Top
  >  Europa   >  Bezoek de stad La Laguna in Noord-Tenerife
noord-tenerife-la-laguna-1-1

Tenerife is één van de Canarische eilanden die vooral bekend is als winterzonbestemming. De meeste toeristen gaan dan ook op zoek naar de stranden in West-Tenerife. Maar wist je dat Noord-Tenerife prachtige natuur en mooie historische steden te bieden heeft? In dit gedeelte van het eiland is het toerisme iets minder ontwikkeld dan in het zuiden van het eiland, wat niet wegneemt dat er genoeg te ontdekken valt! Mocht je je dus in het zuiden van het eiland bevinden, maar wil je meer van het eiland zien? Bezoek dan bijvoorbeeld de leuke stad La Laguna!

Cultuur en historie in de stad La Laguna

Deze historische stad heeft veel te bieden wanneer je houdt van architectuur en historie. La Laguna staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dus je vindt hier veel oude (gerestaureerde) gebouwen waarvan er ook een heel aantal (gratis) toegankelijk zijn om binnen te kijken. Ook staat hier de eerste universiteit van de Canarische eilanden. De stad heeft zich aangepast aan de studenten en daarom vind je in het winkelgebied van deze stad een aantal leuke boetieks en koffietentjes.
La-Laguna-noord-Tenerife

Winkelen in La Laguna

In één van de straatjes in het centrum van La Laguna vind je Fiammetta. Een kleine boetiek waar je leuke accessoires vindt zoals verschillende tassen, sieraden en vintage kleding. Misschien doe je er een mooie vondst op waarvan je in ieder geval zeker weet dat niemand in Nederland hetzelfde draagt!
La-Laguna-noord-Tenerife

Koffie en lekkers bij Pinchoteka Sitio Distinto

Tussen al het gestruin door, kun je tussentijds een lekker bakkie scoren bij het gezellige Pinchoteka Sitio Distinto. Neem plaats op het terras en bestel een van de Spaanse lekkernijen uit de vitrine binnen. Je kunt hier terecht voor zowel zoet als hartig, dus zorg dat je hier met een lege maag naartoe gaat. Heb je net je ontbijt op? Bestel dan sowieso een Barraquito. Een typische koffie van het eiland, gemaakt met onder andere gecondenseerde melk, citroenschil en kaneel. Sweet it is!

Typisch Spaans dineren bij Tasca El Obispado

Voor wie zijn dag wil afsluiten met een typisch Spaans diner, is bij Tasca El Obispado aan het juiste adres. Geen fancy restaurant, maar je krijgt wel waar voor je geld. De smakelijke gerechten worden gemaakt met gebruik van lokale producten, geserveerd met bijpassende wijnen, gemaakt op het eiland Tenerife zelf. Je wordt met een grote glimlach ontvangen door één van de leuke obers. Via de bar, waar je de grote hammen en pepers als ziet hangen, loop je naar boven. Gelukkig hebben we gereserveerd, want het zit er al vól met lokale mensen.
We krijgen diverse gerechten geserveerd die we samen delen, een aanrader want zo kun je van alles proeven. Zorg in ieder geval dat je ook de lokale Almogrote proeft. Dit is een zachte pasta gemaakt van o.a. harde kaas, paprika, olijfolie en knoflook. Daar slaan we gelijk wat potjes van in voor thuis! Je vindt deze stek in het centrum van La Laguna.
noord-tenerife-la-laguna

Ontdek meer van Noord-Tenerife

Er is méér dan alleen winkelen en eten op Noord-Tenerife! Wil je meer lezen over de must do’s op Tenerife? Lees hier dan meer over de Bezienswaardigheden in Noord-Tenerife: dit zijn de 10 must do’s.

post a comment