Top
  >  Caribische Eilanden   >  Reistips voor je vakantie op Bonaire
reis-tips-vakantie-bonaire

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Bonaire is het meest oostelijk gelegen eiland van de ABC-eilanden. Het Caribische eiland wordt vooral bezocht vanwege de prachtige duik- en snorkelplekken, het ideale klimaat en de wisselende landschappen. De zon schijnt vrijwel elke dag van het jaar en de temperatuur komt nauwelijks onder de 25 graden Celsius. Er staat meestal een heerlijk verkoelend briesje. Ben jij op zoek naar een afwisselende vakantie met zongarantie? Dan is Bonaire is dikke aanrader! Je leest alles over dit Caribische eiland en onze reistips voor je vakantie op Bonaire.

Restaurants op Bonaire

Op Bonaire komen meer dan zeventig nationaliteiten voor en dat vertaalt zich in een gemixte keuken. Door het droge weer worden op Bonaire nauwelijks groentes verbouwd, alle verse groente en fruit worden geïmporteerd. Wil je zelf koken? Dan kun je boodschappen doen met herkenbare producten, want de meeste producten in de supermarkten zijn van onze Albert Heijn en Jumbo. Liever uiteten? Het eiland telt meer dan tachtig restaurants, waarvan de meeste in en rondom de hoofdstad Kralendijk liggen. Aanraders zijn Ingridiënts Restaurant (met de mooiste zonsondergang), Wattaburger (voor fast food), Karel’s Beach Bar (voor lekkere cocktails) en Gio’s (voor de lekkerste ijsjes).

reistips vakantie Bonaire

Het uitzicht bij Ingridiënts Restaurant

Vervoer op Bonaire

Ondanks dat Bonaire een klein eiland is, zijn de afstanden te groot om alles lopend te doen. De makkelijkste manier om het eiland te ontdekken is met de auto. Een scooter is eventueel ook mogelijk. De bus is de enige optie wat betreft openbaar vervoer. Er is geen dienstregeling, als je een bus nodig hebt moet je bellen. De wegen zijn over het algemeen prima, de rijstijl van de lokale bevolking is wel anders als in Nederland. Alertheid is belangrijk, maar rijden op Bonaire is niet gevaarlijk. Let wel op dat sommige wegen ’s nachts niet heel goed verlicht zijn. Op het vliegveld zijn de meeste autoverhuurbedrijven gevestigd.

reistips vakantie Bonaire

Met een huurauto in Washington Slagbaai Nationaal Park

Hotels op Bonaire

Op Bonaire vind je veel verschillende opties wat betreft accommodaties. Langs de kust in Kralendijk staan de meeste hotels. Geen enorm grote all-inclusive hotels, maar eerder wat kleinschaligere hotels. Ook AirBnB is een optie of het huren van een vakantiehuis. Wij verbleven in een appartement van Caribbean Club vlakbij 1000 Steps Beach, wat een enorme aanrader is.

Mooiste stranden op Bonaire

De beste stranden om te zwemmen, snorkelen of duiken vind je aan de westkust van Bonaire. De oostkust is een stuk ruiger. Bijna de hele kust behoort tot het Bonaire Nationaal Marine Park. De koralen worden beschermd, maar je bent vrij om er te zwemmen, snorkelen of duiken. Bonaire wordt wel gezien als de mooiste plek van de Cariben vanwege de onderwaterwereld. Neem bijvoorbeeld de boot naar Klein Bonaire. Voor de kust van dit eilandje ligt een prachtig koraal. Wil je schildpadden zien? Dan is 1000 Steps Beach een aanrader. Voor de mooiste stranden van Bonaire kijk je hier.

reistips vakantie Bonaire

1000 Steps Beach

Natuur & National Parken van Bonaire

Washington Slagbaai Nationaal Park
In het uiterste westen van Bonaire ligt het Washington Slagbaai Nationaal Park. De hoogste berg van Bonaire, de Brandaris, ligt midden in het park. In het park zijn twee routes uitgezet: een 24-kilometer lange route en een 35-kilometer lange route. De wegen zijn heuvelachtig, dus een 4×4 is aan te raden. Je rijdt als je de lange route kiest in zo’n drie á vier uur langs de mooiste stranden, aloëveraplanten, cactussen en bijzondere landschappen. Neem zeker je snorkelset mee, want het onderwaterleven is hier prachtig. Met een Scuba Diving Tag (US $25) kun je gratis het park in, met de Nature Free (US $10) is de toegang $15 en zonder Scuba Diving Tag of Nature Fee betaal je US $25 bij de ingang van het park.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Washington Slagbaai Nationaal Park

Pekelmeer
In het zuiden van Bonaire ligt het Pekelmeer waar zout werd en wordt gewonnen. Vroeger werd dat gedaan door slaven in erbarmelijke omstandigheden. Als je langs het Pekelmeer rijdt, kom je langs de piepkleine slavenhuisjes waar de slaven door de weeks verbleven. In het weekend moesten zij zo’n zeven uur lopen richting Rincon om hun families te bezoeken. De oorspronkelijke zoutpannen zijn nu een gebied waar veel roze flamingo’s leven.

reistips vakantie Bonaire

Slavenhuisjes

Lac Bay
In de baai Lac Bay in het westen van Bonaire vind je prachtige en goed onderhouden mangroven. Het is een aanrader om hier een kanotocht te boeken. Een gids brengt je op de mooiste plekjes en halverwege is er tijd voor een korte snorkelsessie. Als je geluk hebt kom je hier schildpadden tegen.

reistips vakantie Bonaire

Mangroven

Heb jij al een bezoek gebracht aan Bonaire en heb je tips die niet in deze guide mogen ontbreken? Deel je ervaringen met ons in een reactie.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment