Top
  >  Hotels & Accommodaties   >  Beat the blues, trek erop uit! 10 tips voor de beste deals
10-tip-beste-vakantie-deals-2

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Voel jij je na alle gezellige feestdagen een tikje down? Of is deze Blue Monday voor jou de meest deprimerende dag van het jaar? Beat the blues en trek erop uit! Met deze 10 tips regel jij de beste deals zodat jij zo snel mogelijk weer op een roze wolk zit.

1. Boek op de juiste dag van de week

De prijzen van hotels verschillen of je ze in het weekend of doordeweeks boekt. Zakelijke hotels zijn het goedkoopst in het weekend. Budget hotels zijn juist het goedkoopst doordeweeks omdat deze het populairst zijn in de weekenden, wanneer ze bezocht worden door studenten en citytrippers. Vaak loont het om niet enkel een overnachting te boeken, maar te kiezen voor een verzorgd arrangement. De prijs lijkt hoger, maar er is dan bijvoorbeeld een diner of activiteit, zoals fietsverhuur, inbegrepen.

2. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Last minute-deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk. Kijk eens op de website van een aantal (budget)-luchtvaartmaatschappijen, verschillende hotels en vakantie aanbieders, en schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Binnen mum van tijd raakt je inbox gevuld met vliegticketsales, en lage tarieven voor last-minute deals.

3. Boek een kamer die refundable is

Wat je wel kunt doen is alvast een kamer boeken die refundable is. Wacht vervolgens tot vlak voor je reis om te kijken of de prijzen toch nog omlaaggaan. Als dat zo is dan kun je de kamer namelijk kosteloos annuleren en de goedkopere kamer kiezen. Check dit wel goed van tevoren, want soms zijn refundable kamers juist om deze reden net iets duurder.

4. Last minute loont

Op internet verdrink je in de ‘last minutes’. Alles lijkt tegenwoordig wel een last minute. Was het vroeger binnen twee of drie weken weg, tegenwoordig heb je last minutes voor over twee maanden. Veel mensen vragen zich af of last minute deals nog steeds goedkoper zijn. Ja dus. Het loont absoluut om te zoeken naar bijvoorbeeld een last minute hotel deal. Het kost je misschien een avondje deals spotten, maar het levert je uiteindelijk wel een besparing op.

5. Boek iets om naar uit te kijken, hiervan krijg je energie

De reissector speelt daar handig op in en daarom is dit hét moment om goede deals te sluiten. Denk aan vroegboekkortingen, vliegtuigtickets met flinke korting zoals bij de KLM Werelddealweken of een aantrekkelijk all-in arrangement. Ben je flexibel qua bestemming en reisdata dan pik je er de beste deals uit.

6. Reis op de goedkoopste momenten

Als je flexibel bent qua welke maand, dag en zelfs tijd je reist, zul je zien dat de prijzen hierin ook enorm verschillen. Wanneer je niet kiest voor een datum in het weekend, maar een doordeweekse dag kan dit al een groot verschil maken op de prijzen van vliegtickets. Vergelijk een reis van woensdag tot woensdag in plaats van zaterdag tot zaterdag. Met de handige zoekfunctie van Skyscanner kun je via een grafische weergave zien wat de goedkoopste dagen van de week zijn om te vliegen.

7. Zoek de goedkoopste vluchten vanaf elk vliegveld

Wanneer je graag zo goedkoop mogelijk vliegt, dan kan het lonen om te kijken of je kunt vertrekken vanaf een andere luchthaven. Kijk bijvoorbeeld of je kunt vertrekken vanaf Brussel of Düsseldorf en bespaar zo op je ticket.

8.Reis in het laagseizoen

Als het mogelijk is adviseren we je om niet te reizen tijdens schoolvakanties. Dit zijn erg dure periodes. Reis je in het laagseizoen dan vind je aantrekkelijkere aanbiedingen. Op veel plekken in Europa is het in september bijvoorbeeld nog steeds mooi weer maar zijn de vluchten goedkoper en de bestemmingen veel minder druk.

9. Vlieg indirect

Zijn de kosten voor jou belangrijker dan de tijd die je kwijt ben aan het reizen? Overweeg dan een vlucht waarbij je moet overstappen. Door je hierin flexibel op te stellen, zul je zien dat de prijs van je vliegticket hierom erg kan dalen.

10. Vermijd bagagekosten

Zonde geld natuurlijk, wanneer je extra moet bijbetalen voor je bagage. Twijfel je of je over het maximale toegestane gewicht komt? Prop dan niet je koffer vol, maar draag je spullen op een andere manier bij je. Denk dan bijvoorbeeld aan een handige karabijnhaak waar je nét even dat extra paar schoenen aan hangt.


Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking met Voordeeluitjes.nl. Wij hebben het team van Voordeeluitjes gevraagd naar tips voor het spotten van de beste deals. Bekijk dus ook vooral hun website vol met goede aanbiedingen.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment