Top
  >  Wintersport   >  De Uithof: snowboarden en skiën in eigen land
de-uithof-snowboarden

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Je hoeft niet het land uit om op echte sneeuw te kunnen skiën. Sjees bijvoorbeeld naar beneden bij De Uithof in Den Haag: het grootste indoor sportcentrum van Europa. Dé plek om lekker wat bochtjes te draaien: op ijs en op sneeuw!
De Uithof ligt op steenworp afstand van het strand van Kijkduin in Den Haag. In de skihal ligt het hele jaar sneeuw en er bevindt zich een piste van ruim 210 meter! De Uithof beschikt over vier skiliften, waardoor je bijna nooit in een wachtrij hoeft te staan. De twee bandliften zijn speciaal geschikt voor kinderen en beginners en met de twee sleepliften kom je op de top van de piste. Dankzij de temperatuur van -8 graden Celsius ski je altijd op kwaliteitssneeuw.
de-uithof-snowboarden

Cursussen

Bij De Uithof kun je terecht voor ski- en snowboardcursussen van ieder niveau. De cursussen zijn voor iedereen vanaf 3 jaar. Ben je nog geen 17 jaar? Dan is het verplicht om een helm te dragen. Deze zit bij de prijs van de cursus inbegrepen. Je kunt kiezen uit een 4 weekse cursus voor kinderen van 3 jaar (€84 euro), een 3 of 4 weekse cursus voor kinderen (vanaf €71,25 euro) of een 3 of 4 weekse cursus voor volwassenen (vanaf €82,50 euro). Wil je snel de technieken van het skiën of snowboarden leren? Dan is er ook nog een spoedcursus beschikbaar (vanaf €100 euro).

Stressvrij skiën

Zorgeloos van de piste af? Voor iedereen die zonder stress de piste af wilt dalen biedt De Uithof de cursus stressvrij skiën. Deze cursus duurt 4 weken en tijdens iedere les van 1,5 uur ga je in een rustig tempo werken aan je techniek én je zelfvertrouwen. Op de helft van de les heb je een korte koffie- of theepauze, zodat je even kunt rusten. Het einddoel? Zonder zorgen op wintersport! Als je de cursus boekt, krijg je ook nog eens onbeperkt pistetoegang gedurende de 4 weken van de cursus. Je boekt de cursus vanaf €147 euro.

Proefles

Denk je dat wintersport iets voor jou is maar weet je het nog niet zeker? Doe mee aan een proefles bij De Uithof! Deze proefles duurt 60 minuten en in groepsverband leer je de basistechnieken. Een proefles kost voor kinderen €26 euro en voor volwassenen €36 euro.

Privéles

Bij een privéles krijg je persoonlijke en professionele begeleiding. Je krijgt één uur les op je eigen niveau en wordt begeleid door je privéleraar. Nieuw bij De Uithof: privéles plus. Hierbij krijg je 1,5 uur les en naast je begeleiding een video analyse, die achteraf bekeken en besproken wordt en waaruit je je vervolg doelen kunt vaststellen. Voor een normale privéles betaal je €42,50 en voor een privéles plus betaal je €70 euro.

Freestyle clinic

Toe aan wat extra uitdaging op de piste? De Uithof biedt een freestyle clinic waarbij je de vetste pistetrucs, sliden over een box en rails en schans springen leert. De clinic duurt twee uur en de ervaren freestyle coaches geven je tips en tricks. Voor een freestyle clinic betaal je €15 euro exclusief baantoegang en materiaal.
de-uithof-snowboarden

Faciliteiten

Multifunctioneel sportcentrum

Bij De Uithof kun je niet alleen skiën en snowboarden: onder hetzelfde dak kun je ook schaatsen, karten, lasergamen, klimmen en boulderen, airsoften, fitnessen en een potje bungee socceren! Hoe tof is dat?! Niet zo raar dat dit het grootste overdekte sportcentrum van Europa is.

Café’s

Naast al deze activiteiten vind je in De Uithof vier gezellige cafés waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken. Van lunch tot diner en van een snelle hap tot een gezellige borrel.

Grand Café

Het Grand Café is het middelpunt van de Uithof. Je kunt hier heerlijk lunchen, dineren of relaxen in één van de knusse zithoekjes mét open haard.

Schaatscafé

Na het schaatsen kun je langs de schaatsbaan lekker opwarmen met een warme choco, koffie of thee in het Schaatscafé. Geniet bij je warme drankje van een lekker stuk appeltaart.

Kartcafé

Na het karten overhandigen zie je je karttijden in het Kartcafé. In het café kun je na de race een lekker drankje doen en eventueel opladen voor de volgende race.

Skicafé

Ook naast de piste kun je opwarmen met een warm drankje in het gezellige Skicafé. De piste is slechts één deur gelegen naast het café!
de-uithof-snowboarden
De sneeuwbaan van de De Uithof is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur.


Ideeën opdoen voor een volgende wintersportbestemming? Lees dan hier al onze verhalen over wintersport.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment