Top
  >  Europa   >  Ontdek het verborgen paradijs de Alentejo in Portugal
de-alentejo-in-portugal

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Groene heuvels, vergezichten van wijngaarden en kurk- en olijfbomen, een 100 km lange kustlijn en karakteristieke dorpjes. Alleen al om het plaatje is de Alentejo in Portugal de moeite waard. Deze regio in het zuiden van Portugal staat bekend om de wijnproductie en de veelzijdigheid. Van sportieve outdoor activiteiten naar activiteiten voor mensen die meer van een stiltevakantie houden. Er is hier genoeg te doen. Lees verder voor de top 5 places to be in de Alentejo.
de-alentejo-in-portugal

Bezoek het marmeren stadje Borba

Borba is een zeer sfeervol stadje. Je vindt hier huizen, stoepen, fonteinen en kerken gemaakt van marmer. Een bezoekje aan deze stad is dan ook zeker de moeite waard. Wandel langs de indrukwekkende marmergroeven en kijk je ogen uit. Zelf een bezoek aan het kerkhof is een bijzondere ervaring, waar ook de graven van marmer zijn.

de-alentejo-in-portugal-borba

Borba in Alentejo

Bekijk de melkweg boven het Alqueva meer

Huur een boothuis en ontdek omliggende plaatjes vanaf het Alqueva meer. Dit is het grootste aangelegde meer van Europa. Voor de mensen die graag een stiltevakantie hebben is dit de ultieme plek om bij te komen. De Alentejo is gekroond als ‘Starlight Tourism Destination’. Er is hier nauwelijks luchtvervuiling waardoor het zien van de Melkweg gegarandeerd is.

de-alentejo-in-portugal-alqueva-meer

Alqueva meer in Alentejo, Portugal

Relax op het ‘verborgen strand’ Comporta

Volgens Madonna en Christian Louboutin is Comporta ‘het geheim van de Alentejo’. Dit bewijst zich door de sfeervolle strandtentjes, verse vis en cocktails en door het paradijselijk zandstrand. Dit strand wordt vergeleken met Saint-Tropez, maar dan rustig. Ideaal!

de-alentejo-in-portugal-comporta

Het verborgen strand in Alentejo, Portugal

Volg de wijnroutes van Castelo de Vide, Marvão of Alter do Chão

Alentejo is een authentieke regio in Portugal.  In deze regio wordt veel wijn geproduceerd. Dus houd je veel van wijn? Dan is het zeker een aanrader om een wijnroute te volgen. Dit kan door van Castelo de Vide, Marvão of Alter do Chão. Oude tradities zijn er nog steeds, zo ook in de gastronomie. De oudste, maar lekkerste recepten worden overgedragen van generatie op generatie. Lekker eten is gegarandeerd.

Zoek het authentieke Alentejo op in Arraiolos

Witte dorpjes en het gebruik van koeienbellen in Viana do Castelo. Het lijkt net alsof de tijd heeft stil gestaan op veel plaatsen in de Alentejo. Zo ook in het dorp Arraiolos. Hier worden de bekende tapijten van Portugal gemaakt.

de-alentejo-in-portugal-witte-dorpjes

Arraiolos in Alentejo, Portugal

Meer inspiratie? Lees dan ook dit reisverslag over Alentejo in Portugal.


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment