Top
  >  Wellness & Sport   >  Heerlijk relaxen in sauna de Veluwse Bron
Sauna-de-Veluwse-bron

Laatst bijgewerkt op januari 7, 2024

Gelegen in de mooie Veluwse natuur, ligt de Veluwse Bron. Dit saunacomplex is gebouwd op een 21 hectare groot landgoed en biedt meer dan 9000 m2 aan wellnessfaciliteiten.  Een Oosters badhuis met hamam, een rasul, een coole gletsjergrot, kruidenbaden en een zwembad gemaakt van natuursteen. Om maar een kleine greep uit het aanbod te noemen. 

de-veluwse-bron

Kruidenbad

De locatie

Wanneer je aan komt rijden krijg je het gevoel dat je niet de enige bent. De twee ruim opgezette parkeerplaatsen staan er regelmatig vol, maar eenmaal binnen vraag je je af waar al deze mensen zijn. Juist door de grootte van dit wellnesscomplex, loopt niemand een ander in de weg. Overal heerst rust. Dit in combinatie met de prachtige natuur, maakt de Veluwse Bron voor mij de perfecte sauna!

de-veluwse-bron

Zoutwaterbad

Even bijtanken in één van de restaurants

Ook het personeel is vriendelijk en behulpzaam zowel binnen- als buiten de sauna. Zij weten waar ontspanning voor staat. Het complex is gelegen aan een groot meer, waar het zuivere water uit omhoog borrelt. Deze plek is heerlijk op een zomerse dag! Er staan dan ook veel ligbedden waar je gebruik van mag maken. Vallen de bladeren nou juist van de boom en waai je bijna van je slippers af, warm dan lekker op met een kop warme choco in één van de 2 restaurants;  je kan terecht in het grote restaurant Op ’t Suyden of in de loungebar ’t Strandhuys.

de-veluwse-bron

Ligweide

Maak je verblijf compleet met een treatment en overnachting

Ontdek ook het brede aanbod aan treatments, van lichaamspakkingen en –massages, tot aan gezichtsbehandelingen. Wat dacht je van een Mahayana Treatment voor een ontspannen reiniging van je lichaam of een heerlijke scrub en massage tijdens het Ceylon Treatment? Maak je verblijf helemaal compleet door een arrangement te boeken, inclusief overnachting! Kan je er daarna weer helemáál tegen aan!
de-veluwse-bron

Het aanbod aan sauna’s

Juist door deze prachtige locatie op de Veluwe en de enorme ruimte, biedt de Veluwse Bron één en al rust. Hier is leuk op ingespeeld, door de sauna’s hiernaar te vernoemen. Zo is er een Veluwse sauna en een Wildobservatie sauna. Maar ook is er een Kelo-sauna dorp gebouwd en je vindt er een Pakistaanse zoutmijn sauna. Laat je voorlezen in de luisterboek sauna of ontdek de kruidentuin van Kneipp.

de-veluwse-bron

Badkledingdagen

Ben jij nou nog niet zo’n held als het gaat om poedeltje naakt paraderen in de kruidentuin? Dan zijn er gelukkig nog de dagen waarop je veilig je bikini of badpak aan mag houden zodat je rustig kan wennen aan het idee en je je zo misschien wat comfortabeler voelt. Op de website vind je de verschillende data voor de badkledingdagen.

Ritueel behandelingen

Rozenritueel

Bij het Perzisch Rozenritueel word je lichaam gescrubd en krijg je een crèmepakking van rozenblaadjes, waardoor je huid goed wordt gehydrateerd. Tussendoor geniet je van een persoonlijke zwaaisessie en een aantal handgrepen, en uitsluitend word je besprenkeld met rozenwater. In de ontvangstruimte krijg je nog een lekker verwarmend rozendrankje. Het ritueel vindt plaats in de Rasulruimte en duurt 45 minuten.

Snoezelen

Snoezelen is een ontspannend ritueel. Op de ligbanken geniet je van een gezicht-, hand- en voetmassage met heerlijke producten. Ofwel: even lekker wegdromen en alle stress van je af laten glijden. Snoezelen duurt 60 minuten.

Ceylon beleving

Ceylon beleving is een exclusief wellnessritueel dat plaatsvindt in een boeddhistische grottempel. Je geniet van een ontspannende klank- en wierooksessie, waarna je onder een warme douche stapt en een lekkere Ceylon scrub ontvangt. Hiermee scrub je zelf je lichaam, en de wellness specialisten geven je een scrubmassage op je rug en op je armen. Je huid ontspant en wordt opgewarmd door warm water en stoom. Bovendien krijg je een haarmasker en een kleine hoofdmassage. De Ceylon beleving duurt 45 minuten.

Klankschaalsessie

De klankschaalsessie is een unieke ervaring, die van een eeuwenoud ritueel afstamt. De klankschalen komen van oorsprong uit Nepal. Tijdens de 20 minuten durende sessie geniet je van verschillende klanken, die je lichaam en geest in balans brengen.

Wil je meer informatie over de Veluwse Bron? Kijk dan eens op de website en maak je verblijf compleet!


Meer inspiratie opdoen voor een ontspannen dagje weg? Lees dan hier over de mooiste sauna’s van Nederland

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment