Top
  >  Europa   >  De perfecte familievakantie beleef je in het skigebied Tiroler Zugspitz Arena
Skigebied-Zugspitz-Arena

Het skigebied Tiroler Zugspitz Arena, is een winterwonderland op nog geen 8 uur rijden van huis. Met de zon op je gezicht, kijk je uit over de mooie, brede pistes, die het skigebied te bieden heeft. De kinderen vermaken zich in het sneeuwkasteel, terwijl jij je volledig tot rust voelt komen. Houd je van de sneeuw, de bergen, ben je sportief en ben je op zoek naar een bestemming, die ook voor de kinderen voldoende te bieden heeft? Het totaalplaatje vind je terug in de Tiroler Zugspitz Arena! Een familievakantie bij uitstek en wij vertellen je hieronder waarom.skigebied-zugspitz-arena-Sneeuwkasteel

Het eerste skigebied in Noord-Tirol

‘Sneeuw!’ Horen we vanaf de achterbank. De kinderen ontwaken vrolijk en opgewekt, na het zien van de eerste vlokken. We besluiten ergens een ontbijtstop te maken. We hebben er inmiddels 4 uur op zitten en zijn dus al op de helft van de reis. Via de Duitse snelweg rijden we zonder tolwegen en vignet na circa 800 km Oostenrijk binnen tegen het einde van de ochtend. Dat ging gemakkelijk! De ligging van de Tiroler Zugspitz Arena is ideaal te bereizen.

Een skigebied aan de zonnige kant van de Zugspitze

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit 7 charmante dorpjes met diverse skimogelijkheden: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Heiterwang, Bichlbach & Lähn-Wengle en Namlos. Het totale skigebied bestaat uit 142 kilometer piste en 56 liften. Of je nu een beginner bent of veel ervaring hebt: dit gebied biedt uitkomst voor iedereen! Je vindt er veel brede en overzichtelijke pistes, wat het juist voor families aantrekkelijk maakt. Laat jouw kind zijn eerste meters maken op de latten tijdens zijn eerste ski-les (begeleid door een Nederlandssprekende skileraar), terwijl jij zelf de mogelijkheden van dit diverse skigebied ontdekt.
skigebied-zugspitz-arena-Lermoos-paarden

Adembenemende vergezichten vanaf de Zugspitze

Verlaat het skigebied niet zonder een bezoek aan de berg de Zugspitze, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Een indrukwekkend bezoek voor jong en oud. De Tiroler Zugspitzbahn brengt je binnen 10 minuten naar bijna 3000 meter hoogte.  Alleen al van deze tocht waren onze kinderen sprakeloos. Eenmaal aangekomen op het panoramaplatform, heb je bij helder weer uitzicht over 4 landen. Met een beetje geluk kan je zelfs München zien liggen! Een geweldige, maar winderige ervaring.
skigebied-zugspitz-arena-Zugspitze-uitzichtpunt
In het restaurant kun je onder het genot van een hapje of drankje weer opwarmen. Wanneer je op zoek bent naar een unieke ervaring op deze hoogte, kies dan voor een bezoek tijdens Oktoberfest, zonsopkomst of tijdens volle maan. Ook worden er regelmatig fondueavonden georganiseerd.

Vergeet niet om op de top van de Zugspitze een bezoek te brengen aan het museum (Faszination Zugspitze), waarin je met beeld en geluid mee wordt genomen in de geschiedenis van de berg. Sta bovenop de helling en kijk meters naar beneden door het veiligheidsglas. Durf jij op de glazen tegels te staan?

De verschillende plaatsjes en mogelijkheden

Ehrwald is gelegen op 1000 meter hoogte en de grootste plaats van de regio. Ehrwald ligt aan de voet van de Zugspitze. De plaats heeft meerdere skimogelijkheden, zoals de Zugspitze, Wetterstein Bahnen en Erwalder Alm. Wil je een uurtje (of langer) samen met je partner de mogelijkheden ontdekken? Tiroler Haus biedt onder andere de mogelijkheid om kinderopvang af te nemen. Ook bevindt zich binnen een speelterrein en buiten het avontuurlijke sneeuwkasteel, speciaal voor de kleintjes.

Ehrwalder Alm

Wanneer de kinderen wat ouder zijn en op zoek zijn naar avontuur en actie op de piste, ontdek dan het funpark op de Ehrwalder Alm. 650 meter aan snelle en steile bochten, sprongen en tussendoor heel veel fun.
skigebied-zugspitz-arena-Tiroler-Haus-Erwalder-Alm

Lermoos

Lermoos staat bekend om haar diversiteit. Het is de 2e  grootste plaats na Ehrwald. Romantisch en intiem met genoeg mogelijkheden. Maak met de kinderen een paardensleetocht van circa een uur door het geweldige landschap. Terwijl de kinderen onder de indruk zijn van de paarden, geniet jij van een panorama uitzicht over de mooie bergen. Je begeeft je in een waar sprookjeslandschap.

Biberwier

Wanneer je je wilt omgeven in de buurt van glinsterende en turquoise bergmeren en een duik durft te wagen in het frisse Alpenwater, kies dan voor Biberwier of het idyllische Heiterwang direct gelegen aan de Heiterwanger see.

Berwang

Op zoek naar avontuur? Kies dan voor Berwang, het hoogstgelegen plaatsje in de regio. Berwang biedt veel wandelroutes aan (maak gebruik van de speciale wandelroutekaart) en geniet onderweg van de winterse sferen of een warme chocolademelk met apfelstrudel. Wanneer je kiest voor een middag op de latten, hoor en zie je vast ook vanuit één van de skiliften families gillen van plezier op de rodelbaan. Het zorgt geheid ook voor een lach op jouw gezicht.
skigebied-zugspitz-arena-Berwang-
Berwang onderscheidt zich samen met Bichlbach van de andere plaatsjes omdat je direct aan de piste zit. Het is toch geweldig om vanaf de piste naar je accommodatie te kunnen skiën? Wie wil dat nu niet? Toch meer op zoek naar totale rust en ontspanning? Weg van de drukte? Namlos is het kleinste (92 inwoners) dorpje tussen de bergen op een hoogte van 1264 meter hoogte.
skigebied-zugspitz-arena-Berwang


Meer willen weten over wintersport in Oostenrijk?

post a comment