Top
  >  Europa   >  The Hoxton, Amsterdam
hoxton-hotel-amsterdam

Laatst bijgewerkt op januari 8, 2021

Overnachten aan de grachten van Amsterdam, wie wil dat nou niet? Gebouwd in 5 grachtenpanden, gelegen aan 2 grachten, maakt The Hoxton, Amsterdam een perfecte locatie om het echte Amsterdamse leven te ervaren in een historisch maar toch hip pand. Dit moesten wij zelf ervaren en deden dit dan ook met veel plezier!
The Hoxton Hotel Amsterdam
Met uitzicht op de Herengracht en de Singel, bevindt The Hoxton hotel zich in hartje Amsterdam. Naast de ruime hoeveelheid kamers, bieden zij ook een appartement aan voor langer verblijf, diverse vergader- en event ruimtes, een restaurant en een bar. Alles ontworpen door duo Nicemaker en dat maakt deze new kid in town meteen een hotspot om naar toe te gaan.
De bruisende lobby komt samen met de bar en restaurant op de begane grond. Hier speelt zich het leven binnen The Hoxton, Amsterdam af. Even wegzakken in de ruime stoelen of banken of wellicht een Italiaans voorgerecht onder het genot van een klassieke Margarita of Martini in bar Lotti’s. Het personeel is vriendelijk en toegankelijk, spreken je graag aan en lopen rond op sneakers. Niets is hier te gek en die sfeer proef je ook.
The Hoxton Hotel Amsterdam
De losse maar toch professionele receptionist weet je alles te vertellen over de kamer en het hotel. Zo krijgen alle gasten water en Hollandse melk aangeboden in hun mini bar, en dit kan bij de receptie worden uitgebreid door verschillende dranken die je worden aangeboden voor straatprijzen. Zo kost een fles wijn slechts 4 euro en een biertje 2 euro.
Vanaf de receptie, die gestyled is met ouderwetse kamersleutels en een vintage kassa, begeleiden de modern bekleedde liften en gangen je naar de kamers. Vanaf de Herengracht richting de Singel wring je je door verschillende smalle gangen met lage plafonds. Je komt hier veel kleuren tegen op de muur en vloer, met hier en daar een kleine verassing zoals een racefiets bij de uitgang van de lift. Samen met de oud-Hollandse spellen die te vinden zijn bij de receptie, een knipoog naar het land van vestiging.
The Hoxton Hotel Amsterdam
Bij binnenkomst van de kamer word je omarmd door het design dat je in de rest van het hotel ook terugvindt. Naast het design voelt de kamer comfortabel aan. Een heerlijk groot bed, luxe materialen, een kleine attentie van het hotelpersoneel en natuurlijk het uitzicht op de grachten. Op het bureau ligt de ‘Breakfast Bag’, die je buiten kunt hangen zodat je de volgende ochtend vanuit je bed, met uitzicht op de grachten, een simpel maar vers ontbijt kunt nuttigen van Stach.
The Hoxton Hotel Amsterdam
Kamerprijzen starten vanaf 119 Euro en lopen op tot zo’n 359 Euro (afhankelijk van seizoen en kamertype), dus zeker de moeite waard om te verblijven mocht een weekend Amsterdam op je planning staan. Wij komen er graag nog eens terug.
Info
The Hoxton Amsterdam hotel
Herengracht 255
1016 BJ Amsterdam
+31208885555
Website: The Hoxton, Amsterdam

Psst. Do(n’t) tell!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment