Top
  >  Noord-Amerika   >  Op wintersport in Canada? 3 Must do’s tijdens je vakantie in Jasper!
to-dos-jasper-canada.pg

Ga jij binnenkort op wintersport naar Canada en bezoek je de stad Jasper? Dan zijn er naast skiën en snowboarden hele toffe dingen die je echt gedaan moet hebben voor de leukste ervaring in dit gebied. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Maak een Huskytocht

De excursie van je dromen: een hondensleetocht. Je wordt in Valemount, op 90 minuten afstand van Jasper, voortgetrokken door zo’n 6 tot 8 vrolijke husky’s. Bij de sledetochten krijg je na een korte les de kans om je eigen slee te besturen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om lekker achterover te hangen met een dekentje en iemand anders te laten rijden. Je kunt kiezen uit twee verschillende tochten:

De 60 minuten Musher

Deze 60 minuten lange tour is ideaal voor bijvoorbeeld grote groepen of gezinnen met kleine kinderen. Leer bij deze rit de honden kennen en steek wat op van de uitrusting. De tour wordt afgesloten met een heerlijke warme drank en zelfgemaakte lekkernijen. Deze tocht is te boeken vanaf €112,62 euro per persoon.

Moonshiners van Whisky Creek

Deze tocht duurt zo’n 5-6 uur. Tijdens de Moonshiners van Whisky Creek-rit eet je aan de kant van de weg een stevige lunch die gekookt is boven een open kampvuur, terwijl je geniet van de prachtige omgeving en de frisse berglucht. Je hebt hierbij de mogelijkheid om de geschiedenis van zowel het gebied als de mensen te ontdekken. De Moonshiners van Whisky Creek tocht is te boeken vanaf €232,46 euro per persoon.
In de winter is het in dit gebied 1 uur vroeger dan in Jasper, hou hier rekening mee en vergeet niet om je warm te kleden!
wintersport-Canada

Maak een Icewalk door de Maligne Canyon

Eén van de mooiste plekjes in Jasper National Park is Maligne Canyon. Bij deze Icewalk zul je zeker zien waarom! De tocht duurt zo’n 3 uur en leid je naar de mooiste plekjes. Zo loop je langs de ijsgrotten, de watervallen en de bijzondere ijsformaties in de bodem van de Canyon. Je wordt begeleid door een ervaren gids en loopt tijdens de Icewalk vooral bergafwaarts, hiervoor krijg je speciale laarzen met sneeuwspikes. Je boekt een tour door de Maligne Canyon vanaf €43 euro per persoon.
wintersport-Canada

Doe mee aan een Food Tour

Hoe ervaar je de lokale gastronomie beter dan met een Food Tour? Bij deze Food Tour geniet je van lokaal gebrouwen biertjes, echte Canadese klassiekers en de wild- en internationale keuken. De wandeltour is onder leiding van een gids en leid je naar de leukste plekjes in Jasper. Bij iedere locatie proef je een heerlijk gerecht met een bijpassend drankje. Ben je bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij? Geen probleem! Je boekt deze Food Tour vanaf €85 euro per persoon.
wintersport-Canada


Wil je meer inspiratie opdoen voor wintersport? Lees dan hier onze andere artikelen over een wintersport in Canada

post a comment