Top
  >  Eten & Drinken   >  5x restaurants in Zwolle
Restaurant-Zwolle-D’Andreas

Zwolle kent veel gezellige plekjes waar je kunt zitten voor een lekker hapje of drankje. Ben je van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan Zwolle en ben je nog op zoek naar leuke hotpots? Wij hebben een aantal hippe restaurants bezocht en vertellen jou waarom deze hotspots niet mogen ontbreken tijdens jouw tripje naar Zwolle.

WannaWaffle

Gloednieuw en een heel tof concept: WannaWaffle. Bij dit leuke tentje worden de lekkerste hartige en zoete wafels geserveerd voor ontbijt en lunch. Ook kun je hier terecht voor diverse broodjes, salades, soep, taartjes en een lekkere borrel. Kies hier bijvoorbeeld voor een Smashed Avocado wafel, een tosti wafel of een wafel met zalm. Jum! Meer zin in iets zoets? Dan kun je gaan voor een heerlijke banaan- of chocoladewafel.

Website: WannaWaffle
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur, zondag van 10:00 uur tot 18:00.

Brass Boer Thuis

Begin 2019 openden Librije-eigenaren Jonnie en Thérèse Boer een nieuw restaurant in Zwolle: Brass Boer Thuis. De eerste Brass Boer openden zij op Bonaire, in het Delfins Beach Resort. De Antilliaanse staf van Brass Boer Bonaire kwam met het idee om ook een restaurant te openen in Zwolle. In het nieuwe restaurant eet je o.a. slakken, steak tartare en snoekbaars, maar dan wel in Librije stijl.

Website: Brass Boer
Openingstijden: lunch is mogelijk om donderdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 15:00 uur, diner is mogelijk op woensdag tot en met zaterdag van 17:00 uur tot 22:00 uur en op zondag is het restaurant geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur.

D’Andrea’s

Aan het Bethlehemkerkplein opende restaurant D’Andrea’s enige tijd geleden haar deuren. De eigenaren runden voorheen het Italiaanse restaurant Da Pietro in Elburg, en ook bij hun nieuwe zaak kun je terecht voor gerechten uit Italië. D’Andrea’s heeft geen kaart, maar er wordt natuurlijk wel rekening gehouden met je wensen. Laat je verassen door de chef met een drie-, vier- of vijf gangen menu. Je bent hier overigens ook voor een goed glas wijn of een frisse cocktail met een Italiaanse stuzzichini (borrelbite) aan het goede adres.

Website: D’Andrea’s
Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur en op zondag geopend van 13:00 uur tot 20:00 uur.

nieuw-restaurant-zwolle-dandreas

Bokkers te buiten

Voor de eigenaren van Bokkers te buiten was afgelopen zomer niet zo’n fijne periode: hun restaurant ZoXander werd getroffen door een brand. Nu, vier maanden later, heropenen zij hun restaurant onder een nieuwe naam. Alle robuuste, Bourgondische gerechten worden er handgemaakt. Bokkers te buiten bevindt zich in het eeuwenoude Hopmanshuis aan het Rodetorenplein.

Website: Bokkers te buiten
Openingstijden: woensdag t/m maandag geopend van 15:00 uur.

Meneer Jan

Ken jij deze hotspot al? Meneer Jan is de ideale plek voor een gezellige avond met je vrienden. Het restaurant Zwolle is van dezelfde eigenaresse als van Café de Hete Brij en is vernoemd naar haar overleden vader. Meneer Jan zat vroeger bij de marine en reisde de hele wereld over als matroos. Wanneer je binnenkomt in het pand, zie je verschillende sporen van meneer Jan zijn avonturen en reizen. Voor de lekkerste Hollandse gerechten kun je terecht bij Meneer Jan. Bestel een lekker vleesstoofpotje of ga voor een grote bal gehakt.

Website: Meneer Jan
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 22:00 uur.

 


Meer restaurants in Zwolle ontdekken?

Lees dan hier over de hotspots van Zwolle.

post a comment