Top
  >  Eten & Drinken   >  5x lekker lunchen in Tilburg
Eetbar-De-Wagon

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

Naast super leuke plekken om goede koffie te drinken, lekker te dineren of te shoppen, heeft Tilburg meer dan genoeg fijne plekken om te lunchen. Wij zetten de vijf leukste en lekkerste hotspots om te gaan lunchen in Tilburg op een rij:

Smeer’m

De Spoorzone is upcoming in Tilburg. In enkele jaren is het gebied ten noorden van het station veranderd van inspiratieloze plek naar een bruisende hub. Oude loodsen waar vroeger treinen werden gerestaureerd, zijn omgetoverd in mooie industriële ruimtes waar populaire festivals plaatsvinden zoals Festival Mundial, Swan Market en hiphop festival Woohah. Ook is er ruimte voor startende ondernemingen en andere inititiatieven. Één daarvan is in dit gebied is Smeer’m. Het vriendelijke team maakt vers voor je ogen de lekkerste lunches, koffies en sapjes. Kun je niet kiezen uit al het lekkers van de kaart? Ga dan voor de lunchplank waarbij je van al het lekkers wat krijgt.
Website: Smeer’m
Openingstijden: maandag van 9:00 uur tot 15:00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 10:30 uur tot 15:00 uur.
lunchen-tilburg

Pig & Rye

Tot voorkort runde de Engelse Luc Martin bakkerswinkel Sourdough. Maar omdat zijn liefde voor eten verder gaat dan alleen overheerlijk vers brood bakken, opende hij Pig & Rye in een monumentaal pand in het centrum. Hier combineert hij zijn bakkerij met een lunchroom. Verwacht bij Pig & Rye geen gezonde salades met de nieuwste en hipste ingrediënten. Wel lunches waar je de rest van de dag goed op kunt teren. En alles door hem zelf gemaakt. Van pastrami tot aan pulled pork en Philly cheesesteaks. Niks komt uit een pakje: álles wordt zelfgemaakt door Luc. Zelfs de sauzen.
Website: Pig & Rye
Openingstijden: elke dag geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur.
lunchen-tilburg

Eetbar De Wagon

Het jonge zusje van het befaamde restaurant De Houtloods opende enkele maanden geleden de deuren in, je raadt het al, een oude wagon. Het treinstel dateert uit 1930 en is voorzien van een moderne bar en open keuken. Net ten noorden van het station en gemakkelijk te voet te bereiken. Bij De Wagon lunch je next level. Hier geen simpele twaalfuurtjes of tosti’s met ham en kaas maar bijzondere gerechten die je nergens anders vindt. Zoals de salade met corvina, ingelegde paprika en zwarte bonenpasta. Geheel in het thema kun je voor op het perron genieten van al het lekkers.
Website: Eetbar De Wagon
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag geopend vanaf 08:30 uur. Zaterdag en zondag geopend vanaf 10:00 uur.
lunchen-tilburg

Broodje per Centimeter

Voor goede en lekkere belegde broodjes ben je bij Harrie en zijn moeder Ans aan het juiste adres. In BANK15 aan de Spoorlaan in het centrum van Tilburg zijn diverse ondernemers met bijzondere concepten gevestigd. Waaronder Broodje per Centimeter. Hoe het werkt, spreekt voor zich. Op het grote krijtbord achter de toonbank staan de diverse soorten beleg en daarachter staat wat je er per centimeter voor betaalt. Het keuzedilemma is bij Broodje per Centimeter verleden tijd. Want heb je zin in een broodje rosbief speciaal maar ook in een broodje met filet americain? Dan bestel je van beide een kleiner broodje! Een echte aanrader is de Dirty Harrie van langzaam en met liefde gegaard buikspek.
Ben je bij BANK15? Neem dan ook een kijkje bij de andere concepten zoals ShamBosa waar heerlijk Afghaans eten wordt geserveerd en bij de mannen van stadsbrouwerij KraftBier.
Website: Broodje per Centimeter
Openingstijden: maandag t/m zaterdag open vanaf 11:00 uur.
lunchen-tilburg

Kras2

Kras2 is een broodjes en delicatessenzaak in één. Hier dus geen simpele kleffe broodjes maar broodjes met alleen maar goede en bijzondere ingrediënten. Zoals een broodje met manchego, kweeperenjam en mesclun of Serrano ham met aubergine en Parmezaanse kaas. Naast de ruime keuze uit broodjes verkopen ze hier ook overwegend Italiaanse delicatessen. Het is moeilijk om hier met lege handen weer naar buiten te wandelen.
Website: Kras2
Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 08:00 uur en zaterdag vanaf 09:00 uur.
lunchen-tilburg
Heb jij een favoriet lunchplekje in Tilburg dat niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter.


Meer tips voor Tilburg? Bekijk ook onze tips voor de leukste hotspots voor een heerlijk kopje koffie in Tilburg.

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment