Top
  >  Afrika   >  3x de mooiste, eco-vriendelijkste bestemmingen van de wereld
galapagos-eilanden-duurzaamste-bestemmingen

We zijn de laatste tijd veel bewuster van ons gedrag en de impact ervan op het milieu. En dat is maar goed ook. Wanneer je graag milieubewust met je koffer de wereld rond trekt, hebben we hier drie hele toffe en duurzame bestemmingen voor op je bucketlist. VakantiePiraten verzamelde de meest eco-vriendelijke bestemmingen. Welke is jouw favoriet?

1. Bulungula River Mouth, Zuid-Afrika

Verlaat het drukke Kaapstad en begin aan een reis naar Bulungula Lodge. Dit plekje is letterlijk een duurzaam paradijs. Vanuit je lodge uitzicht op de Bulungula rivier, genieten van een warme regendouche, ontsnappen uit het dagelijks drukke leven en dat terwijl deze locatie volledig functioneert op zon- en windenergie.

2. Galapagos Eilanden, in Ecuador

De Galapagos Eilanden bestaat 90% uit verschillende nationale parken. De bescherming van het ecosysteem wordt hier heel serieus genomen. De natuur wordt goed beschermd en er wordt maar een beperkt aantal toeristen toegelaten. Het kan hierdoor een tijdje duren voordat je het eiland kunt bezoeken, maar als je er eenmaal bent dan is het wachten zeker de moeite waard geweest. Ontdek het eiland te voet en het water met een snorkel.
galapagos-eilanden-duurzaamste-bestemmingen

3. Røros, in Noorwegen

Noorwegen heeft heel veel plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder de stad Røros. Niet alleen is dit plekje heel mooi en authentiek (vooral in de winter!), maar is dit ook vernoemd tot Sustainable Destination. Maak bijvoorbeeld een hondensleerit met de eerst erkende eco-toerisme organisatie in Noorwegen: Alaskan Husky Tours.


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment