Top
  >  Europa   >  Design hotel Mabi in Maastricht
Hotel-Mabi-8

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Wil jij binnenkort een paar dagen weg? Kies dan eens voor Maastricht. De stad waarin je het gevoel hebt in het buitenland te zijn, met heerlijke restaurants, leuke terrassen en prachtige gebouwen. In deze leuke stad in het zuiden testten wij het onlangs vernieuwde Hotel Mabi. Een hotel dat net even anders is dan anders. Leuk!

Design hotel Maastricht

Hotel Mabi in Maastricht

Concept

Mabi City Center Hotel (MaBi staat voor Maastricht Bioscoop) was vroeger een bioscoop. In Maastricht censureerde de bisschop de meest spannende scènes door dat stuk uit de film te knippen. De verwijzing naar de vroegere bioscoop zie je nu, na de verbouwing, overal op een leuke manier terug. Sommige kamers zijn zwart (er zijn ook witte kamers te boeken als je dat liever hebt), zoals een bioscoop ook donker is. Ideaal voor een goede nachtrust. Boven de deur van de hotelkamer hangt een schaar, in Bar Twisted kun je ‘censored drinks’ bestellen én in het hotel zit een bioscoopje voor 12 personen, waar je als gast gebruik van kunt maken.
Het hotel beschikt over 55 kamers voor 2 tot 4 personen en bevindt zich in het centrum van Maastricht. Qua locatie ideaal bij een citytrip naar Maastricht. Vanaf het station is het slechts tien minuten lopen. Daarnaast is de Markt op slechts 100 meter afstand en is het hotel dicht bij het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouwen Plein.

Hotel-Mabi-1Hotel-Mabi-2Hotel-Mabi-3

Bar Twisted

Het bioscoop-concept heeft zich doorvertaald naar de drankjes op de kaart in de bar. Bestel zeker eens de ‘censored drinks’ uit een zwart glas. Kun jij raden wat je drinkt? Naast een drankproeverij kregen wij er ook een ‘Twisted Platter’ van comté kaas, coppa ham en chocolade van chocolaterie Darq bij. Goede combinatie! Je kunt hier trouwens ook als niet-gast van het hotel een drankje doen. De deur staat altijd open.

Design hotel Maastricht

Design hotel Maastricht

Hotel-Mabi-4Hotel-Mabi-5

Hotel-Mabi-8

Little Cannes

Ontbijtzaal Little Cannes is een knipoog naar de Franse badplaats en het film-verleden. Mij valt vooral de moderne gouden details op. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Er is ruime keuze bij het ontbijtbuffet, met onder andere yoghurt en toppings, broodjes, vleeswaren en croissantjes.
Design hotel Maastricht

Hotel-Mabi-6Hotel-Mabi-7

Cinema Plush & Bubblegum

Vroeger werden pikante scènes uit films geknipt, maar nu kun je bij Mabi terecht voor de hele film. In de bioscoop geniet je van een zelfgekozen film vanuit je rode pluchen stoel, eventueel voorzien van een heerlijk glas whisky en een hapje uit Bar Twisted.

Maastricht Midweek

Hotel Mabi is aangesloten bij de Maastricht Midweek-campagne waarmee Maastricht Marketing mensen probeert te verleiden om doordeweeks Maastricht te bezoeken in plaats van in het weekend. En dat is zeker de moeite waard! Bij aankomst op zondag tot en met donderdag krijg je bij Hotel Mabi (en alle andere aangesloten hotels) een Midweekend-pas waarmee je korting krijgt op hotelovernachtingen, leuke activiteiten of extra verrassingen bij je overnachting. Kies bijvoorbeeld voor een hoedenworkshop, een bezoek aan Museum aan het Vrijthof of een proeverij bij Brouwerij Klinker. Wij maakten gebruik van de pas door een (blind)proeverij van vijf chocolades, cacao thee en een kopje koffie bij Darq te doen. Een leuk extraatje bij je doordeweekse verblijf! Bekijk hier het gehele Maastricht Midweek-aanbod.


>> Heb jij besloten naar Maastricht te gaan? Lees dan in onze Cityguide Maastricht wat voor leuks je er allemaal kunt doen. <<

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment