Top
  >  Europa   >  De 5 fijnste boetiekhotels om tijdens jouw staycation in te verblijven
Boetiekhotels-staycation

Laatst bijgewerkt op september 16, 2020

Wie uitgebreid wil dineren, ontspannen en cultuur proeven hoeft helemaal niet de grens over te gaan. Ons kleine kikkerlandje heeft namelijk tal van boetiekhotels waar iedere fijnproever, fervente wandelaar of optimale genieter een fijne vakantie kan beleven. Door de ligging en het beperkt aantal kamers van de boetiekhotels zijn deze altijd charmant en sfeervol, wat het de beste plek maakt voor een staycation. Plan meteen een paar dagen langer om de stad nog beter te leren kennen en jij komt zeker weten thuis met een koffer vol verhalen.

1.   Rotterdam – Hotel Pincoffs

Hotel Pincoffs in Rotterdam geeft je de luxe van een Frans hotel, maar dan in het moderne Rotterdam. De prominente gebouwen en de aangename sfeer zijn fijne aspecten van het hotel en met een voet buiten de deur zal je al aangenaam worden verrast door de diversiteit die de havenstad te bieden heeft. Het boetiekhotel vind je aan de Maas en is gevestigd in een rijksmonument. Niet alleen de buitenkant is een plaatje, ook binnen vind je stijlvol ingerichte kamers en een uitzicht over de maas. Tip: Huur een fiets bij het hotel en verken het prachtige Rotterdam. Met de Maastunnel en de Markthal in de buurt, is een fietstochtje zo gemaakt.

Stieltjesstraat 34
3071 JX
Rotterdam
Website: Hotel Pincoffs

Boetiekhotels-Hotel-Pincoffs

2.   Amsterdam – The Hoxton

Amsterdam en haar grachten zijn al een plaatje an sich, maar zonder al die toeristen is het nóg magischer om te zien. Verblijf tijdens jouw vakantie in het Hoxton hotel en dompel je onder in de Amsterdamse wereld. Met een erg breed aanbod aan restaurants en prachtige grachten om langs en overheen te lopen, kom je helemaal tot rust. Viersterrenhotel The Hoxton vind je aan de Herengracht, wat de bruisende bron is voor Amsterdammers om te lunchen, hun laptop open te klappen of te genieten van een borrel. Tip: geen zin om buiten de deur te eten? Het hotel heeft op de begane grond restaurant Lotti’s die je per hap een smakelijke beleving geeft.

Herengracht 255
1016 BJ
Amsterdam
Website: The Hoxton

Boetiekhotel-The-Hoxton

3.   Utrecht – Mother Goose Hotel

In het centrum van Utrecht vind je het Mother Goose Hotel. Elke verdieping in dit hotel heeft een eigen kleur. Alle details zijn tot in de puntjes verzorgt en het hotel is van de nodige faciliteiten voorzien. Mother Goose vind je op loopafstand van de fijne restaurants en sfeervolle grachten waardoor het zeker aan te raden is om een heerlijke avondwandeling te maken. Tip: De beste Asian streetfood vind je bij restaurant Miyagi and Jones. Om je vingers bij af te likken!

Wil je meer weten over Mother Goose Hotel? We hebben er al eens eerder over geschreven.

Ganzenmarkt 26
3512 GE
Utrecht
Website: Mother Goose hotel

Boetiekhotels-Mother-Goose

4.   Zwolle – Pillows Grand Boutique

In Hanzenstad Zwolle vind je vlakbij het station hotel Pillows Grand Boutique. Dit prominente hotel staat bekend om de luxe uitgeruste kamers. Het hotel zit in een oud politiegebouw en elke kamer is voorzien van een speciaal geselecteerd kunstwerk aan de muur. Alle 41 kamers zijn dus anders. Daarbij heeft Zwolle ook een hoop te bieden en kun je fijn slenteren in de winkelstraat de Diezerstraat en heerlijk eten bij het culinaire plein De Nieuwe Markt. Daarnaast vind je onder de rook van de Sassenpoort fijne boetiekjes en kroegen om speciaalbier te drinken.

Stationsweg 9
8011 CZ
Zwolle
Website: Pillows Grand Boutique

Boetiekhotels-Pillowshotel

5.   Den Haag – The Collector

Boetiekhotel The Collector heeft alles in huis om jouw vakantie te laten slagen. Van goed uitgeruste kamers met een uniek kunstwerk aan de muur, dat gemaakt is van verzamelstukken zoals Barbies en cassettebandjes, tot een bloemenstal en een lobby waar iedereen kan plaatsnemen. Het hotel vind je tegenover de Foodhallen, dus voor een lekkere snack hoef je niet ver weg te gaan! Pak de tram naar het strand of struin door de winkelstraten: Den Haag is de beste plek om voor het alledaagse te vluchten. Tip: breng ook een bezoekje aan restaurant Mama Kelly, een Den Haags begrip.

Haagse Bluf 52
2511 CP
Den Haag
Website: The Collector

Boetiekhotels-The-Collector

Bron beeld: Hotel Pincoffs, Pillows Grand Bouqique en The Collector


Wil je op vakantie buiten Nederland?

Wij vertellen je hier waar je het beste naartoe kunt tijdens de coronacrisis.

post a comment