Top
  >  Europa   >  Savoie Mont Blanc in het teken van de Olympische Spelen

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Het wintersportgebied Savoie Mont Blanc staat deze winter in het teken van de Olympische Winterspelen. Plaatsen trekken alles uit de kast om de winterspelen zo echt mogelijk mee te maken. Er worden sporten georganiseerd zoals echt Olympisch bobsleeën en ski crossen tegen skiërs van eigen niveau. Lees snel verder om meer te weten te komen over de Olympische sporten in de Franse Alpen.

Bobsleeën in La Plagne

Voor de winterspelen van 1992 is er in Alberville speciaal een bobsleebaan gebouwd. En nu kan je zelf van deze bobsleebaan afstormen. Deze baan heeft negentien bochten en je kan zelf bepalen welke snelheid je aandurft. Je hebt vier verschillende belevenissen: de Bob Raft, dit is een zelfrijdende bobslee die wel 80 km/u kan gaan. De Speed Luge, een eenpersoonsslee die 90 km/u kan. De Bob Racing deze slee wordt door drie mensen bestuurd en heeft een professioneel stuur en gaat maarliefst 120 km/u. Ten slotte, de echte Olympische beleving; in een professionele overall samen de bobsleebaan af met wereldkampioen Bruno Mingeon.

wintersport-savoie-mont-blanc

Bobsleeën in La Plagne

Slalom wedstrijd in Le Grand Bornand

Voor de skiërs opzoek naar avontuur, kan je in Le Grand Bornand slalommend de piste af. Om van deze piste af te kunnen heb je alleen een skipas en een winnaarsmentaliteit nodig! Jouw highscore kan je timen en vervolgens op social media plaatsen. Daarnaast worden de scores op een groot bord getoond. De snelste tijd halen voelt daardoor als een echte overwinning.

Curling in Pralognan

Curling, een sport die eigenlijk niet heel bekend is, maar zeker niet mag ontbreken in de winterspelen! Pralognan heeft de ideale curlingbaan voor mensen ontworpen. Voor 70 Euro per uur huur je een curlingbaan inclusief materiaal. Een goede kans om je curlingskills op te krikken voor deze upcoming sport.

Biathlon beoefenen in Bessans

Biathlon, een sport die niet erg bekend is. Bij biathlon moet je langlaufend op bepaalde doelen schieten met een geweer. Deze sport is leuk en interessant om te beoefenen, aangezien het iets heel nieuws is voor veel mensen. In Bessans is een speciaal Biathlon stadion en daar krijg je de kans om je skitechnieken te verbeteren en te leren schieten. Dat betekent vanzelfsprekend een leuk dagje uit.

wintersport-savoie-mont-blanc

Biathlon in Bessans

Wedstrijdje skiën in Val Thorens

Voor de echte ervaren skiërs is dit een leuke kans om een ski cross wedstrijdje te houden in Val Thorens. Het JF Chapuis Ski Cross circuit opent op 28 februari en 7 maart 2018 de deuren voor een groter publiek. Pak je kans om het op te nemen tegen skiërs van eigen niveau.

Over Savoie Mont Blanc

In het westelijke gedeelte van de Franse Alpen ligt het prachtige wintersportgebied Savoie Mont Blanc. Savoie Mont Blanc is de ideale plek om jouw wintersportvakantie door te brengen. Deze locatie heeft het grootste skigebied van de wereld en de omgeving is ook nog eens adembenemend. Daarnaast is er voor ieder wat wils. Houd je niet zo van skiën of snowboarden? Dan kan je bijvoorbeeld ook prachtige wandeltochten maken en natuurlijk genieten van de Olympische winterspelen in Savoie Mont Blanc.


Meer wintersport inspiratie? Lees al onze tips en reisverhalen rondom de wintersport.


Dit artikel is geschreven door Merel Wever, student redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Merel doet niets liever dan nieuwe plekken ontdekken. Ze brengt graag mensen bij over de leukste hotspots, de lekkerste eettentjes en de ultieme reis tips en tricks. Als zij aan het reizen is, zal je haar zien met een camera in haar hand. Als ze niet aan het reizen is, is ze druk met alle indrukken verwerken tot een goed reisverhaal. Lees jij met haar mee?


 

post a comment