Top
  >  Europa   >  Combineer de stad Annecy, het meer van Annecy en Annecy mountains
Meer-van-Annecy-Frankrijk

Annecy: dé plek waar stad en bergen elkaar ontmoeten. Aangekomen in Annecy kun je genieten van het uitgestrekte meer van Annecy, bezoek je de Zwitserse stad Geneve, ontdek je de Italiaanse keuken in Italie of duik je de bergen in die op een uur rijden afstand liggen van de stad, om op de latten te staan in La Clusaz of het skigebied van Le Grand Bornand. Gevalletje best of both worlds dus!
Meer-van-Annecy-Frankrijk
De Franse stad Annecy ligt op zo’n 1,5 uur vliegen van Geneve. In zo’n 40 minuten rijd je van deze Zwitserse stad naar Annecy en bevind je je in het hart van de regio Annecy Mountains. Én met Italië aan de andere kant, op slechts een uur rijden van de stad, is de regio de perfecte plek voor crosscountry skiing. En daarmee starten we dan ook meteen dit artikel: een video over de regio Annecy Mountains. Bekijk de video hieronder of lees meer over de stad Annecy. Benieuwd naar onze tips voor de twee skigebieden? Lees dan ons artikel over skigebied La Clusaz en Le Grand Bornand.


Video Annecy, het meer van Annecy en Annecy Mountains


De oude stad Annecy

De stad wordt ook wel het Venetië van de Franse Alpen (Petit Venise des Alpes) genoemd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Dwars door de stad loopt rivier Thiou, een van de kortste rivieren van Frankrijk. Le Palais de L’Ile is een van de belangrijkste gebouwen van de stad en heeft de vorm van een boot. Wanneer je op de brug voor het paleis staat, heb je een prachtig uitzicht op de oude stad! Wat zo chique klinkt, was vroeger wel anders, want het gebouw diende als gevangenis. Hedendaags worden er tentoonstellingen gehouden en is het een museum dat je kunt bezoeken.
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Vanaf le Palais de L’Ile kun je de Thiou volgen om te genieten van de bijzondere architectuur van deze stad. Gekleurde huizen die met hun waterdeuren de rivier raken, met op de achtergrond het prachtige decor van de bergen! Wat een bijzondere stad is dit.
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Ook het kasteel, Le chateau, is niet te missen. Het kasteel werd in 1219 gebouwd en is nog steeds in takt. Je kunt het museum van het kasteel bezoeken of genieten van het geweldige uitzicht wat je vanaf deze hoogte over de stad hebt. Wat vooral opvalt is wederom de architectuur van de stad en de prachtig gekleurde huisjes waar je nu vanaf boven op kijkt.
Meer-van-Annecy-Frankrijk

Het meer van Annecy

Naast de facade van de Annecy huizen, staat de stad juist bekend om haar meer, Lake Annecy. Het meer is maar liefst 14 kilometer lang en heeft een prachtig blauwe kleur. Het meer is ontzettend schoon, omdat er nergens afvalwater samenkomt met het meer.
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Vanaf Le Paquier, het grote park midden in de stad, heb je uitzicht op het langgerekte meer. Links heb je uitzicht op Mont Veyrier (1299 meter hoog) en Tournette (2351 meter hoog), en aan de rechterkant de rug van de Semnoz (1699 meter hoog), de Roc des Boeufs (1774 meter hoog) en de Sambuy (2198 meter hoog).
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Het schiereiland Albigny wordt omrand door het strand van Annecy. Wandel door het prachtige park waar je bootjes kunt huren, sportievelingen zichzelf in het zweet ziet werken, waar je je liefde kunt bezegelen bij de slotjesbrug, Le pont des Amours, en waar je in de zomer kunt genieten van de zon en een van de vele concerten die er gegeven worden. Wij waren er in de winter, en ook dan is het park en haar decor een plaatje! Niet alleen in de zomer, maar ook ‘s winters is het park druk bezocht. Zo kun je ook in de winter een duik nemen in het meer! Diverse zwemverenigingen zijn rondom het meer gevestigd. Er is een regel die zij volgen: is het water bijvoorbeeld 7 graden, dan blijven ze 7 minuten in het water, is het water 8 graden, dan blijven ze 8 minuten, etc. Juist een combinatie met een sauna bezoek schijnt enorm goed voor het lichaam te zijn. Durf jij het aan?
Wandel verder en bezoek Imperial Palace, dat in 1913 werd gebouwd maar inmiddels dienst doet als casino en luxe hotel.

Eten en Drinken in Annecy

Old meets new, want ook al kent de stad een rijke geschiedenis, de restaurants en hotspots zijn hipper dan hip. Wat dacht je bijvoorbeeld van Libert’Art, een glutenvrij pastry bakkerij en theehuis. Koffiebar Brumes heeft een prachtig Scandinavisch interieur en schenkt de lekkerste koffies!
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Geniet van de beste kazen uit de regio en goede wijnen bij The French Salon. Dineren doe je bij restaurant L’Etage waar je de lekkerste (!) fondue eet, namelijk met truffel! Mits je daarvan houdt natuurlijk.
Meer-van-Annecy-Frankrijk
Naast de hippe tentjes, is het meer van Annecy omringt met maar liefst 3 restaurants die een of meerdere Michelin sterren bezitten.

Hotels in Annecy

Annecy is gemaakt voor toerisme, dus wees niet bang dat je te kort komt als het gaat om accommodatie. Van simpele hostels en goedkopere hotels, tot luxe vijf sterren verblijven. Alles is mogelijk!
Wij verbleven in hotel Atipik, wat perfect gelegen is in het hart van de stad. Alles is op loopafstand te doen en er is een parkeergarage in de buurt. Het is een prettig hotel, wat onlangs gerenoveerd is. Wij hadden een vrij ruime kamer, wat voelde als een appartement, waar onze hond ook was toegestaan. Goed verblijf en zeker een hotel die wij aanraden mocht je er net als wij een of twee nachten willen verblijven.

Beste reistijd Annecy

Beste reistijd in de zomer: mei, juni of september. In juli en augustus is het enorm druk en daarnaast betaal je in deze maanden voor een strandbezoek en parkeerplek. Buiten het hoogseizoen is dit niet het geval.
In de winter is een bezoek aan Annecy perfect, wanneer je een combinatie wilt tussen een stedentrip en de bergen om lekker te kunnen skiën of snowboarden zoals wij deden in het skigebied van La Clusaz.
Annecy ligt in de regio Savoie Mont Blanc. Klik hier om meer reisverhalen te lezen of onze tips te ontdekken wintersport bestemmingen of bezoek de website van Savoie Mont Blanc.


Misschien vind je dit ook leuk:

post a comment