Top
  >  Azië   >  Indonesië
suikerriet

Gelegen in Zuidoost-Azië vindt je Indonesië, vooral bekend om Bali, Jakarta en Java. Toch zonde, want Indonesië kent zoveel meer moois.. Indonesië is ‘s werelds grootste eilandstaat en telt maar liefst 17.508 eilanden! Naast het bezoeken van prachtige rijstvelden en paradijselijke stranden, leent Indonesië zich perfect voor andere uitstapjes zoals vissen en het bezoeken van een dorp waar je de bevolking kunt leren kennen. Graag vertel ik je over deze twee bijzondere excursies die wij als tip geven bij een bezoek aan Indonesië.    
Ons kent ons in Munduk
In het binnenland van Bali vind je een klein bergdorpje genaamd Munduk. Niet veel reizigers maken de weg vol met bochten en hoogteverschillen naar dit dorp, maar het is zeker de moeite waard. In Munduk vind je uitgestrekte rijstvelden, koffieplantages, palm- en bananenbomen. Boeren bewerken het land met hun os en eenden waggelen ongestoord door de vallei. De gids kent de weg en samen loop je langs de rijstvelden en proef je al het eetbare dat je onderweg tegenkomt. Omdat de gids zelf in het dorp woont, kent hij iedereen en is het geen probleem dat hij koffie plukt, noten pelt en een kokosnoot uit een boom plukt. “It’s okay, I know the owner and I will ask later…”. Zo werkt dat in Munduk: ons kent ons en alles wordt gedeeld. De actieve wandeling eindigt bij een hoge waterval, verscholen in de jungle. Ook hier zijn niet veel andere reizigers en je vindt er geen opgezette kraampjes met souvenirs. Enkel het gekletter van de waterval en een felgekleurde vogel die voorbij vliegt. Wie wil dat nou niet?
Indonesie, Riksja Travel, Vakantie Indonesie, op vakantie naar Indonesie, Travel Rumors, Indonesie online, vakantie boeken Indonesie, Vakantie Lovina, Lovina Indonesie, Munduk Indonesie, Excursie Munduk, Vakantie Munduk, Excursie Lovina, vissen in Indonesie, rijstvelden Indonesie, excursies in Indonesie, dagtrip Indonesie, dagje weg in Indonesie, Excursie Bali
Vissen in Lovina
Het is ’s ochtends vroeg en de visser staat al klaar op het strand. Zijn felgekleurde boot ligt half in het water. Voor hem een dagelijks ritueel: visbenodigdheden worden nog wat geordend in de boot en hij is klaar om het water op te gaan. Voor ons is dit uniek: je neemt plaats in de boot en krijgt een klosje draad in je handen. De visser doet voor hoe het moet. Veel Engels spreekt hij niet, maar goed voorbeeld doet goed volgen. Het bootje gaat voor anker en dobbert in alle rust. De visser haalt met gemak zijn vangst van de dag binnen. Bij de accommodatie waar je verblijft aan het strand, wordt de door jouw gevangen vis vers bereid. Eetsmakelijk!
Wat zijn jouw tips voor Indonesië? Deel ze hieronder in een reactie. Ik ben erg benieuwd!
Groetjes Danielle
Psst. Do(n’t) tell!


Dit artikel is in samenwerking met Riksja Travel geschreven. Riksja Travel biedt een ruime keuze aan reizen, die net even anders zijn dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plek waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel; Psst. Do(n’t) tell!
Met de bouwstenen van Indonesie online, onderdeel van Riksja Travel, bouw je jouw eigen reis langs kleurrijke steden, stranden en door het ongerepte binnenland. De reisspecialisten, die zelf in Indonesië zijn geweest, adviseren je uit eigen ervaring en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

post a comment