Top
  >  Europa   >  Engeland   >  5x historisch overnachten in het Verenigd Koninkrijk
historisch-overnachten-martello-tower-fi

Laatst bijgewerkt op juli 5, 2022

Wie van geschiedenis houdt, is in het Verenigd Koninkrijk zeker aan het juiste adres. Er bevinden zich verscheidene prachtige gebouwen met een rijke historie. Wij hebben 5 accommodaties voor je verzameld met ieder hun eigen verhaal, waar je historisch kunt overnachten.

The Pigsty, in Robin Hood’s Bay, Whitby, Engeland

Midden in de velden, ten zuiden van Whitby, ligt The Pigsty. Dit was ooit de plek waar twee varkens woonden, maar daar is niks van te zien. Het is vanbinnen namelijk omgebouwd tot een prachtige accommodatie en van buiten lijkt het net een klein paleisje. In The Pigsty staat een fijn tweepersoonsbed en een bad waar je heerlijk in kunt relaxen. Vanuit het huisje kijk je uit over de heuvels en de zee. Er zijn oneindig veel wandelmogelijkheden in de omgeving. Je boekt 4 nachten in The Pigsty vanaf €305,57 euro.

historisch-overnachten-the-pigsty-jill-tate

Foto credits: Jill Tate

The Pineapple, in Dunmore, Centraal Schotland

Dit gebouw heeft wel een heel bijzondere vorm. De naam zegt het al: de vorm van een ananas! The Pineapple heeft twee verdiepingen en is rond de 18e eeuw gebouwd voor de 4e graaf van Dunmore. Aan beide kanten van de ananas zijn stenen huizen gebouwd, waar vroeger de tuinmannen in woonden. Je verblijft in deze huisjes. Achter het gebouw bevindt zich de privétuin voor de gasten, en daar vind je ook trappen die leiden naar de elegante kamer in de ananas zelf. In je verblijf bevinden zich zoal een éénpersoonsbed, een kinderbed en een tweepersoonsbed, een bad met een douche en een magnetron. Honden zijn toegestaan. Het gebouw ligt afgelegen, hierdoor kun je in alle rust genieten van je vakantie. 4 Nachten in The Pineapple boek je vanaf €279,86 euro.

historisch-overnachten-the-pineapple-angus-bremner

Foto credits: Angus Bremner

Oxenford Gatehouse, in Elstead, Engeland

Diep in het platteland van Surrey vind je een poorthuis. Dit poorthuis, genaamd Oxenford Gatehouse, is gebouwd door één van de meest getalenteerde en invloedrijke architecten van het land. In 1843 gaf Lord Midleton de opdracht om zijn boerderij te verrijken met een grote schuur, bijgebouwen en een poortgebouw. In het poortgebouw kun je nu overnachten en vind je een wenteltrap, een open vuur, een magnetron en een bad met een douche. De omgeving is ideaal voor het maken van lange wandeltochten door de omliggende bossen en heide. 4 Nachten in het poorthuis boek je vanaf €362,90 euro.

historisch-overnachten-oxenford-gatehouse-guy-henstock

Foto credits: John Miller

The House Of Correction, in Folkingham, Lincolnshire, Engeland

Deze grote entree is het enige dat over is van een gevangenis die ooit was bedoeld voor minderbedeelden. Een mooi stuk architectuur, op een interessante en mooie plek. De oorspronkelijke gevangenis sloot in 1878. The House of Correction ligt op een waterburcht boven het mooie Folkingham. In de accommodatie vind je een éénpersoonsbed, een tweepersoonsbed, een kinderbed, een bad met een douche, een magnetron en een vaatwasser. 4 Nachten in deze bijzondere accommodatie boek je vanaf € 371,51 euro.

historisch-overnachten-house-of-correction

Foto credits: The Landmark Trust

Martello Tower, in Aldeburgh, Suffolk, Engeland

Deze toren is deel van een reeks die is gebouwd tussen 1808 en 1812 en diende om Napoleon buiten te houden. Hij ligt op het strand tussen de rivier de Alde en de zee, aan de voet van het schiereiland Orford Ness. Het kustplaatsje Aldeburgh ligt op 10 minuten lopen. In de toren vind je een heerlijk tweepersoonsbed, een kinderbed een douche. 4 Nachten in Martello Tower boek je vanaf €690,20 euro.

historisch-overnachten-martello-tower

Foto credits: The Landmark Trust

Foto credits omslagfoto: The Landmark Trust

Heb jij al eens overnacht in een gebouw met een rijke historie? Laat je verhaal achter in de comments!


Meer Engeland tips

post a comment