Top
  >  Eten & Drinken   >  8x bijzondere restaurants in Nederland
bijzondere-restaurants-nederland

Laatst bijgewerkt op april 22, 2024

Uiteten gaan in een restaurant dat je nog niet kent is natuurlijk altijd leuk om te doen. Je weet nooit precies wat je kunt verwachten, maar de kans is groot dat je een nieuwe favoriet ontdekt. Maar wat maakt een restaurant nou eigenlijk bijzonder? Voor ons is dat een unieke locatie, een bijzonder concept of de kaart. Zin om een keer “bijzonder” uit eten te gaan? Lees dan snel verder voor deze 8 bijzondere restaurants in Nederland waar je absoluut een keer gegeten wilt hebben.

1. CuliAir: een etentje voor mensen zonder hoogtevrees

Zin om echt bijzonder uiteten te gaan? Tijd voor skydining, oftewel een etentje hoog in de lucht, in een luchtballon! Een diner met een adembenemend uitzicht, terwijl meesterkok Angélique Schmeinck het eten live bereidt op de hete lucht van de luchtballon. Tijdens dit speciale etentje is er plek voor 10 personen per luchtballon voor een diner bij zonsondergang. Het seizoen van CuliAir begint half mei en stopt eind september. Er zijn zowel arrangementen beschikbaar voor losse tickets als voor groepen. Over bijzondere restaurants gesproken!

2. Dinner train: een unieke en culinaire treinrit

Heb je altijd al eens willen dineren in een trein? Dan is de Dinner Train de plek om dit te doen. Tijdens een twee uur durende treinrit door Nederland, geniet je van een heerlijk 3-gangenmenu. Je kunt kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch menu. Hierdoor is er voor ieder wat wils. De Dinner Train rijdt wekelijks in een andere stad, met keuze uit 27 steden, waardoor de kans groot is dat hij redelijk in de buurt komt. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plekje in dit unieke rijdende restaurant.

3. REM Eiland: dineren vanuit een zendmast

In het lijstje van bijzondere restaurants mag deze hotspot zeker niet ontbreken. Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht om te borrelen, lunchen en dineren. Zo heb je naast het restaurant ook nog een dakterras, waar je in de zomer heerlijk kunt zitten. En dat met een prachtig uitzicht op het IJ.

REM-Restaurant-amsterdam

4. Pasta e Basta: een muzikaal spektakel

Bij Pasta e Basta kun je, zoals de naam al zegt, genieten van heerlijke pasta’s. En dat is niet het enige! Tijdens het diner gaat het bedienend personeel zingen. Dit zijn allemaal professionele zangers en zangeressen, met elk een andere expertise. Zo wordt er begonnen met een klassieke aria, komen er verschillende ballades en volgen hierna mid-tempo nummers en bekende hits. Hierdoor kun je uitgaan van een absoluut feest terwijl je geniet van een heerlijk 3-gangendiner.

5. Vuurtoreneiland: dineren op het water

Een avond uiteten, maar dan even anders? Eten bij Vuurtoreneiland in Amsterdam is een bijzondere belevenis. Hier eet je op een onbewoond eiland in het Markermeer tussen de loslopende dieren. Het Vuurtoreneiland is dan ook alleen te bereiken per schip. In de lente en de zomer eet je in een transparante glazen kas, in de winter is het naast een heerlijk warm haardvuur en onder een dekentje heerlijk vertoeven in het winterrestaurant. Het menu wordt met regionale producten, volledig op open vuur bereidt. Eten met een bijzonder verhaal dus.

6. Dinner in Motion: betoverende projecties

Dinner in Motion is een 360-graden restaurantervaring waarbij gasten genieten van heerlijk eten te midden van betoverende projecties. De projecties op tafel en wanden creëren een unieke sfeer die de zintuigen prikkelt en gasten meeneemt op een culinaire reis. Je dineert samen met andere gasten aan een lange tafel, er is extra ruimte gemaakt waardoor je gezellig privé kunt dineren. Ben je klaar voor deze bijzondere dinerervaring?

7. De Euromast: dineren met magisch uitzicht

Op zoek naar een speciaal restaurant in Rotterdam? Bij de Euromast kun je lekker eten in de brasserie terwijl je geniet van het geweldige uitzicht over de stad. Je kunt hier zowel langs voor een brunch, lunch, high tea, high wine of diner. Zo kun je genieten van het heerlijke eten op een hoogte van 100 meter. Na het eten kun je zelfs nog met de lift naar de Euroscoop op 185 meter. Zeker de moeite waard dus!

dineren-euromast-rotterdam

8. Alpaca Eco Farm: high tea tussen de alpaca’s

In de Alpaca Eco Farm kun je uitgaan van een ervaring die je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. Zo kun je hier een high tea doen tussen de alpaca’s. Deze grappige dieren lopen rond de tafels terwijl jij zit te eten. Tijdens de high tea worden er leuke weetjes over alpaca’s vertelt. Ook mag je de alpaca’s voeren. Je krijgt een luxe high tea met sandwiches, versgebakken delicatessen en fruit. Reserveer op tijd, want de alpaca high tea is ontzettend populair.

post a comment