Top
  >  Eten & Drinken   >  Eerste restaurant met 3D voedselprinters opent deuren
restaurant-smink-jansmink

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Op vrijdag 21 september 2018 opent topkok Jan Smink zijn nieuwe restaurant in het Friese Wolvega. Het restaurant krijgt de naam restaurant Smink. Smink zal hier op hoog niveau en met Friese producten gaan koken. Dit restaurant is het eerste restaurant ter wereld met meerdere 3D-voedselprinters.
Jan Smink gaat in zijn nieuwe keuken koken met de producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid, en zal zijn liefde voor Friesland laten spreken op het bord. Op de kaart staat één menu dat uit 4 tot 8 gangen bestaat. Voor een 4-gangenmenu betaal je 50 euro.
In dit restaurant kan je naast het hoge niveau in de keuken ook veel beleving verwachten. Er wordt een deel van de gerechten midden in het restaurant bereid, er wordt aan tafelbereidingen gedaan en Smink bespreekt persoonlijk het menu en de dranken met de gast. Het menu en de dranken zullen overigens ook onderscheidend zijn.

3D-Voedselprinters

In zijn gerechten verwerkt Jan Smink regelmatig uit de 3D-voedselprinters komende items. De 3D-voedselprinters komen van byFlow, waar hij productontwikkelaar van is. Daardoor beschikt hij exclusief over de nieuwste technieken en vormen. Hiermee kan hij zijn gasten verrassen met gerechtonderdelen die bijzonder vormgegeven zijn. Deze items zijn bedoeld als esthetische aanvullingen op de gerechten en hebben een ondersteunende rol. Het is het eerste, en momenteel enige, restaurant ter wereld dat actief gebruik maakt van voedselprinters.

Reserveren bij restaurant Smink

Het nieuwe restaurant is niet op vaste dagen open. Op de website kan je via de reserveringstol van TheNextTable een reservering maken op opengestelde dagen. Het is momenteel mogelijk om vanaf 21 september tot en met november 2018 te reserveren. De periodes die volgen zullen later worden vrijgegeven.

Over Jan Smink

Smink werkte eerder onder andere bij Bilderberg Landgoed Lauswolt als sous-chef. Vanaf 2013 werkte hij voor onder meer driesterrenrestaurant De Librije, als freelance chef. Ook na de opening van zijn nieuwe restaurant zal hij op projectbasis verbonden blijven met De Librije.
Jan Smink behaalde veel prijzen in het binnen en het buitenland als wedstrijdkok. Ook kwam hij meerdere malen in de internationale kookwedstrijd Bocuse D’Or voor Nederland uit. Hij is coach van het Nederlandse Bocuse D’Or-team sinds 2017, en sinds 2014 is hij docent van de Talentklas op het ROC Friese Poort in Sneek.
Naast dat hij restaurateur is, is hij ook werkzaam als onder meer adviseur, productontwikkelaar, gastspreker, freelance-chef en foodstylist.
Fotocredits omslagfoto: Freek Stoltenborgh 


Voor meer restaurant tips, klik hier. 

post a comment