Thermen Bussloo

Sauna Thermen Bussloo
Sauna Thermen Bussloo

Een bezoek aan de sauna is altijd een genot: heerlijk eten, een lekkere behandeling en van kakelende vrouwen in een stiltesauna tot bukkende, naakte mensen voor je. En gegarandeerd verbaasde, verraste en relaxte gezichten die je op zo’n dag tegenkomt. De één is er iets meer voor gemaakt dan de ander. Wij, mijn moeder en ik, gingen voor een heerlijk ontspannen moeder-dochter dagje en dat is goed gelukt!

Sauna Thermen Bussloo opende haar deuren in 2012, volledig nieuw gebouwd en met regelmaat beloond met awards! Niet alleen in interieur en exterieur is de nieuwigheid waar te nemen, maar ook in de originaliteit van de diverse opgietingen. Hiermee onderscheidt Bussloo zich niet alleen van de vele andere Thermen sauna’s, maar van eigenlijk alle sauna’s. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ben je toe aan een compleet wellness weekend? Boek dan een overnachting in het aangrenzende hotel.

Opgietingen

Gedurende de dag, heb je als saunabezoeker vrije toegang tot één van de vele diverse opgietingen, ook wel aufguss of Löyly genoemd. Tijdens de opgieting, giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron, waardoor het in de sauna erg warm wordt en de luchtvochtigheid toeneemt. Hierdoor ga je meer zweten, kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en stimuleer je de doorbloeding. Na het opgieten van het water, zwaait de saunameester vaak met een handdoek of waait hij met een waaier, waardoor de warme lucht sneller verplaatst wordt in de ruimte. Dit kan bij sommige opgietingen zelfs een koorts-efect nabootsen. Zo’n zwaai/wapper-ronde wordt vaak drie keer per opgieting uitgevoerd. Na die tijd is het belangrijk dat je goed afkoelt en genoeg water drinkt. Thermen Bussloo zorgt er daarnaast voor dat vers fruit voor je klaarligt.

Zorg wel dat je op tijd klaar staat, want opgietingen zijn vaak populair. Wil je het graag ervaren maar kan je niet goed tegen intense warmte? Neem dan plaats op de onderste bank dicht bij de uitgang. Dan kun je altijd rustig naar buiten zonder dat je het gevoel hebt anderen tot last te zijn.

Naast de bekende diversiteit in het gebruik van verschillende olieen en geuren, maakte Bussloo ook gebruik van opgietingen waarbij je een lichaamspakking aanbrengt of een gezichtsmasker. Juist door de warmte van de sauna gaan je porien wijd open en kunnen de werkzame stoffen van deze pakkingen goed intrekken. Gegarandeerd een heerlijk zacht huidje!

Thermen Bussloo

Opgiet sauna

Eten en drinken

De lunch was erg goed geregeld. Je kan van de kaart bestellen of voor het buffet gaan. Wij gaven het laatste een kans. Ze komen netjes langs voor een drankje en we werden verrast (alsof we nog niet warm genoeg waren) met een huisgemaakte kop courgette-tomaten soep. Echt heerlijk! Ook het buffet was super. Veel keuze, genoeg voor iedereen, geen rijen of asociaal graai-gedrag en veel gezonde keuze.

Thermen Bussloo

Restaurant N-Joy

Behandelingen

Ook hadden wij een 25 minuten durende rug-, nek- en schoudermassage bijgeboekt. Als ex-schoonheidsspecialiste is dit altijd erg lastig, want ontspannen kan ik niet snel. Onbewust let ik op de uitvoering en grepen van de schoonheidsspecialiste. Dat ik bij Akasha Holistic Wellbeing Centre dus al na vijf minuten moeite moest doen om niet in slaap te vallen en bij het ontwaken van mijzelf baalde omdat ik alles gemist had (omdat het gewoon té goed was!) is uitzonderlijk. Helaas was deze behandeling niet bijzonder. Ik vind constant contact erg belangrijk en vind het vreselijk als er tussen grepen door geen aanraking met de huid is of dat de schoonheidsspecialist wegloopt zonder de huid te bedekken. Naar medische klachten werd niet gevraagd, grepen werden niet evenredig aan beide kanten uitgevoerd en toen ze zag dat haar collega sneller ging dan zij, werden sommige grepen aan de andere kant van mijn lichaam overgeslagen. Dit vond ik erg jammer, want het krijgt dan snel een stempel van stagiaires die de toko runnen of de massaproductie zoals in de Zwaluwhoeve, terwijl de rest van Bussloo (de sauna, de service en het eten) juist uitstekend waren!

Hopelijk bevalt de volgende behandeling goed, want ik kom er graag nog eens terug! Dan wil ik het graag ervaren in combinatie met een hotelovernachting. Het lijkt mij heerlijk om de sauna uit te stappen, heerlijk doorweekt en ontspannen, om vervolgens half slapend mijn bed in te duiken.

Zijn jullie er al eens geweest? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Psst. Do(n’t) tell!


>> Nog meer ontspannen? Bekijk hier de complete wellness rubriek. <<

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *