Top
  >  Europa   >  3x doen in Kopenhagen
doen-in-kopenhagen-nyhavn

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Op slechts een uurtje vliegen vanaf Amsterdam vind je Kopenhagen. De Deense hoofdstad is een topbestemming voor een paar dagen weg. Uiteraard moet je tijdens je bezoek het beeld van De kleine zeemeermin (die volgens velen erg tegenvalt) bezoeken, maar dat is niet het enige. Drie tips voor jouw citytrip! Dit moet je doen in Kopenhagen.

Lunchen in Nyhavn

Doen in Kopenhagen - Nyhavn
Nyhavn is een haven in het centrum van Kopenhagen. Je herkent de haven vast wel van foto’s van de gekleurde huisjes en volle terrassen. Elk huis heeft een andere kleur en een andere gevel. Sommige huizen zijn wel driehonderd jaar oud. Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen (van De kleine zeemeermin) heeft in verschillende huizen aan de haven gewoond. Het is dan ook een van de grootste trekpleisters van de Deense hoofdstad. Natuurlijk kun je er op een ’s zomerse dag voor kiezen om op het terras te zitten, maar misschien wel leuker is lunchen op de kade net als de locals. Haal een lekker broodje bij de bakker en een sapje uit de supermarkt en neem plaats tussen de Denen aan het water.

Wandelen door Christiania

De vrijstaat Christiania is een semi-onafhankelijke community in Kopenhagen. In de jaren 70 vocht een groep hippies zich los van de Deense gemeenschap en richtte Christiania op. In deze wijk vind je vooral zelfgebouwde en gekraakte huizen, de meest kleurrijke muurschilderingen en kraampjes waar softdrugs, kleding en sieraden worden verkocht. De sfeer is er relaxed en dat is ook de reden dat het elk jaar enorm veel toeristen trekt. De wijk is vrij toegankelijk, het is alleen niet overal toegestaan om foto’s te maken. Christiania grenst aan een meer waar je een heerlijke wandeling kunt maken.

Uiteten en cocktails drinken in het Meatpacking District

Doen in Kopenhagen - Meat Packing District
Het Meatpacking District ligt in de hippe wijk Vesterbro en is de laatste jaren getransformeerd tot een gezellige plaats vol gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden. Nog steeds wordt dit gebied gebruikt voor de vleesindustrie, maar in mindere mate dan vroeger. Nu nemen restaurants er de overhand. Waar moet je dan zijn? Voor vis ga je naar Kodbyens Fiskebar, voor burgers naar Tommi’s Burger Joint, de lekkerste pizza’s eet je bij Mother en achteraf kun je cocktails drinken bij Noho. Tip: maak een reservering, want het is er vaak gezellig druk.
Heb jij nog toffe tips voor Kopenhagen als aanvulling? Deel het in een reactie!


Boek jouw citytrip naar Kopenhagen!

Helemaal enthousiast na het lezen van deze tips? Boek dan jouw accommodatie via deze link op: Booking.com en ontvang 15 euro korting op jouw verblijf! Let op: gebruik wel deze link om de korting te ontvangen: JA ik wil korting!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment