Top
  >  Europa   >  3x de mooiste wandelroutes van La Palma
pijnbomen-la-palma-wandelen

La Palma; een van de zeven Canarische eilanden. Voor veel reisliefhebbers een bestemming voor een relaxte zonvakantie. Maar, La Palma heeft meer dan alleen zon en strand. Dit eiland is namelijk de ideale bestemming voor een actieve wandelvakantie! Benieuwd? Lees dan snel verder voor de top drie mooiste wandelroutes op La Palma.

Wandelen door de magische laurierbossen

Wel zin om een mooie route te lopen, maar geen zin om een lang te lopen? Dan is de ‘La Zarza – Cruz del Gallo’ wandeltocht ideaal. Ondanks dat deze route korter is maakt het niet minder mooi. Je loopt namelijk door de allermooiste laurierbossen van het eiland. Tijdens het lopen van deze route overheerst er een gevoel van rust en stilte. Tenminste, als je de fluitende vogels niet meetelt.
bos-route-la-palma-wandelen

35 Kilometer bergroute

De Rim Route loopt door het hoogste gedeelte van La Palma. Deze route is 35 km lang en duurt ongeveer 10 uur. Dat maakt het een route voor echte avonturiers. Je begint in Roque de los Muchachos en eindigt in de Refugio del Pilar Leisure Area. Tijdens deze route kom je de meest prachtige uitzichten tegemoet. Je wandelt onder andere langs Tagador, dit was vroeger een bekende ontmoetingsplek en mooi gevormde pijnbomen. Pak je koffer creatief in, want tijdens deze route valt er regelmatig sneeuw, er is mist en sterke wind.
pijnbomen-la-palma-wandelen

Kleurrijke vulkanenroute

Omdat La Palma bekent staat om de vulkanen en zwarte stranden mag een vulkanenroute natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze route zijn adembenemende uitzichten en ruwe landschappen gegarandeerd. Je kijkt je ogen uit tijdens deze wandeling. Een aanrader is om deze route te lopen in het begin van de zomer. Dan staat het klaverblad volop in de groei waardoor het landschap fel geel is. In combinatie met de groene Canarische pijnbomen én natuurlijk de zwarte vulkanen, zal het zicht onbeschrijfelijk mooi zijn.
berg-route-la-palma-wandelen

Over La Palma

Vier seizoenen op één dag. Onmogelijk, denk je? Niet op La Palma. Doordat het landschap op dit eiland varieert van bergachtig tot vulkanisch en van groene natuurparken tot magische, zwarte stranden kun je er dagelijks in verschillende temperaturen wandelen. Als je zin hebt in een dagje afkoeling, kies je voor een wandeling in de bergen. Zin in wat warmer? Een kustwandeling is ideaal. Je wandelt hier door laurierbossen, vulkanische hellingen en immense ravijnen. Massatoerisme is op La Palma nog niet doorgedrongen, dus rust is gegarandeerd.


Boek jouw vakantie naar La Palma of ga op zoek naar goedkope vliegtickets.


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment