Top
  >  Europa   >  5x bijzonder overnachten in Nederland
bijzonder-overnachten-seinpoststelling

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Van in slaap vallen in een wijnvat tot wakker worden in een boomhut. Van vijfsterren luxe tot eerste klas: dit zijn vijf bijzondere slaapplekken om te overnachten in Nederland. Lees snel verder, want hier wil je naar toe! 

Boomhut-droomhut

In de Achterhoek kan je slapen in een (geïsoleerde) boomhut. Vanuit de hut heb je uitzicht op de groene omgeving en de boerderij, er is elektriciteit en ook is hij voorzien van een terras. De accommodatie is ingericht met een tweepersoonsbedstede, stoelen en een houtkacheltje. Het sanitair en een klein keukentje kan je in de deel van de boerderij vinden. Vanaf 120 euro heb je twee overnachtingen voor twee personen!

Slapen in een tram

Ze zijn in het verleden echt gebruikt, nu dienen ze als accomodatie. In Hoogwoud, een plaatsje in Noord-Holland, staan twee trams op het terrein van een boerderij. De trams zijn tot vier appartementen omgebouwd. In de tot-appartementen-verbouwde trams zitten badkamers, slaapkamers en een haard. Je kunt hier op basis van twee personen overnachten voor 120 euro per nacht.
Voor meer informatie of het boeken van deze accommodatie, bezoek de website.

Wakker worden in een seinpoststelling

Een seinpoststelling in IJmuiden aan Zee. Vroeger werd het gebruikt als een herkenningspunt voor schepen, tegenwoordig kan je erin slapen. Met ook prachtig uitzicht en een sfeervol interieur is dit een bijzondere manier om te overnachten. De accomodatie is van alle gemakken voorzien en met de ligging aan de kust van IJmuiden kom je helemaal tot rust. Voor twee personen betaal je 195 euro per nacht.
Voor meer informatie, klik hier.

Overnachten in een reddingscapsule

Dobberend slapen in een hotel; in Gelderland kan het. Het hotel bevindt zich namelijk in een Saljoet, die niet zo heel lang geleden nog deel was van een boorplatform op zee. De Saljoet heeft één suite, voorzien van alle luxe en comfort. Hij ligt tussen het riet en heeft een privé aanlegsteiger. De reddingscapsule is te boeken vanaf 185 euro op basis van een overnachting voor twee personen.
Ontdek meer.

Overnachten in een wijnvat

In het Friese plaatsje Stavoren kan je in verschillende bijzondere kamers slapen, maar de wijnvaten bij Hotel de Vrouwe van Stavoren zijn toch wel het meest bijzonder. Deze wijnvaten zijn namelijk omgebouwd tot hotelkamers. De vaten zijn verrassend groot en hebben een unieke sfeer. Met de ligging van het plaatsje aan het IJsselmeer en een bosgebied in de buurt is verveling al helemaal niet aan de orde. Vanaf 169,50 per nacht voor twee personen kan je een nacht in een van deze wijnvaten doorbrengen.


We zijn benieuwd of jij al eens op een bijzondere locatie hebt overnacht. Laat het hieronder in de reacties weten! Wil je meer inspiratie opdoen, lees dan ook: 5x Bijzonder overnachten in de natuur of onze andere artikelen over bijzonder overnachten.

post a comment