Top
  >  Azië   >  Nine million bicycles in Beijing
china-tibet

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Negen miljoen fietsen in Beijing … waar of niet waar?  Dat het er veel zijn, is een feit.  Wanneer je besluit naar Beijing te gaan, geven we je hierbij enkele tips voor wat rust in de hectiek  – voor wie daar behoefte aan heeft.
Een hotel in de hutongs
In een grote stad als Beijing kun je kiezen voor een groot internationaal hotel, maar een kleine oase van rust als uitvalsbasis kan ook. Ideaal daarvoor zijn de kleinschalige hotels in de zogenaamde hutongs, de traditionele Chinese woonwijken.  Hier vind je geen hoogbouw en de kleine straatjes stikken van de lokale restaurantjes. Bovendien ervaar je  de stad ook meer zoals de inwoners zelf. Verder is het een plek vanwaar je in alle vrijheid de omgeving kunt verkennen. Met een metrohalte om de hoek of de mogelijkheid om een fiets te huren, kun je gaan en staan waar en wanneer je wilt. Ondanks dat het je misschien te druk lijkt om te fietsen in de stad, is dit door de brede wegen prima te doen.  Vergeet alleen niet een kaartje van je hotel mee te nemen, óók als je de metro of zelfs een taxi pakt. Anders kan het een uitdaging zijn om deze terug te vinden.
Ga op foodsafari
Geef je bezoek aan Beijing een twist door niet alleen het beroemde Tian’anmen Plein, het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden stad te bezoeken, maar ook met een lokale gids een foodsafari te maken. Met zijn uitleg over de Chinese delicatessen als gefrituurde krekels en gebakken zeesterren op een stokje, durf je wellicht de uitdaging toch aan om het een en ander te proeven. Ook neemt hij je mee naar een lokaal restaurant waar je, gezeten tussen de locals, Pekingeend kunt eten. Eén tip: neem het boekje ‘Point-it’ mee, waarmee je met plaatjes net iets beter kunt communiceren met de Chinezen.
Travel Rumors, Food safari china, food safari beijing, chinese muur, chinese muur in china, vakantie in china, vakantie naar china, reizen door china, excursies in china, dagje uit in china, china online, riksja travel, china tibet
Bezoek de Chinese Muur
Vanuit Beijing lonkt voor velen ook een wandeling over de Chinese muur. Waar de meeste toeristen kiezen voor het deel het dichtst bij de stad, zijn er ook mogelijkheden om over een rustiger deel van de muur te lopen. Het is iets verder gelegen, op zo’n drie uur rijden, maar daardoor ontwijk je wel de hordes toeristen. Hier zijn grote delen niet gerestaureerd en is de tien kilometer lange wandeling best een uitdaging, maar wel een authentiekere ervaring.


Dit artikel is in samenwerking met Riksja Travel geschreven. Riksja Travel biedt een ruime keuze aan reizen, die net even anders zijn dan de normale toeristische activiteiten of bestemmingen. De plek waar je graag met anderen over praat, maar die je niet van de daken schreeuwt. Oftewel; Psst. Do(n’t) tell!
Met de bouwstenen van China online, onderdeel van Riksja Travel, bouw je jouw eigen reis langs kleurrijke steden, stranden en door het ongerepte binnenland. De reisspecialisten, die zelf in China zijn geweest, adviseren je uit eigen ervaring en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale China reis.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment