Top
  >  Hotels & Accommodaties   >  Nieuwe trend: Winterkamperen
winterkamperen-camper

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Kamperen in januari, dat kan toch helemaal niet? Zul je denken. Toch wordt winterkamperen de upcoming wintertrend. Natuurlijk gaat het niet om kamperen in een tent, dat is wel erg koud. Het gaat over kamperen in een camper! Tegenwoordig zijn er steeds meer geïsoleerde campers met kachels, waardoor dit mogelijk is. Lees verder om meer te weten te komen over deze wintertrend.

Huur een camper bij PaulCamper

Een camper kopen is natuurlijk erg duur, waardoor veel mensen die kampeermogelijkheid niet zien.  Daar is een oplossing voor bedacht. PaulCamper is een deelplatform voor campers. Zeg maar de AirBnB maar dan voor campers. Voor een goede prijs kan je een camper huren naar keuze, van een luxe camper tot een hippie volkswagen bus. Door PaulCamper kun je weten hoe het is om een camper te hebben, ook is het een goed alternatief voor mensen die eens ervaring willen opdoen met een camper.

Voordelen winterkamperen

Naast dat kamperen in de winter weer is iets anders is, heeft het nog veel meer voordelen. De prijzen van campings zijn veel goedkoper dan in het hoogseizoen, je hebt geen last van ongedierte zoals vliegen en muggen en je kan natuurlijk genieten van de rust. Wel zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten, wil je gaan winterkamperen. De belangrijkste drie dingen zijn sneeuwkettingen, warmtematten om de camper zelf ook te isoleren en een sneeuwschuiver om de plek waar je wilt gaan staan sneeuwvrij te maken. Je wilt tenslotte niet vast komen te zitten.

Leuke bestemmingen

Maar wat kun je nou eigenlijk met zo’n camper? Er zijn veel mogelijkheden. Je kan een roadtrip maken en van hot naar her reizen om de mooiste plekken te zien. Maar je kan ook lekker op één plek in Nederland blijven om van de Nederlandse natuur te genieten. Of wat dacht je van een weekendje skiën in Winterbergen? Leuke wintercamping locaties zijn de prachtige Ardennen, naast de piste in Tirol en zo zijn er nog veel meer locaties. Het is maar net wat je zelf leuk vind.
Iets voor jou, dat winterkamperen? Laat het ons hieronder in een reactie weten!
Meer winter inspiratie? Ontdek onze artikelen en tips.


Dit artikel is geschreven door Merel Wever, student redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Merel doet niets liever dan nieuwe plekken ontdekken. Ze brengt graag mensen bij over de leukste hotspots, de lekkerste eettentjes en de ultieme reis tips en tricks. Als zij aan het reizen is, zal je haar zien met een camera in haar hand. Als ze niet aan het reizen is, is ze druk met alle indrukken verwerken tot een goed reisverhaal. Lees jij met haar mee?


 

Comments:

 • Ferdinand Schneider

  18 september 2018

  Ik ben aan het nadenken over vakantieplannen voor de winter. Winterkamperen met een camper lijkt me eigenlijk wel een leuk idee. Dat campers in de winter goedkoper zijn om te huren is natuurlijk erg fijn. Ik ga op de sneeuwkettingen en warmtematten letten.

  reply...
  • Danielle Teunis

   1 oktober 2018

   Goed om te horen Ferdinand. Wij wensen je alvast veel plezier!
   Groetjes Danielle

   reply...
 • Tjerk

  13 november 2018

  Winterkamperen ben ik ook echt een fan van. Het kan met de camper maar ook prima met de tent of caravan. Ik kampeer ook graag in Nederland in de winter. Een wintercamping vinden is soms een beetje lastig en daarom heb ik ze verzameld. Misschien heb je er ook wat aan.

  reply...

post a comment