Top
  >  Rondreizen & Backpacken   >  Backpacken in je eentje? Hier moet je heen!
backpacken-in-je-eentje-7

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Als je het hebt over backpacken in je eentje, dan denk je al snel aan Zuidoost-Azië. In Thailand, Cambodja en Laos stikt het van de, veelal jonge, backpackers in goedkope hostels. Wil je liever wat luxer rondreizen én backpacken door bijzondere landen, dan zijn deze 6 bestemmingen aan te raden.
Wist je dat backpacken niet per se hoeft te betekenen dat je met 8 of 12 andere backpackers in een hostelkamer slaapt? In vele hostels kun je prima een kamer voor jezelf boeken met eigen douche en toilet. Vaak beschikt een hostel over een woonkamer of ontbijtzaal waar je andere reizigers kunt leren kennen. Een stuk luxer en toch de gezelligheid van andere backpackers om je heen.

Backpacken in Australië

Australië is toch wel het backpackland bij uitstek waar je prima in je eentje kunt reizen. Het is er veilig, de bevolking is er enorm vriendelijk en je komt gemakkelijk andere backpackers tegen. Vooral langs de oostkust reizen veel backpackers met bijvoorbeeld een camper, maar het is ook mogelijk om met de bus (Greyhound) te reizen. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Reis bijvoorbeeld van Sydney naar Cairns. Je komt langs de mooiste stranden, zoals bij de Whitsunday Islands en Byron Bay. Ook het Great Barrier Reef is een plek die door geen enkele backpacker overgeslagen mag worden.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken in Australië

Het Noorder- en Zuidereiland in Nieuw-Zeeland

Ook Nieuw-Zeeland is een fijn land waar je goed alleen kunt backpacken. Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn prachtig en het is bijna zonde om één van de twee over te slaan. Nieuw-Zeeland is perfect ingericht voor backpackers: de infrastructuur is goed, routes door de natuur zijn prima aangegeven en er zijn veel voorzieningen, zoals barbecues op het strand. Als je voor langere tijd door Nieuw-Zeeland reist, kan het kopen van een busje of auto de moeite waard zijn. Of misschien kom je wel andere backpackers tegen waarmee je een busje kunt delen. Je vindt in Nieuw-Zeeland veel gratis of goedkope campings waar je kunt overnachten. Daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Rondreizen door de Verenigde Staten

Wist je dat je in de Verenigde Staten veilig alleen kunt backpacken als man en als vrouw? Je hoort weinig mensen over backpacken in de VS, maar toch wordt het vaak gedaan. Vooral de westkust is een populaire bestemming en dat is niet voor niets. Hier vind je prachtige nationale parken gecombineerd met indrukwekkende grote steden, zoals San Francisco en Los Angeles. Je kunt hier het gemakkelijkst met de auto reizen, maar ook de bus (Greyhound) of trein (Amtrak) is een optie.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken in Verenigde Staten


We LIKE You!

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Reis met ons mee en volg ons!


Eilandhoppen in Indonesië

Ben je gek op cultuur en op eilandhoppen? Dan moet je zeker backpacken in Indonesië. Bali en Lombok zijn ware backpackersparadijsjes, inclusief de eilandjes Nusa Lembongan, Nusa Penida en de Gili-eilanden. Huur een scooter op Bali en verken de verschillende kanten van het eiland. Pak vervolgens de boot om de omliggende eilandjes te ontdekken. Voordelen van Indonesië zijn de lage kosten, de vriendelijke mensen en de veelzijdigheid.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken in Indonesië

Rondreizen door Canada

Liefhebbers van de natuur vinden in Canada een waar paradijs. De meest ideale manier om de nationale parken van Canada te verkennen is per camper, maar als je alleen reist is dat misschien niet zo’n fijne optie. Gelukkig zijn de bussen in Canada van goede kwaliteit en niet duur. Houd wel in je achterhoofd dat je als je alleen reist in Canada goed op jezelf moet kunnen zijn. Je ontmoet er niet zo makkelijk andere backpackers als in Zuidoost-Azië bijvoorbeeld.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken in Canada

Backpacken door Oost-Europa

Het leuke aan backpacken in Oost-Europa is dat je een hoop verschillende steden tijdens één reis kunt bezoeken. Vooral als je bijvoorbeeld met de trein (Interrail) reist. Bezoek bijvoorbeeld Krakau, Boedapest, Belgrado en Sofia. Reizen door Oost-Europa is een waar avontuur door bijvoorbeeld de taalbarrières, maar dat is ook precies wat het zo aantrekkelijk maakt.

Backpacken-en-rondreizen

Backpacken door Oost-Europa

Wil je meer weten over backpacken? Lees dan dit artikel met 5 redenen om rond te reizen.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

 • Esmar

  6 maart 2018

  Leuk Eleni! Ik krijg wel weer zin om te backpacken!

  reply...
  • Danielle Teunis

   6 maart 2018

   Wat leuk om te lezen! Heb je iets gepland binnenkort? Of inspiratie aan het opdoen?

   reply...

post a comment