Top
  >  Thema's   >  Relax en geniet bij Wellness en Hotel Thermen Bussloo
sauna-thermen-bussloo

Een bezoek aan de sauna is altijd een genot: de rust of juist gezellig bijkletsen, het heerlijke eten, een goede behandeling en de heerlijke sauna’s. Wellness en hotel Thermen Bussloo is in onze ogen een van de mooiste sauna’s van Nederland. Waarom? Dat vertellen wij je graag!

Inmiddels is Wellness en Hotel Thermen Bussloo door vele mensen ontdekt. Niet zo gek, aangezien ze een ruim aanbod hebben aan verschillende sauna’s, restaurants, diverse behandelingen en arrangementen. Er is voor ieder wat wils. Enkel een dagje bijkomen in de sauna, of juist volledig uitpakken met één van de vele arrangementen inclusief hotelovernachting. Het is allemaal mogelijk!

Opgietingen

Thermen Bussloo onderscheidt zich van andere sauna’s, door het ruime aanbod aan opgietingen. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Gedurende de dag, heb je als saunabezoeker vrije toegang tot één van de vele opgietingen, ook wel Aufguss of Löyly genoemd. Je kunt hiervoor terecht bij de Kelo Aufguss sauna, Kelo Panoramasauna of de Azië sauna.
Tijdens de opgieting, giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron, waardoor het in de sauna erg warm wordt en de luchtvochtigheid toeneemt. Hierdoor ga je meer zweten, kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en stimuleer je de doorbloeding. Na het opgieten van het water, zwaait de saunameester vaak met een handdoek of waait hij met een waaier, waardoor de warme lucht sneller verplaatst wordt in de ruimte. Dit kan bij sommige opgietingen zelfs een koorts-effect nabootsen. Zo’n zwaai/wapper-ronde wordt vaak drie keer per opgieting uitgevoerd. Na die tijd is het belangrijk dat je goed afkoelt en voldoende water drinkt. Thermen Bussloo zorgt er daarnaast voor dat vers fruit voor je klaarligt.

Zorg er wel voor dat je op tijd klaar staat, want opgietingen zijn vaak populair. Wil je het graag ervaren maar kan je niet goed tegen intense warmte? Neem dan plaats op de onderste bank dicht bij de uitgang. Dan kun je altijd rustig naar buiten zonder dat je het gevoel hebt anderen tot last te zijn.

Thermen Bussloo

Opgiet sauna

1- of meerdaagse workshops mindfulness, yoga en wellness

Heb je behoefte aan wat extra tijd voor jezelf? Misschien is een workshop Mindfulness dan iets voor jou. Tijdens deze workshop maak je kennis met mindfulness en leer je om je aandacht te trainen, zodat je stress en spanning eerder herkent en bewuster kiest hoe je wilt reageren op een situatie. Naast mindfulness kun je ook andere programma’s volgen zoals detoxen, yoga en wellness. De workshops zijn te volgen op verschillende data. Boek je een van deze workshops dan kun je kosteloos gebruik maken van de wellnessfaciliteiten van Thermen Bussloo. Dit kun je aangeven bij je reservering.

Eten en drinken

De lunch was tijdens deze ontspannen dag erg goed geregeld. Je kunt van de kaart bestellen of gebruik maken van het buffet. Wij gaven het laatste een kans. Er was veel keuze, genoeg voor iedereen, geen rijen of asociaal graai-gedrag en veel gezonde keuzes. Ze hebben een aanbod van diverse restaurants, dus zoek er één uit waar je op dat moment zin in hebt.

Zijn jullie er al eens geweest? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!


Nog meer ontspannen? Lees dan meer artikelen over sauna’s in Nederland.

post a comment