Top
  >  Eten & Drinken   >  8x bijzondere restaurants in Nederland
Bijzondere-restaurants-in-Nederland

Uiteten gaan in een restaurant waar je nog nooit bent geweest, is natuurlijk altijd leuk om te doen. Misschien is het niks, maar grote kans dat je een nieuwe favoriet ontdekt. Maar wat maakt een restaurant nou bijzonder? Voor ons is dat een unieke locatie, het concept of de kaart. Zin om een keer “bijzonder” uit eten te gaan? Lees dan snel verder voor deze 8 bijzondere restaurants. 

1. CuliAir: een etentje voor mensen zonder hoogtevrees

Zin om echt bijzonder uiteten te gaan? Tijd voor skydining, oftewel een etentje in een luchtballon. Een diner met een adembenemend uitzicht, terwijl meesterkok Angélique Schmeinck het eten bereidt op de hete lucht van de luchtballon. Tijdens dit speciale etentje is er plek voor 14 personen per luchtballon en kun je kiezen voor een diner bij zonsondergang tot champagneontbijt bij zonsopgang. Over bijzondere restaurants gesproken!

2. Panorama Rail Restaurant: een smakelijk treinritje

Tijdens een kleine drie uur durende rit over het Nederlandse spoorwegnet ProRail krijg je een luxe viergangendiner voorgeschoteld. Het menu is samengesteld door sterrenchef Edwin Soumang. Tijdens het eten rijd je door het Groene Hart, de Maasvlakte en een hoop typische Nederlandse steden. De trein waarin je rijdt, is niet zomaar een trein. De trein heeft namelijk een enorm groot panoramakoepel, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht.
bijzondere restaurants-nederland

3. REM Eiland: dineren vanuit een zendmast

In het lijstje van bijzondere restaurants mag deze hotspot zeker niet ontbreken. Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor borrels, lunch, drinken en dineren. En dat met een prachtig uitzicht op het IJ.

4. MaMa Kelly: een restaurant met vrolijke sfeer

Wanneer je MaMa Kelly in Amsterdam binnenloopt, ben je hoogstwaarschijnlijk flabbergasted. Alles is namelijk roze, van de bar tot de servetten. Dit restaurant creëert door de felle roze kleuren direct voor een vrolijke sfeer. Het motto van MaMa Kelly is dan ook: “Pink isn’t just a color. It’s an attitude”. Een plekje met attitude is het zeker. MaMa Kelly is gevestigd in het Olympisch stadion.
bijzondere restaurants-Nederland

5. Bar Botanique, Café Tropique: een tropisch etentje

Zin in een tropische bestemming, maar niet van plan om Nederland te verlaten? Dan is Botanique een echte aanrader. Deze tropische bar in Amsterdam biedt een heerlijke Frans-Mediterraanse keuken in de avond en voor de snelle hap kun je genieten van pizza’s. Lekker voor iedere maaltijd van de dag én je bent er ook nog eens even tussenuit.
bijzondere restaurants-nederland

6. Vuurtoreneiland: dineren op het water

Een avond uiteten, maar dan even anders? Eten bij Vuurtoreneiland in Amsterdam is een bijzondere belevenis. Hier eet je op een onbewoond eiland in het Markermeer tussen de loslopende dieren. Het Vuurtoreneiland is dan ook alleen te bereiken per schip. In de lente en de zomer eet je in een transparante glazen kas, in de winter is het naast een heerlijk warm haardvuur en onder een dekentje heerlijk vertoeven in het winterrestaurant. Het menu wordt met regionale producten, volledig op open vuur bereidt. Eten met een bijzonder verhaal dus.

7. Moon: klassieke gerechten met een panoramisch uitzicht

Moon is een 360 graden draaiend restaurant, gelegen op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Met panorama uitzicht op Amsterdam specialiseren chef Jaimie van Heije en Tommy den Hartog zich in klassieke gerechten met een moderne twist en laten ze al hun creativiteit los op de gerechten. Een bijzondere belevenis met een fantastisch uitzicht staat op je te wachten.

8. De Kanarie Club: de keuze is reuze

Voor de echte hippe vogels is de Kanarie Club de place to be. Achterin de Foodhallen in Amsterdam Oud-West bevindt het kanarie gele restaurant. Hier kun je niet alleen heerlijk dineren, maar ook genieten aan een pool bar van een overheerlijke cocktail. Ook is de Kanarie Club een handige werkplek voor de drukke werkvogels en kun je er heel makkelijk je laptop openklappen. Hier kom jij absoluut je nest voor uit.


Nog meer unieke restaurants ontdekken?

post a comment