Top
  >  Bestemmingen   >  Zo vraag je je Canada ETA gemakkelijk aan
Canada-visum

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Montréal, Banff National Park, Québec City, uitgestrekte bossen en blauwgekleurde meren: allemaal plaatsen die jij vást en zeker wilt bezoeken op jouw reis door Canada. Staat er voor jou een trip naar Canada gepland, dan heb je als toerist een eTA nodig. Gelukkig is aanvragen hiervan geen ingewikkeld proces, wij leggen je uit hoe je dit gemakkelijk regelt.

Welk visum heb ik als toerist nodig?

Wanneer je als toerist Canada per vliegtuig bezoekt heb je een eTA (electronic Travel Authorisation) nodig. Je kunt deze aanvragen op het moment dat je weet dat je naar Canada toe gaat, je hebt dus nog geen geboekte vlucht nodig. Bij een reis over land of zee is dit niet nodig. Belangrijk is dat je over een eTA beschikt vóór je incheckt op je vlucht naar Canada.

Hoe vraag ik een eTA aan?

Online aanvragen

Een eTA kun je gemakkelijk online aanvragen. Je vult het aanvraagformulier met behulp van je paspoort in en betaald vervolgens via iDeal. Na goedkeuring van de Canadese overheid (vaak dezelfde dag nog) ontvang je je toeristenvisum per email. Wanneer je voor meerdere personen een eTA wilt aanvragen kun je onderaan op het formulier op ‘reiziger toevoegen’ klikken en de gegevens van de volgende persoon invullen.

Aanvragen bij de Canadese overheid

Een andere manier om een eTA Canada aan te vragen is bij de Canadese overheid. Hiervoor heb je een creditcard nodig en dien je het formulier in het Engels in te vullen. De kosten hiervan bedragen C$7,- per persoon.

Kosten en geldigheid eTA

De kosten van een eTA zijn €19,95 per persoon. Het eTA is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte, of tot de verloopdatum van je paspoort wanneer dat eerder is. Met een eTA mag je echter niet 5 jaar achter elkaar in Canada blijven; elk verblijf mag maximaal zes maanden duren.

eTA Canada verlengen

Het is niet mogelijk om de eTA te verlengen. Je dient dan een nieuwe aanvraag in, waarna deze opnieuw 5 jaar geldig zal zijn.

Dit heb je nodig voor het aanvragen van een eTA:

 • Gegevens aanvrager en aankomstdatum
 • Werkgeversgegevens
 • Vragen over onder andere vorige visa, verleden, gezondheid en narcotica
 • Persoonsgegevens van de reizigers
 • Achtergrondvragen

Belangrijke voorwaarden bij aanvragen eTA:

 • Je dient in het bezit te zijn van een geldig (internationaal reis) paspoort
 • Je moet al een ticket voor een door- of terugvlucht hebben
 • De afgelopen twee jaar en je niet gediagnostiseerd of in aanraking gekomen met tuberculose
 • Je hebt geen onbehandelde syfilis, drugsverslaving, alcoholverslaving of geestelijke ziekte met psychose(s)
 • In het verleden ben je niet eerder geweigerd bij een visumaanvraag voor Canada of een ander land
 • Er is geen sprake van een strafblad en je hebt nooit terecht gestaan voor een misdrijf
 • Je hebt het eTA-formulier volledig en naar waarheid ingevuld

Reizen met kinderen

Wanneer je op reis gaat met kinderen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal regels. Eén hiervan is dat kinderen een eigen reisdocument moeten hebben. Er worden uitgebreide controles uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Dus zorg dat je hierop voorbereid bent. Meer informatie dit en meer vind je op de website.

eTA in combinatie met een ESTA (Amerika)

Het eTA voor Canada is te vergelijken met het ESTA voor Amerika. Wanneer je via Canada naar Amerika vliegt, of andersom dan moet je zowel een ESTA als een eTA aanvragen. Je kunt meer informatie vinden over de ESTA in ons artikel Esta aanvragen voor je vakantie naar Amerika.

Instructie video

Is het toch nog onduidelijk voor je? Bekijk dan onderstaande video met uitleg.
https://www.youtube.com/watch?v=rm0phknYu5Y&t=1s
Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met E-visums.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment