Top
  >  Europa   >  Waarom je wilt schaatsen op natuurijs in Finland
natuurijs-schaatsen-finland

Laatst bijgewerkt op december 2, 2020

Jaarlijks is er weer die teleurstelling: de Elfstedentocht gaat niet door. De laatste keer dat de Elfstedentocht door is gegaan was in 1997, dat is maar liefst twintig jaar geleden! Om toch die jaarlijkse teleurstelling te voorkomen is er een goed alternatief, namelijk schaatsen in Finland. Schaatsen in een mooiere omgeving dan Finland, kan haast niet. Finland heeft meerdere locaties om van de natuurijsbanen gebruik te maken.
natuurijs Schaatsen Finland

Locaties om te schaatsen in Finland

Leuke schaatslocaties zijn Rantasalmi, Punkaharju en Kuopio. Rantasalmi ligt in het oosten van Finland. In Rantasalmi ligt nationaal park Linnasaari. Dit park zorgt ervoor dat het ijs sneeuwvrij wordt gemaakt zodat er een lange schaatsbaan vrijkomt. Punkaharju ligt in het midden van het merengebied van Finland. Het leuke van deze locatie is dat de huisjes waar je kunt overnachten langs de meren staan.
Kuopio is een goede optie voor jou als je opzoek bent naar een alternatief voor de Elfstedentocht! Elk jaar is er namelijk in Kuopio de Finland Ice Marathon. Hierbij starten op 20 tot en met 23 februari een kleine 10.000 mensen uit verschillende landen vanaf de haven van Kuopio. Naast een grote schaatstocht van 12,5 tot 200 km worden er ook veel leuke evenementen voor jong tot oud worden geregeld.
natuurijs Schaatsen Finland

Wanneer is het Fins schaatsseizoen?

Vanaf januari tot en met maart kun je genieten van de natuurijsbanen in Finland. Het kan zo zijn dat een bepaald meer niet geschikt is om te schaatsen, dus het is erg belangrijk dat je informatie inwint voordat je je schaatsen aantrekt. Je kunt natuurlijk veel meer dingen doen in Finland. Leuk is om een gids in te huren die je vertelt over alle hotspots en tradities. Dus, spendeer jij deze winter in Finland?


Mogen wij jou wat vragen?

Wij willen heel graag onze lezers beter leren kennen en hebben daarom wat vragen opgesteld. Zou jij deze willen beantwoorden? Zo ja, klik dan hier om naar de enquete te gaan.


Dit artikel is geschreven door Merel Wever, student redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Merel doet niets liever dan nieuwe plekken ontdekken. Ze brengt graag mensen bij over de leukste hotspots, de lekkerste eettentjes en de ultieme reis tips en tricks. Als zij aan het reizen is, zal je haar zien met een camera in haar hand. Als ze niet aan het reizen is, is ze druk met alle indrukken verwerken tot een goed reisverhaal. Lees jij met haar mee?

post a comment