Top
  >  Eten & Drinken   >  Bij dit pop-up restaurant in Zuid-Limburg dineer je midden in een wijngaard
Wijnrestaurant-op-het-land

Laatst bijgewerkt op september 16, 2020

Wie tussen de wijnstokken wil genieten van smaakvolle wijnen hoeft deze zomer niet naar Frankrijk toe. Onder de rivieren vind je namelijk Wijnrestaurant op het Land: hier proef, beleef en geniet je van de prachtige omgeving van de Heugdenweg. Midden in wijngaard St. Martinus leer jij Limburg op een hele nieuwe manier kennen. 

Wijnrestaurant op het land

Op zo’n 7 km van Valkenburg vind je Voerendaal, een gemeente in het zuiden van Limburg. Voerendaal staat bekend om haar uitgestrekte gebieden en groene natuur en zal vanaf september het decor zijn van de tweede editie van Wijnrestaurant op het Land. Dit pop-up restaurant is een initiatief van Stan Beurskens, oenoloog en de eigenaar van de St. Martinus wijngaard. Samen met lokale ondernemers hebben zij de handen ineen geslagen om ook dit jaar gasten te laten genieten van de mooiste gerechten en aansluitende wijnen.

In het restaurant worden wijnen gedronken van lokale wijngaarden, maar pronken er op de menukaart ook gerechten die gemaakt zijn van streekproducten. Zo serveren ze kalfstartaar van het Blanc Blue Belgerund, Huzarensalade met Limburgse Forel en verschillende soorten regionale kazen. Het restaurant is onder leiding van Annaline en Patriek Doelen, de eigenaren van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht. “Maak je maar klaar voor weer een bijzondere culinaire ontdekkingstocht. Lekker genieten van de gastronomische gerechtjes die je van ons gewend bent, begeleid door de beste Limburgse wijnen”, aldus moeder en zoon.

De wijnen zijn het uitgangspunt voor de menukaart, dus vind je er uitsluitend gerechten die de wijn complimenteren. Hierin heb je de keuze om te gaan voor lunch of diner in 3,4 of 5 gangen. Daarnaast is het ook mogelijk om op het terras te zitten waarbij je eten van de borrelkaart kunt kiezen. Met uitzicht op het panoramische landschap krijg je ook hier smakelijke streekproducten geserveerd. Van Limburgse charcuterie van slagerij Kusters tot brood van Bakkerij Franssen. Bourgondisch genieten op zijn best.

Wijnrestaurant-op-het-land uitzicht

Arrangementen

Naast dat je kunt genieten van de prachtige omgeving, is het ook mogelijk om arrangementen te boeken. Zo kun je door de groene omgeving wandelen of fietsen en is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de wijngaarden en wijnkelder. Daarnaast kun je de omgeving op een canvas zetten tijdens een schildersworkshop, en ten slotte neemt oenoloog Stan Beurskens je mee langs de verschillende Limburgse wijnen. De arrangementen worden georganiseerd door Maurice Warnier die gespecialiseerd is in het organiseren van Wijnreizen in Limburg. Deze zijn op donderdag tot en met zondag te boeken.

Leuke bijkomstigheid: Wijnrestaurant op het land is geopend in de periode dat het oogsttijd is. Je dineert dus tussen wijnranken met rijpe druiven terwijl je nipt aan de wijn van de wijngaard. Hoe bijzonder is dat?

Website: Wijnrestaurant op het land
Adres: Heugdenweg, Voerendaal
Openingstijden: het wijnrestaurant is geopend van 12 september tot en met 4 oktober. Reserveren is verplicht.


Wil je nog meer genieten met een zachte g?

Lees hier waar je moet zijn voor een weekend in Valkenburg in het najaar.
Liever al eerder weg? Met deze city guide Maastricht kun je er elk seizoen terecht.

post a comment