Top
  >  Bestemmingen   >  3 unieke bourgondische ervaringen in skigebied Valloire
Valloire-proeven

Valloire ligt in een zijdal van de Maurienne-vallei in de Savoie. Samen met het plaatsje Valmeinier vormt het skigebied Galibier-Thabor. De kerken in Valloire is vast iets wat je opvalt wanneer je het dorp binnen rijdt. Voorheen bestond Valloire namelijk uit zeventien gehuchten, die in de loop van de tijd bij elkaar zijn gekomen waardoor het nu één groot dorp is.

Maar Valloire is niet alleen een leuk dorp om te gaan skiën of snowboarden, je kunt ook buiten de piste om veel beleven. Met name op culinair gebied weet Valloire je te verrassen! Zo kun je bijvoorbeeld als één van de eerste met de skilift naar boven, waarna je vervolgens bovenop de berg met zonsopkomst kunt ontbijten, drink je een biertje bij een bierbrouwerij op 1450 meter hoogte of leer je al wandelend de Franse keuken kennen met een wel heel bijzondere wandelpartner, namelijk een lama.

Kaasfondue uit een rugzak

Een kaasfondue uit een rugzak? Ja, in Valloire kan het! Bij Kosa Kruta kun je een rugzak bestellen genaamd ‘Jean-Claude Duss’, waar alle benodigdheden inzitten voor een heerlijke kaasfondue. Van een kookstelletje tot een picknickkleed met kussens. Maak de rugzak open bovenop de top van een berg of tijdens een wandeling met een fantastisch uitzicht.

proeven-in-valloire-kaasfondue
Bestel één dag van te voren, voor 20:00 uur, en de rugzak staat voor je klaar. Het kaasfonduepakket is te bestellen bij snackbar Kosa Kruta in Valloire en kost 12.- euro per persoon.
Contact: +33 (0) 6 11 44 84 89

Drink een biertje op 1450 meter hoogte

Drink een biertje bij La Brasserie du Galibier: een bierbrouwerij op 1450 meter hoogte. Het bier bij Brasserie Galibier wordt op een traditionele en ambachtelijke wijze gebrouwen, waarvan het water afkomstig is van de gletsjer. De brouwers van La Brasserie du Galibier weten precies wat ze doen, ze hebben het vak namelijk geleerd in Oostenrijk en Duitsland.
proeven-in-valloire-galibier
Geniet van een heerlijk koud biertje na een actieve dag op de pistes.
Website: La Brasserie du Galibier


Reisvideo Valloire

Ben jij benieuwd hoe het skigebied eruit ziet, of ben jij op zoek naar meer tips? Bekijk dan onze reisvideo van Valloire!


Ontbijt en ski als één van de eerste met de Sunrise skipas

Bijna niks is mooier dan skiën bij zonsopkomst. Met de Sunrise skipas, is het mogelijk om als één van de eerste, samen met het veiligheidspersoneel de skilift in te stappen, terwijl er nog niemand op de piste is. Wanneer iedereen boven is, worden de skiliften uitgezet. Eenmaal bovenop de berg, kun je ontbijten in het restaurant L’Alp de Zélie. Na het ontbijt kun jij als eerste skiën op de vers geprepareerde pistes. Een bijzondere belevenis gegarandeerd.
Proeven-in-valloire-sunrise
Reservering is mogelijk aan de kassa van skigebied Valloire of via de website. Beschikbaar op dinsdag en donderdag om 08:00 uur. De Sunrise skipas is verkrijgbaar vanaf 4 personen tot maximaal 12 personen en kost 25.- euro per persoon.
Website: Sunrise skipas


Meer tips voor skigebied Valloire:

Valloire ligt in de Franse regio Savoie Mont Blanc. Klik hier om meer tips voor je wintersport in Valloire of lees meer reisverhalen rondom wintersportbestemmingen. Direct boeken? Ontdek hier last minute aanbiedingen voor je wintersport reis.

post a comment