Top
  >  Europa   >  Letland   >  De wonderbaarlijkste plekken in Letland
Unsplash- Riga-Letland

Helemaal in het noordoosten van Europa ligt het sprookjesachtige Letland. Een land dat bekend staat om zijn grote meren, spectaculaire watervallen en zijn werelderfgoedlocaties. Deze prachtige locatie biedt zoveel schitterende bezienswaardigheden, dat je er gewoon echt eens geweest moet zijn. We houden het nu alleen nog even bij dromen, maar zodra het weer mag en veilig is, is een tripje naar Letland absoluut aan te raden.

Unsplash- Riga-Letland

Riga

Riga is de hoofdstad van Letland. Bijna driekwart van de bevolking woont in deze grote stad. Struin door de sprookjesachtige binnenstad in het historische centrum, waar je kunt genieten van de prachtige architectuur van de gotische kathedralen. Wandel langs de kunstzinnige huizen waar een gezellig sfeertje hangt en bezoek het vrijheidsmonument dat zich in de binnenstad bevindt. Het monument wordt beschouwd als een belangrijk symbool van de vrijheid, onafhankelijkheid en soevereiniteit van Letland. Loop rustig langs de kraampjes wanneer je op Europa’s grootste markt bent. Bij deze populaire markt wordt vrijwel alles aangeboden.

Unspalsh-kuldiga-letland

Kuldiga

Kuldiga bevindt zicht in het westen van Letland en heeft ongeveer 13.500 inwoners. Het is een sprookjesachtige stad en heeft een middeleeuwse uitstraling. Het is de perfecte plek om even van de drukte van de moderne steden te ontsnappen. Ga bijvoorbeeld naar het natuurreservaat: Ventas Rumba. Het natuurreservaat heeft veel geweldige natuurverschijnselen, waaronder de breedste waterval van Europa. Geniet van het uitzicht en als je geluk hebt, zie je een vliegende vis over het water springen.

Jurmala

Slechts 20 minuten van de stad Riga is een traditionele Letse badplaats, genaamd Jurmala. Deze plek staat bekend om de prachtige houten art nouveaux villa’s aan de zee. Bezoek de mooie stranden en geniet van de beboste natuurgebieden. Een plek waar je kan relaxen en genieten van een rustige vakantie. Bezoek de verschillende musea of ga lekker zonnen op het strand. Meer zin in wat actiefs? Het Nationaal Park Kemeri is uitermate geschikt voor een bijzondere fietstocht.

Unsplash-Jurmala-letlandRundale Palace

In het zuiden van Letland, midden in het vruchtbare Zemgale, ligt het Rundale Palace. Dit gigantisch grote kasteel met een enorme, prachtige tuin heeft ruim 138 kamers. Daarvan zijn slechts 40 kamers toegankelijk voor bezoekers. Een Engelssprekende gids leidt je door het hele paleis heen en laat je alle betoverende plekken zien. Het museum heeft tentoonstellingen die toegepaste-, beeldende kunst en historische exposities laat zien.

Vidzeme

Vidzeme is een mooie reisbestemming die nog niet zo bekend is. De middeleeuwse kasteelruïne van Koknese staat er nog steeds, gelegen aan de rivier Daugava. Door de schilderachtige omgeving krijg je een prachtig uitzicht. Het is een perfecte locatie om te picknicken en regelmatig worden er theatervoorstellingen, concerten, middeleeuwse spelen, zoals bijlgooien en nog veel meer evenementen gehouden. Het is zeker een bezoekje waard.

Voor de meest unieke locaties en bezienswaardigheden ben je in Letland aan het juiste adres. Het is de perfecte plek voor een culturele en sprookjesachtige vakantie.

Ben je benieuwd wat er in Riga allemaal te zien valt?

Bekijk dan ook onze blog: “Stedentrip in Riga: 6x unieke dingen om te doen”.

post a comment