Top
  >  Centraal-Amerika   >  Ga jij rondreizen door Costa Rica? Zet deze drie nationale parken op je lijstje
rondreis-auto-costa-rica-arenal

Costa Rica is een land dat zich perfect leent voor een rondreis met auto. De wegen zijn er goed, de bevolking is behulpzaam en vriendelijk, en het land is zo mooi dat er genoeg te zien is. Terwijl het niet een heel groot land is, telt het land maar liefst 29 nationale parken met ieder een uniek karakter. Tijdens onze reis door Costa Rica hebben we drie nationale parken bezocht waar we niet alleen hebben gewandeld, maar ook activiteiten hebben ondernomen die onze harten sneller lieten kloppen. In dit artikel lees je onze tips voor drie nationale parken die je zeker weten moet bezoeken.

Ontdek het land Costa Rica

Groen, groener, groenst is het eerste wat in ons opkomt als je ons naar Costa Rica vraagt. Het land staat bekend om haar ecotoerisme en duurzaamheid, waardoor je verrast zult zijn hoeveel nationale parken, beschermde natuurgebieden en reservaten het land telt. Wat je mag verwachten? Ongerepte natuur, een zeer hoge biodiversiteit en dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat. Ben je op rondreis door Costa Rica? Kijk vooral om je heen en in de bomen. Zo nu en dan zie je bijvoorbeeld een luiaard (in het wild) hangen. Geweldig om te zien!

Misschien heb je het al eens voorbij horen komen, maar de term Pura Vida vindt haar oorsprong in Costa Rica. De term betekent letterlijk ‘het pure leven’ en staat voor de relaxte, vriendelijke en positieve levensstijl die de Costa Ricanen erop nahouden. Zo is het land ooit uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld. Gastvrij en vriendelijk zijn ze zeker, wat ervoor zorgt dat je een warme herinnering zult overhouden aan deze vakantie.

Mistico Arenal Hanging Bridges Park

In het plaatsje La Fortuna heb je uitzicht op een van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Arenal vulkaan. Al snel zul je merken dat je je op thermisch gebied bevindt met het ruime aanbod aan thermische warmwaterbronnen, zoals bij hotels en spa’s.

arenal-costa-rica-rondreis

Vlakbij La Fortuna ligt het park Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Naast de hangende bruggen is het een prachtig park om dieren te spotten. Boek dus zeker een tour en trek er met een gids op uit. Tijdens de wandeling verteld de gids je meer over het regenwoud, het gebied en de dieren die je tegenkomt. Maar men komt er natuurlijk niet alleen maar voor de natuur. Het park staat namelijk bekend om haar hangbruggen, 16 om precies te zijn, variërend in lengte tot een maximum van bijna 100 meter!

Het park is geopend van 6.00 tot 15.30 uur en de toegang tot het park kost zo’n $30 per volwassenen. Bekijk voor vertrek de actuele openingstijden en tarieven.

Monteverde Cloud Forest Reserve National Park

Dit park wordt ook wel een nevelwoud genoemd vanwege de hoogte boven zeespiegel, en juist deze nevel maakt het zo bijzonder, mooi en een tikkeltje mysterieus. Door deze nevel groeien er weer andere planten en leven er andere dieren dan de overige nationale parken. Zo zie je er veel varens, mossen maar ook orchideeën. Ook staat het gebied bekend als een van de beste plekken ter wereld voor het spotten van bijzondere vogels.

monteverde-auto-rondreis-costa-rica

Het nationale park is ruim 10.500 hectare groot en biedt dan ook een enorme hoeveelheid aan wandelroutes. Een tour met een gids is dan ook zeker aan te raden. Niet alleen vanwege de grootte, maar juist ook voor het spotten van de dieren. Een gids kent het gebied op z’n duimpje en weet dan ook precies waar je moet zijn voor de mooiste uitzichten en de grootste kans om dieren te zien.

Er wordt gezegd dat ziplining zijn oorsprong in Costa Rica vindt en daarom zul je al snel zien dat je op veel plekken in het land kunt gaan ziplinen. De langste zipline van Costa Rica staat – met haar 1590 meter lengte – in het Monteverde nationale park en wordt ook wel de Superman zipline of Mega Tarzan Swing genoemd. Er is geen betere, of moet ik zeggen spannendere, manier om het regenwoud van boven te aanschouwen.

Het park is geopend van 7.00 tot 16.00 uur en entree kost $25 per volwassenen. Bekijk altijd voor vertrek de actuele openingstijden en tarieven op de website van het park.

Nationaal park Rincon de la Vieja

Dit nationale park heeft haar naam te danken aan de actieve vulkaan die in dit gebied gelegen is, de Rincon de la Vieja vulkaan. De vulkaan is ruim 1900 meter hoog. Omdat de vulkaan nog actief is, kun je in het gebied veel thermische modderpoelen en warmwaterbronnen vinden. Wat het gebied nog meer bijzonder maakt is de grote hoeveelheid aan watervallen. Heerlijk om tijdens een hike te pauzeren en even af te koelen in het water van de waterval. Dit maakt het gebied dan ook perfect om te gaan raften, canyoning of tuben.

Wij kozen ervoor om te gaan paardrijden. Een mooie route dwars door het nationale park en uiteraard met een verkoelende stop bij de Las Chrorreras waterval.

costa-rica-rondreis-Nationaal-park-Rincon-de-la-Vieja

Het park is geopend van dinsdag t/m zondag, van 8.00 tot 15.00 uur. Toegang tot het nationale park kost $16.95 per volwassenen. Bekijk voor vertrek de actuele openingstijden en tarieven.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van onze rondreis door Costa Rica en in samenwerking met Van Verre, de expert in rondreizen door diverse landen zoals Costa Rica. Op de website van Van Verre kun je complete rondreizen boeken of deze zelf samenstellen aan de hand van bouwstenen. Plan jij een vakantie naar Costa Rica? Raadpleeg dan zeker de website van Van Verre om inspiratie op te doen en je reis te plannen met een van de Costa Rica reisadviseurs.

post a comment