Top
  >  Caribische Eilanden   >  5x de mooiste stranden van Bonaire
1000-Steps-Beach

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

De stranden van Bonaire zijn prachtig! Veel toeristen komen dan ook naar dit eiland voor zon, zee en strand. Met een temperatuur die vrijwel nooit onder de 25 graden duikt, is het dan ook goed toeven op Bonaire. Wij sommen de vijf mooiste stranden van Bonaire voor je op.

1000 Steps Beach

Mijn absolute favoriet: 1000 Steps Beach. Voor dit strand ligt een rif waar je geregeld schildpadden kunt spotten. Deze prachtdieren zitten vooral aan de linkerkant van het strand waar ze de algen van de rotsen snoepen. Naar dit strand ga je echt om te snorkelen of te duiken en niet om te zonnen. Lekker op je handdoekje liggen zit er niet in, omdat het een koraalstrand is.

mooiste stranden Bonaire

1000 Steps Bonaire

Jibe City

Helemaal aan de oostkant van Bonaire ligt Jibe City, een groot windsurfcentrum aan Lac Bay. Wat Jibe City zo fijn maakt is de relaxte (surfers)sfeer die er hangt. Het is een heerlijke plek om je middag door te brengen met vrienden. Relax op de gratis ligbedden van de Hang Out Beachbar (+ gratis wifi!) met een drankje en geniet van het enorm heldere water. Aanrader, ook voor niet-surfers!

mooiste stranden Bonaire

Jibe City Bonaire

Boka Slagbaai

Het strand van Boka Slagbaai ligt in het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit park, vol cactussen, mooie kliffen en prachtige stranden, ligt in het westen van Bonaire en kun je alleen bezoeken met een 4×4. Omdat je entree moet betalen voor het park, is het er heerlijk rustig. Echt een aanrader voor zowel duikers als snorkelaars.

mooiste stranden Bonaire

Boka Slagbaai Bonaire

Coco Beach

Coco Beach is een heerlijk zandstrand dat hoort bij de gelijknamige beachclub. Overdag kun je bij Coco Beach een strandbedje huren en genieten van de prachtige onderwaterwereld. De meeste bedjes staan in de schaduw, wat erg prettig is met de warme Caribische zon. Gratis wifi en een drankje erbij: Coco Beach is heerlijk. ’s Avonds vinden hier regelmatig leuke evenementen plaats.

mooiste stranden Bonaire

Coco Beach Bonaire

No Name Beach (Klein Bonaire)

Klein Bonaire is echt een fantastisch mooi bounty-eilandje voor de kust van Bonaire. Het eiland is onbewoond en op vaste tijden vaart er een boot tussen Kralendijk en Klein Bonaire. Voor de kust ligt een heel mooi rif, dus vergeet ook zeker je snorkel en duikbril niet. Let wel op: op Kleine Bonaire vind je geen wc of bar om iets te drinken of eten te halen.

mooiste stranden Bonaire

Klein Bonaire

Ben jij wel eens op Bonaire geweest? Deel je je ervaringen met ons? Wij zijn benieuwd!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

  • Arnaud

    30 augustus 2020

    Ik heb de nieuwe school gebouwd op bonaire ik heb in die 2 jaar mijn mooiste tyd van mijn leven gehad ik heb koninginnen dag gevierd wat mooi daar als ik Jan ga ik gelijk terug

    reply...

post a comment