: een intieme setting, iedereen zou daggast zijn, het liefst moest de gehele bruiloft buiten plaatsvinden, lekker en lang tafelen en een goed feest. Dat betekende voor ons dat iedereen aan drank kon bestellen wat ze wilden en dat er zowel een band als DJ zou optreden.

Het thema van onze bruiloft

Dit betekende dat wij hier en daar moesten bezuinigen. Want ja, als reislustige mensen dacht wij toch constant: tsja, hier kunnen we ook van op wereldreis. We spraken dus een budget af en besloten de uitdaging aan te gaan ons hieraan te houden.
Eén van de grote uitgaven zou de weddingstyling zijn. We kozen er dus voor om dit zelf te gaan doen. Zo heb ik wekenlang in kringloopwinkels zitten speuren, tevens ook credits voor ons vriendinnetje Jelske die heel hard mee heeft geholpen.
bruiloft-decoratie
Daarnaast hebben we zitten knutselen, zagen en boren om tot allerlei signings en pakketjes te komen, met mega dank voor de handlettering van onze vriendin Nicolet.

bruiloft-decoratie

Welkomstbord met handlettering gemaakt door Nicolet

Wij kozen voor het thema bohemian vintage, wat wij via de kringloopwinkels en Marktplaats bij elkaar snuffelden. Voor alle decoratie bestelden wij de wereld bij What a Wonderful Wedding. Zeker ook een aanrader voor items voor een vrijgezellenfeest, bedankjes voor je bruidsmeisjes en gepersonaliseerde accessoires. De bloemen (bruidsboeket en decoratie) bestelden wij bij Groenwinkel in Wijchen. Maria, de eigenaresse, heeft mij goed geholpen. We moesten namenlijk van een afstand, via telefoon en mail, tot dit resultaat komen. Toen ik haar met alle bloemen op de locatie zag, was ik dan ook super blij dat zij direct wist wat ik voor ogen had.
bruiloft-decoratie

De bruidsjurk en het pak

Wij wisten allebei goed wat wij wilden en dat maakte het eigenlijk heel makkelijk. Karel was direct geslaagd. Hij koos voor een pak met een soort blauw-olieachtige kleur, blote enkels en loafers als schoenen. Ik was geslaagd bij bruidszaak nummer 4, waarbij ik bij de eerste drie vrij snel klaar was. Juist omdat ik dus wist wat ik wilde, en zij dit niet in de collectie hadden. Bij HKC Hony is Karel ontzettend goed geholpen door Jacobien. Wat een toffe vrouw is dat! Onwijs vriendelijk en zeker gevoel voor stijl.
Ik wilde een bruidsjurk dat bestond uit twee delen: een rok en een top. Bij La Bella Blanca in Zwolle ben ik geslaagd voor deze set van Riki Dalal. Zij hebben een grote collectie met, stuk voor stuk, prachtige jurken. Niets geen standaard jurken, maar juist net even anders of afgewerkt met iets meer detail. I love it!
Naast het feit dat deze dames te gezellig zijn, hebben ze mij enorm prettig geholpen!
bruiloft-decoratie
Mijn schoenen zijn van Sacha, die van Karel van River Island.
bruiloft-decoratie

Getting ready

Voordat we ons zouden klaarmaken, hebben Karel en ik met twee van onze vriendinnen, Aniek en Lisanne, alles aangekleed. Mega dank voor hun hulp, want naast het feit dat het gezellig was, was het uiteraard veel meer werk dan we vooraf verwacht hadden. Sorry nog dames.
Mijn moeder, Aniek en Lisanne waren bij mij tijdens de voorbereiding. Omdat ik in mijn vorige leven schoonheidsspecialiste en visagiste ben geweest, moest en zou ik dus mijn eigen make-up doen.
bruiloft-decoratie
Lisanne heeft mijn haar gedaan. Ik wilde het half opgestoken en wist dat zij dat kon (ik moest alleen haar daar nog even van overtuigen, maar dat is geloof ik uiteindelijk gelukt).

bruiloft-decoratie

Lisanne aan het werk

Ik denk dat wij zo’n 5 minuten voordat ik op moest klaar waren, wat zorgde voor de nodige stress bij de mensen in de kamer, maar hey, zonder bruid geen bruiloft dacht ik zo. Wederom: sorry dames.

bruiloft-decoratie

Mijn moeder hielp bij het aantrekken van de jurk

Deze kimono is van Hunkemöller. Ideaal tijdens het klaarmaken, want hij is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens tof uit voor de foto’s! Daarnaast is hij verkrijgbaar met verschillende teksten, maar hebben ze ook varianten voor de bruidsmeisjes.

bruiloft-decoratie

Kimono van Hunkemöller

Ook mijn lingerie en bikini (die tijdens de huwelijksreis met alle liefde gedragen is) zijn van Hunkemöller.

bruiloft-decoratie

Lingerie van Hunkemöller

Karel was samen met drie vrienden van hem, Stephan, Sander en Mark. Uiteraard waren zij met 30 minuten klaar en konden ze dus al aan de sigaren en bier.
bruiloft-decoratie
bruiloft-decoratie

De ceremonie

Naast het slot heb je een stuk tuin met een gigantische kastanjeboom. Hieronder zijn wij getrouwd. Omdat Karel mij pas wilde zien tijdens de ceremonie, was het dus een heel bijzonder moment om door mijn vader weggegeven te worden en elkaar dan pas weer te zien. Tijdens de cermonie hebben wij gekozen voor live muziek door het geweldige duo Barbara St. James.
bruiloft-decoratie
Vooral het uitspreken van de geloftes vond ik heel bijzonder.
bruiloft-decoratie

Een wel heel bijzondere BABS

Een leuke verrassing voor onze gasten, was dat wij mijn broer gevraagd hadden onze BABS te zijn. We hebben dit dan ook tot het eind geheim kunnen houden. Dit zorgde voor verraste en geëmotioneerde gezichten op het moment dat mijn broer tijdens de ceremonie opstond en de BABS, die er vanuit de gemeente bij hoort te zijn, vriendelijk vroeg plaats te maken voor hem. Geweldig ook om mee te mogen maken dat je eigen broer je trouwt.

bruiloft-decoratie

Mijn broer als BABS

Wij hebben deze leuke gelofte boekjes trouwens laten personaliseren bij What a Wonderful Wedding. En ons ringendoosje trouwens ook!

bruiloft-decoratie

Gepersonaliseerde gelofteboekjes

bruiloft-decoratie

Gepersonaliseerd ringendoosje

Een tolk op onze bruiloft

Zes van onze vrienden komen uit Engeland, waardoor wij er voor gekozen hebben een tolk in te huren tijdens de ceremonie en het diner. Renee Otten is vanaf het begin tot dat het feest begon bij ons geweest om alles on-the-spot te kunnen vertalen. Dit deed zij dan ook uitstekend met de daarbij geleverde fluistersetjes. Daarnaast konden onze gasten vooraf hun speech naar haar toesturen, zodat ze zich kon voorbereiden op bepaalde woordgrappen of vak-inhoudelijke woorden, zodat het tijdens de speeches vloeiend zou worden vertaald.
In plaats van alleen de teksten door te lezen, heeft ze er zelfs voor gekozen om het gedicht van mijn schoonmoeder, wat best lang was, perfect te vertalen zodat het ook in het Engels kloppend, maar ook grappig was. Mocht je dus ooit een tolk zoeken, dan raden wij haar met alle liefde aan!
Daarnaast was het voor onze gasten dus een toffe verrassing dat wij dit voor ze hadden geregeld. Zo hebben ze alles mee kunnen krijgen en beleefden zij het net zoals wij gedaan hebben.

tolk-bruiloft

Tolk, Renee Otten, op onze bruiloft

De toast

Eenmaal alle spanning eraf was het tijd voor een borrel. Lieve felicitaties en mooie cadeaus verder, knepen Karel en ik er even tussen uit voor wat foto’s, om daarna weer met onze gasten te kunnen genieten.
bruiloft-decoratie
We hadden wat spelletjes klaar gezet, zoals ringgooien, flipperkast en een zelfgemaakt kruisje-nulletje (dank wederom crea Jelske en Arjen). We hadden een donut-wall klaar gezet en een tafel met gastenboek en date night idee-kaartjes. Onze ceremoniemeesters, Bjorn en Chiel, zorgde ervoor dat alles in goede banen verliep, maar zeker ook dat alles er gelikt uitzag. Mega credits voor dit droom-duo!
bruiloft-decoratie

Het diner

Voordat we aan het diner begonnen, vroeg Lotte, de fotograaf, alle gasten bij elkaar te gaan staan en moesten we gaan dansen. Op dat moment dachten heel veel: uhh wat? Maar zoals je ziet, is het voor de foto echt een top idee!

bruiloft-decoratie

Het te goede idee van fotograaf Lotte: dansen op de groepsfoto

We kozen qua aankleding voor één lange tafel in de boomgaard, onder de appelbomen. We hadden witte stoffen vlaggetjes zig-zag opgehangen, evenals een prikkabel. Op de tafel hadden we staande houders met waxinelichtjes, naamkaartjes in boomstamhouders en vaasjes aan bloemen.
bruiloft-decoratie
Het diner was in de vorm van shared platters, wat betekent dat het eten per gang in grote schalen uitgeserveerd wordt op tafel. Je pakt dus zelf de hoeveelheid die je wilt, maar hoeft niet, zoals bij een buffet, van tafel om te kunnen eten. Hier kozen wij bewust voor omdat we het jammer zouden vinden als de tafel leeg is tijdens het eten, omdat iemand anders eten aan het halen is en bij het buffet zou staan kletsen. Achteraf was dit dus precies zoals wij hoopten.
bruiloft-decoratie
Tussen de gangen door was er ruimte voor speeches, die beide moeders, maar ook onze vrienden graag namen om hun verhaal te kunnen doen. Te gek dat iemand zoveel moeite neemt en het op die dag vertelt aan alle andere gasten. Tranen trekkers, maar vooral veel gelachen. We hebben het er nu nog over!
slot-doddendael

Het feest

Na onze openingsdans, waar wij een aantal danslessen voor hadden gevolgd, was het tijd voor het feest!
bruiloft-decoratie
We begonnen met een band, The Tributes, en sloten af met DJ Berkum. Het feest werd gehouden in de andere boomgaard, onder een stretchtent. Buiten stond een vuurkorf aan en rondom de dansruimte, waren zitjes en een bar te vinden.
bruiloft-decoratie
bruiloft-decoratie
Wij hebben gekozen voor een open bar, wat betekent dat iedereen kon bestellen wat hij of zij maar wilde. Dit vonden wij zelf het prettigst, omdat wij ook graag mixjes drinken, maar weten dat ook onze vrienden dat graag doen.
slot-doddendael
Na de nodige we-want-more stonden de taxi’s klaar om de gasten weer naar het hotel te brengen. Voordat iedereen van het feest naar het hotel ging, kregen ze een Hangover Kit mee. Er waren twee varianten gemaakt: een voor de heren en een voor de dames. De inhoud van de kit bevatte water, asprines, snoepjes, een haarbandje, condooms, mondwater, etc. Time to call it a night!
bruiloft-decoratie
bruiloft-decoratie bruiloft-decoratie

The morning after…

Wakker worden met een kater en aan het ontbijt in het hotel was een te gekke afsluiter van dit heerlijke weekend. Iedereen zo brak en vol verhalen.
Omdat iedereen overal in het land vandaan moest komen, bleven ze vrijwel allemaal in hetzelfde hotel slapen. Dit zorgde voor een toffe sfeer, ook op de dag van de bruiloft. De meesten waren er zelfs al een dag eerder. We zijn ’s middags in het hotel gaan borrelen, tot dat iedereen compleet was. Karel en ik hadden een Italiaans restaurant, Pinoccio, gereserveerd in het centrum van Nijmegen, waar we met een grote groep hebben gegeten. Daarna nog een borrel gedaan en hebben er zelfs nog een aantal tot de vroege uurtjes doorgestrokken. Hierdoor hadden we het gevoel alsof we een lang weekend met elkaar weg waren. Ook bepaalde dit de sfeer op de bruiloft zelf, omdat de meesten elkaar de dag ervoor al gezien hadden. Het bijkletsen is dan al gebeurd, waardoor er een losse en gezellige sfeer op de dag zelf hing.

Special thanks to

Wij hebben Lieuwe, een vriend van ons, gevraagd onze bruiloft te filmen. De video zie je dan ook hieronder. Samen met Lotte, de fotograaf, hebben zij goed werk verricht. Het resultaat (zoals je ook op de door Lotte gemaakte foto’s kunt zien) is prachtig, ze hebben te gek samengewerkt en ook de gasten gaven aan dat ze vrijwel onzichtbaar waren.
Het team van Slot Doddendael en onze ceremoniemeesters Bjorn en Chiel, die hebben gezorgd voor een prachtige dag!

bruiloft-decoratie

Dream team: onze ceremoniemeesters

Het Groenwinkeltje voor de mooiste bloemversiering, What a Wonderful Wedding voor de toffe aankleding, Simone en Jacobien voor onze prachtige bruidskleding, en uiteraard onze allerliefste gasten voor deze aller-aller-mooiste-dag-tot-nu-toe-van-ons-leven. Op naar nieuwe avonturen!

bruiloft-decoratie

FAVO-foto van deze dag: mijn lieve opa en oma, na al die jaren nog smoorverliefd. Een beter voorbeeld kunnen wij op deze dag niet krijgen!


Bruiloft Video

En dan nu… na veel lezen, plaatjes kijken en geduld: de video! Een kleine impressie van onze dag, gemaakt door Lieuwe.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment