Top
  >  Europa   >  Een Indian Summer aan het meer van Annecy
frankrijk-meer-van-annecy

Laatst bijgewerkt op juli 7, 2020

Met 20 kilometer natuurschoon omgeven door bergen waan jij je vanaf het eerste moment in een paradijs op aarde. Het meer van Annecy is één van de grootste en mooiste meren van Frankrijk. Het kristalheldere water is afkomstig van het smeltijs van de omliggende gletsjers en heeft hierdoor een grote aantrekkingskracht op watersporters en andere liefhebbers.

Het meer van de Annecy

Al van ver schittert het helderblauwe water tussen de bergen je tegemoet. Wanneer je dichterbij komt, kondigen de wapperende vlaggen van talloze campings een adembenemend kampeergebied aan. Vooral aan de zuid- en westkant van het meer vind je verschillende campings. Van klein en rustig tot luxe en groot

Doordat het meer erg uitgestrekt en diep is, is het erg geliefd onder watersporters en andere avonturiers. Het zal je dan ook niet verbazen dat je vanaf de kant kanoërs, duikers, schippers, vissers en waterskiërs kunt bewonderen. Een waar paradijs. Voor de echte waaghalzen onder ons: zet zeilvliegen en parapenten maar vast op je programma. Doe jij het liever iets rustiger aan? Ook dan kun jij je prima vermaken op en rond het meer. Wij vertellen je precies waar jij moet zijn.

Ontdek het Venetië van de Alpen

Midden tussen de Alpen en aan het gelijknamige Lac d’Annecy vind je Annecy. Een kleurrijke, middeleeuwse stad. Wanneer je over idyllische en kronkelende weggetjes de stad binnenrijdt, word je vrolijk begroet door honderden bloemen. Niet zomaar bloemen, maar iconische bloemen. In 2015 won Annecy namelijk de Golden Flower Award. Een prijs die wordt uitgereikt aan de stad met de meeste bloemen van Frankrijk. Eenmaal in de stad, word je verrast door een veelvoud aan bruggetjes, smalle grachten en mooie, oude gebouwen. Slenter door de straatjes, geniet van de historie en laat je verleiden tot het kopen van lekkere en lokale producten.

Rue Saint Claire

Loop tijdens jouw wandeling door de stad over Rue de Saint Claire. Deze bekende straat vind je in het hart van Annecy. Je hoeft niet bang te zijn dat je het niet kunt vinden, de kleurrijke panden en vele toeristen wijzen jou als vanzelf de weg. Hop van terras naar terras en breng een bezoek aan de kleine, soms goed verstopte winkeltjes. Wanneer je geluk hebt, vind je een nog onontdekt pareltje en ga je naar huis met heerlijke hammen en kazen uit de regio.

Annecy-Bezienswaardigheden

Palais d’Ile

Palais d’Ile: het meest kenmerkende gebouw van Annecy. Je moet even zoeken, maar je vindt deze parel middenin de rivier de Thiou die al kronkelend door het centrum van de stad stroomt. Het gebouw is in de vroege middeleeuwen gebouwd en door de jaren heen gebruikt als gevangenis, rechtbank en als stadhuis voor de heren van Geneve. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als museum waar je meer informatie vindt over de stad Annecy en over het paleis.
Annecy-Paleis-dlle

Jardins de l’Europe d’Annecy

Het beroemde stadspark van Annecy ademt historie en bruist van het leven. De tuinen zijn aan het einde van de negentiende eeuw aangelegd aan de oever van het meer en op warme dagen zit het park vol met stelletjes, families, vriendengroepen en kinderen. Een gezellige drukte. Er wordt hardgelopen, gefietst, gepicknickt en natuurlijk gewoon genoten van het heerlijke weer. Loop een rondje om de fontein, huur een waterfiets of neem een kleedje mee en relax op het grasveld aan het water.

Pont des Amours

Pont des Amours, ook wel brug van de liefde genoemd, is een prachtige brug die over de Vassé staat. De brug verbindt de pâquier en het park Jardin de l’Europe met elkaar. Mensen geloven dat wanneer je op deze brug jouw liefde kust, je voor altijd samenblijft. Grote kans dat wanneer jij een bezoek brengt aan deze brug, je verliefde stelletjes om je heen ziet kussen.

Authentiek Talloires

Heb je even genoeg van de drukte van de stad? Neem dan vanaf Jardins de l’Europe d’Annecy een watertaxi naar het mooie stadje Talloires. Bij hotel Abbeye de Talloire kun je overdag heerlijk ontspannen op één van de ligbedden aan het luxe waterdek. In de namiddag zorgt een wandeling door de bergen voor een welkome afwisseling en natuurlijk een prachtig uitzicht over het meer. Wanneer het weer goed is, zie je overal om je heen parapenters een sprong in het diepe wagen. Sluit jouw dag af met een luxe diner bij Michelin restaurant Auberge Du Pére Bise.
Annecy-Frankrijk-Talloires

Bezoek Château de Menthon Saint Bernard

Eén van de meest bekende schaduwbeelden van het meer van Annecy: Château de Menthon Saint Bernard. Vanaf buiten ziet het gebouw er sprookjesachtig uit. Vele beweren dat dit kasteel een inspiratiebron was voor Walt Disney. Het kasteel van Doornroosje lijkt er in ieder geval wel op. In de weekenden en op feestdagen worden er gekostumeerde rondleidingen georganiseerd waar je meer dan 100 gedecoreerde ruimtes kunt bewonderen. Je kunt dit kasteel natuurlijk met de auto bezoeken, maar veel leuker is het om na een adembenemende fietsroute rondom het meer hier te eindigen.


Nog meer Annecy tips:

post a comment