Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Een zomers weekend in Rotterdam
zomers-weekend-in-rotterdam

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Je denkt misschien niet direct aan het bezoeken van een stad in de zomer, maar een stad als Rotterdam heeft zeker ook in een warm zomerweekend genoeg verkoeling te bieden. De stad ligt aan de Maas, vanwaar Rotterdam ook vaak Manhattan aan de Maas genoemd wordt. Hieronder 5 tips voor een zomers weekend in de Maasstad. 

Relaxen in het park bij Parqiet

In het Euromastpark vind je parkcafé Parqiet. “Een plek met een ongedwongen sfeer waar je de hectiek van Rotterdam even kunt ontvluchten”, zo schrijven de eigenaren zelf op hun uitnodigende website. Deze ongedwongenheid zie je ook terug in de kaart waar eerlijke en lekkere producten de boventoon voeren. Zo kun je genieten van de lekkere koffie van Man met Bril koffie of gezonde sapjes van Sajoer met daarbij een heerlijke verantwoorde zoete vegan bite van taartenbakster SUE. Strijk neer op het terras in het gras of neem je lekkernijen mee en sla je eigen kleedje uit in het park.

Lunchen aan de Kralingse plas bij The Boathouse

Aan het strandje van de Kralingse plas opende the Boathouse vorig jaar haar deuren. Dit indrukwekkende paviljoen van glas wordt met name gebruikt als evenementenlocatie, maar je kunt hier ook heerlijk lunchen. Zo staan er lekkere salades en broodjes op de kaart en lunchgerechten met de lekkerste verse vis van Schmidt Zeevis. Het allergrootste pluspunt is natuurlijk het uitzicht op de Kralingse plas waar je een mooi zicht op hebt door de grote glazen raampartijen.
Website: The Boathouse Kralingen

restaurant the boathouse aan de kralingse plas in Rotterdam

Binnen in The Boathouse

Cruiseschip aan de Maas SS Rotterdam

Een bijzondere plek waar je heerlijk met je voeten in het water kunt genieten van de zon. Het legendarische voormalig cruiseschip van de Holland Amerikalijn is met zijn 228 meter lang, 28 meter breed en 61 meter hoog een indrukwekkend schip. De SS Rotterdam voer in september 1959 voor het eerst naar New York en heeft met een capaciteit van 1200 passagiers in de vijftig daarop volgende jaren velen naar Amerika gevaren. Sinds 2008 is de SS Rotterdam terug in de stad, op Katendrecht, en doet het sinds 2013 dienst als hotel en trouw- en evenementenlocatie. Naast dat je hier ook lekker kunt eten in het restaurant doet het dek van het schip met terras en zwembad uitstekend dienst op een warme zomermiddag. Een lekker drankje in de hand en je waant je even net als onze voorouders 50 jaar geleden op een luxe cruise.
Website: SS Rotterdam

het zwembad op het dek van de SS Rotterdam

Het zwembad op het dek van de SS Rotterdam

Zonnen op strand Nesselande

Dat je bij 30 graden niet altijd direct in de auto hoeft te springen om naar een badplaats te rijden bewijst het stadsstrand in Nesselande. Dit strandje aan de Zevenhuizerplas in het noordoosten van de stad ligt aan de nieuwbouwwijk Nesselande. Met palmbomen en leuke eetgelegenheden aan de boulevard krijg je een lekker chique Frans gevoel en neem je een lekker verkoelende duik alvorens je weer terugkeert naar de levendige binnenstad. Ook wordt op dit strand eens per jaar in augustus het culinair festival Culinesse georganiseerd met optredens van verschillende bekende artiesten en natuurlijk heel veel lekker eten. Zeker een bezoekje waard dus!
Website: Strand Nesselande

Genieten van de verste vis in de avondzon bij A La Plancha

Dit Pop-Up restaurant gelegen op het Noordereiland en pal aan de Maas onder de Willemsbrug serveert de lekkerste vis vers van de grill voor het diner. Het concept is gebaseerd op Spaanse en Marokkaanse visrestaurantjes aan zee, maar je proeft ook heel duidelijk invloeden vanuit de Peruaanse keuken. Veel van de visgerechten worden namelijk op Peruaanse manier bereid: gemarineerd in limoensap. Het meest bekende Peruaanse visgerecht is de ceviche en deze vind je dan ook zeker op de kaart terug.
Het seizoen voor dit Pop-Up restaurant loopt vanaf april tot eind september en het restaurant is alleen geopend bij mooi weer. Check dus eerst even de website alvorens je naar het Noordereiland vertrekt.
Website: A La Plancha

lekker druk bij a la plancha

La Plancha


>>Klik hier en ontdek meer Rotterdam tips<<


Psst. Do(n’t) tell!

post a comment