Top
  >  Eten & Drinken   >  De leukste foodspots tijdens een stedentrip in Boedapest
foodspots-boedapest

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Met een stedentrip naar Boedapest in het vooruitzicht begon ik na te denken over het eten in Hongarije: wordt dat iedere dag goulash eten? Gelukkig heeft de stad veel meer lekkers te bieden. Lees verder voor de leukste en lekkerste foodspots in Boedapest.

Boedapest en foodspots

Boedapest is een super bestemming voor een stedentrip, zowel met vrienden als voor een romantisch weekend weg. Het is er heel goedkoop, heel divers doordat de stad uit twee delen bestaat (Boeda en Pest) en je kunt zelf kiezen of je lekker gaat ontspannen in een van de vele badhuizen, of dat je tot in de vroege uurtjes gaat stappen in een kert (een bijzonder soort café). Danielle schreef al eerder over beiden in het artikel: 24 uur in Boedapest. Lekker eten hoort natuurlijk ook bij een weekendje weg. In Pest vind je de meeste foodspots, van een lekker ontbijt om bij wakker te worden tot een lunch of diner na het wandelen langs de Donau. Dit zijn de leukste foodspots van de stad.

Hilda

We gaan naar Pest voor dit café/restaurant met een kleurrijk interieur van geel, blauw en donkergroen op de muren. Het lijkt een oud treinstation te zijn geweest als je naar de stenen bogen kijkt in het restaurant. Je krijgt er de lekkerste verse sapjes en gepocheerde eieren voor ontbijt, maar daar het hoofdzakelijk een rotisserie is kun je hier lekkere kip eten voor lunch of diner. Met de twee vrolijke kanariepietjes op de achtergrond wordt het al snel gezellig als je hier bent.

restaurant hotspots Boedapest

Hilda

Mazel Tov

In de Joodse wijk, ook aan de Pest kant, vind je deze foodspot, geopend voor zowel ontbijt, lunch als diner. Zelf ging ik hier voor een zondagse brunch naartoe. Het interieur is eigenlijk een grote serre met glazen plafond met daardoor veel licht. Ook zie je overal planten staan en aan de muren hangen, waardoor je het gevoel hebt een beetje buiten te zijn. Tijdens de brunch werd rustige live muziek gespeeld. Lekker voor een ontspannen zondag besteding. Persoonlijke favoriet van de kaart; de dadeltaart met een sausje van karamel.

restaurant hotspots Boedapest

Mazeltov

Börze

Een vrij nieuwe hotspot in Boedapest is Börze, dat sinds september geopend is. Dit restaurant is ook deels een delicatessenwinkel waar je lekkere kazen en hapjes kunt kopen. Bij aanvang van het diner kregen wij een aperitief van het huis en vervolgens heb ik hier heerlijke eend gegeten. Er staat vrij veel vlees op het menu, met name gevogelte, maar ook de vegetarische risotto met pompoen is hier heel lekker. Ook staan er goede wijnen op de kaart. Het geheel doet, zowel vanwege het menu als het interieur, heel Frans aan met veel marmeren details.

restaurant hotspots Boedapest

Börze, zicht vanaf de entree

Grote Markthal

Ja je leest het goed, een markthal. En ja, zo heet hij ook. Je kunt de stad niet verlaten zonder iets typisch Hongaars te hebben geproefd en wat je hier het beste kunt vinden, namelijk: Langos. Zelf vind ik het een soort kruising tussen een Duitse flammkuchen en een Turks brood dat dik belegd is. Feit blijft dat het erg lekker is, hoewel het wat zwaar op de maag kan vallen doordat de portie vrij groot is. Delen is dus aan te raden. Je kunt hartige Langos krijgen, belegd met groenten en crème fraîche, crème fraîche met kaas, of een zoete met nutella en banaan, aardbeien of zelfs marshmallows. Je vindt de Langos kraam op de bovenverdieping van de markthal.

restaurant hotspots Boedapest

De Markthal

Zoals je ziet is er een grote diversiteit op eetgebied en hoef je dus echt niet alleen maar Hongaarse gerechten te eten, behalve de Langos die we je hierboven hebben aangeraden natuurlijk. Heb jij nog leuke foodspots toe te voegen aan dit rijtje? Laat het ons weten!

post a comment