Top
  >  Europa   >  Ga jij op wintersport naar skigebied Zell am See-Kaprun? Ontdek deze 5 activiteiten!
Zell-am-see-activiteiten

Laatst bijgewerkt op juli 1, 2020

Tijdens je wintersportvakantie is er meer dan alleen maar skiën of snowboarden. Zo kun je in het Oostenrijkse skigebied Zell am See en Kaprun genoeg andere toffe activiteiten boeken op en rondom de piste. Wat dacht je bijvoorbeeld van ’s nachts skiën of een cursus, inclusief diploma, jodelen? Dit zijn de must do activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens je wintersport in Zell am See.

Rodelen

Een activiteit die je gedaan moet hebben tijdens je wintersport is natuurlijk rodelen. Rodelen is niet voor niets van nature een winterse activiteit. Scherpe bochten, snelheid en spanning; rodelen is voor alle avonturiers weggelegd. Op de Maiskogel berg bij Kaprun, 15 minuten rijden vanaf Zell am See, vind je rodelbaan Maisiflitzer. Wanneer je de rem niet gebruikt, kun je snelheden tot 40 kilometer per uur halen. Een echte adrenaline kick!
Zell Am See-Rodelen

Nacht skiën

Heb jij ooit een keer geskied in het donker? Vanaf 26 december 2019 tot 6 maart 2020, iedere dinsdag, donderdag en vrijdag, is de Schmittenhöhe geopend van 18:30 uur tot 21:30 uur voor alle adrenaline junks die ’s nachts willen skiën. Het mooie aan deze ervaring is dat je een prachtig uitzicht krijgt vanaf de piste op het verlichte dorp. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niks ziet, de piste is voldoende verlicht zodat je zonder botbreuken kunt genieten van een fantastisch uitzicht tijdens je afdaling. Een unieke ervaring gegarandeerd!
Informatie: Nacht skiën

Ice Camp

Ieder jaar worden er op de 2600 meter hoge pistes van Zell am See iglo’s gebouwd. Deze iglo’s zijn verlicht met daarin een ijsbar, waar je pure Glacier wodka kunt drinken. Maar niet zomaar, nee, uit een glas gemaakt van ijs. Dit Ice Camp wordt ieder jaar georganiseerd door Audi. Naast dat je hier kunt genieten van een drankje, kun je in de iglo ook de nieuwste Audi bekijken. Ice Camps 2020 is geopend van 11 januari tot 19 april 2020.
Informatie: Ice Camp
Zell Am See-Ice Camp

Diploma jodelen

Wanneer je dit hebt gedaan, heb je een fantastisch verhaal om thuis te vertellen aan je vrienden. In Zell am See kun je namelijk een cursus jodelen doen. Ja zeker, je leest het goed! En om te bewijzen aan je vrienden thuis dat het geen grapje is: je krijgt na afloop van de cursus een diploma voor je jodelkunsten. Bovenop de Schmittenhöhe staat meneer Reitsamer al voor je klaar: een jonge man die als geen ander kan jodelen. Hij heeft namelijk al meer dan 9000 mensen de cursus jodelen gegeven, en dat in slechts twee jaar tijd. Tijdens de cursus leert Reitsamer je verschillende ademhalingstechnieken en uiteindelijk leer je de fijne kneepjes van het jodelen. Mits je er tenminste genoeg talent voor hebt.
Zell Am See-Jodelen

Snow Night

Vanaf begin januari tot maart kun je in Zell am See iedere woensdagavond genieten van een Snow Night. Snow Night vindt plaats op de Lechnerberg. Tijdens de show kun je leuke acts verwachten; zoals skiërs met LED verlichting, snowboarders met vuurwerk in een rugzak, een lichtshow, en nog veel meer spectaculaire stunts. Zeker een leuke activiteit wanneer je op wintersport bent met het hele gezin. De toegang tot deze show is gratis en vindt iedere woensdagavond plaats in Kaprun, om 20:00 uur.
Informatie: Snow Night
Zell Am See-Snow Night


Meer wintersport inspiratie? Lees dan ook:

post a comment